Microsoft ook een Wiimote?


Oh kids, zeven dagen geleden hadden we het nog kunnen afschrijven als een flauwe grap, maar wat moeten we op 8 april denken van dit verhaal? Volgens MTV heeft Microsoft vergevorderde plannen om een eigen versie van de Wii remote uit te brengen voor de Xbox 360. Er is zelfs een schets van een controller die sprekend lijkt op de Wiimote, alleen met een controlstick op de plaats van de vierpuntsdruktoets.

"Microsoft's marketing wil het alleen zodat de Xbox 360 alles doet wat de Wii ook doet. De belangrijkste boodschap van de geplande reclame-campagne zal zijn hoe gemakkelijk third parties hun Wii-spellen naar de 360 kunnen porten."

Het wordt nog vreemder als de bron vertelt dat Rare zich ontfermt over de 'look and feel' van de contoller, en zich tegelijkertijd ook bezighoudt met Microsoft's eigen versie van Nintendo's Mii-poppetjes.

Een, op z'n zachtst gezegd, behoorlijk verdacht verhaal (wanneer heeft Rare ooit een stuk hardware ontworpen!?), maar tegelijkertijd kan ik de nieuwe bundel al bijna voor me zien: Geen harde schijf, de nieuwe controller én een oude controller, Banjo Kazooie 3 als fully compatible launch-title en een prijskaartje van €249.

Zou het verkopen? Zou jij het kopen?

Zie ook:
- Raad de verhaallijn van Banjo Kazooie 3
- De destroyable beauty van Gears of War 2

Lees ook:Originele Banjo Kazooie naar XBLA + Nuts & Bolts trailer
Lees ook:Binnenkort meer Banjo Kazooie info
Lees ook:Banjo Kazooie 4 trailer, de nachtmerrie duurt voort
Lees ook:Toch een leesbaardheids-patch voor Banjo Bazooie
Lees ook:Gerucht: Banjo Kazooie 3 met motion sensor controlle

6 reacties op “Microsoft ook een Wiimote?

  1. Kikujiro

    Nou ja, beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen ze bij MS wel gedacht hebben. Maar, lijkt me toch eerder de na-ijl van een 1 april grap.

      /   Beantwoorden  / 
  2. berend jan

    Ik neem aan dat MS met een Wii achtige controller komt, nu of anders binnen 2 jaar. Waarschijnlijk gaat het in de xbox 720 standaard ingeknutselt gaan worden. Maar het nadeel is dan wel weer dat ze hetzelfde probleem hebben als Sony die zoiets probeerd met zijn Buzz dingetjes. Je heel veel paketjes met die controller en een spel moet verkopen voor het een hit kan gaan worden. Als ik naar mezelf kijk ik heb een zapper en speel eingelijk alleen het spel dat ik erbij kreeg, ik heb een snes gun (naam vergeten) en ik speel alleen het spel dat ik erbij kreeg, ik heb een bongo en alleen het spel dat ik erbij kreeg werkt daar fijn bij en ik heb een dansmat en die werkt alleen met het spel dat daarweer bij zat. Mijn punt is dat deze extra’s alleen werken als iedereen het heeft anders is het te lastig/duur voor spellenmakers om er spellen voor te ontwikkelen als je niet zekerweet dat je er heel veel zal verkopen.

    Op de PS2 zijn ook van die beweeg controllers maar niemand die ik ken heb dat terwijl veel mensen die ik ken zich helemaal suf bewegen met hun Wiimote…

    Hoeveel mensen ken je die een Arcade stick hebben en die ook vaak gebruiken en stuurtjes enzo.

    Het is allemaal leuk maar meestal gebruik je het voor 1 of 2 spellen en dan verdwijnt het weer in de kast of op de plank.

    Het werkt alleen als iedereen het al heeft. Als je als spellenmaker een spel wil poorten van de Wii naar de 360 dan moet je nu dus 2 controll schemes invoeren een keer met standaard xbox controller (je wil wel je spel verkopen immers) en een Wiimote rippof controller scheme. Dan kan je op je vingers natellen dat 1 van de 2 niet uit de verf zal komen…

    Jammer MS maar probeer het bij de 720 nog maar eens. En dan gaat het wel werken…

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Daar heb je gelijk in, maar het is misschien anders als je een nieuw accesoire bundelt met een gewild spel (en geen flauwe quiz-game).

    Sing Star of Guitar Hero is een betere vergelijking. Ik ken genoeg mensen met zo’n gitaar of microfoon in huis.

    Het zou niet makkelijk zijn, maar toch ook niet onmogelijk om een nieuwe controller te verkopen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. berend jan

    Het is ook niet onmogelijk ik verwacht alleen niet dat andere spellenmakers er echt veel gebruik van gaan maken… Je gitaar gebruik je ook alleen voor GH en je microfoon alleen voor singstar. Dat je bij muziek games snel veel versies kan uitpoepen als uitgever doet daar niet aan onder.

    Maar ik hoop dat het wel een suc6 wordt dan kunnen ze ook alle toffe 360 spellen naar de wii zetten natuurlijk. Dat zou mijn 360 gebrek toch wel positief oplossen

      /   Beantwoorden  / 
  5. Pure-Gamer-Elite

    Ik ben zelf gelukkig eigenaar van de Xbox360 en de Nintendo Wii(en alle andere nintendo consoles) en ik vind de 360 sowieso al een geweldige console zonder na-aperij van Nintendo en heb daarom maar 1 ding te zegge Microsoft stop jullie Na-Aperij!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Sjeffff

    Nee, want hij blijft een xbox 360….

    Een beperkte computer wat ze verkopen als spelcomputer

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.