Rock Band 2 op 24 april naar de Wii

Hij komt! Hij komt! De Wii-versie van Rock Band 2 is vanaf 24 april te koop in Europa. Waarom je daar blij mee moet zijn? Omdat dit het spel is waarin Harmonix eindelijk alles goed doet: het ultieme muziekspel waar Wii-bezitters op hebben gewacht.

Ja inderdaad, voor PlayStation 3 en Xbox 360-bezitters was Rock Band 2 maar een kleine update ten opzichte van Rock Band 1. Dat klopt. Maar! Iedereen die Rock Band 1 heeft gekocht voor de Wii kan je vertellen dat het spel daar nogal beperkt was. Je eigen personage ontwerpen: onmogelijk. Nieuwe nummers downloaden: kon niet. Online spelen: vergeet het maar. Het was een luie port van de ondermaatse PlayStation 2-versie. In deel twee heeft Harmonix echter een flinke lijst met verbeteringen doorgevoerd. Lees je even mee?

- Voor Rock Band 2 kun je eindelijk nieuwe nummers downloaden. Wie het spel koopt krijg daar 84 liedjes bij op het schijfje, maar Harmonix gaat regelmatig extra nummers aanbieden in het winkelkanaal. Die kun je dan voor een paar Wii Points kopen (op de Xbox 360 en PS3 kost een ‘song pack’ met drie liedjes ongeveer vijf euro). Harmonix heeft beloofd dat alle extra nummers die al verschenen voor Rock Band 1 met terugkwerkende kracht ook beschikbaar komen voor Wii-bezitters.

- En je hoeft niet bang te zijn dat je koelkast vol raakt met al die rockmuziek. In een unieke primeur leuke bonus (later dit jaar wil Nintendo het ook mogelijk maken voor alle andere Virtual Console en Wii Ware spellen) is het mogelijk om gedownloade liedjes rechtstreeks op te slaan én af te spelen van een SD geheugenkaartje.

- Volledige online support. Battle of the bands, online World Tour… alles wat de Xbox 360 en de PlayStation 3 kunnen, kan de Wii nu ook (zij het natuurlijk met friend codes en met de mogelijke uitzondering van Voice chat).

- Je eigen personage ontwerpen. Het is maar een detail, maar ten tijde van Rock Band 1 was het voor veel spelers toch frustrerend dat de PS3 en Xbox 360 het wél konden en hun Wii-versie niet.

- Compatible met alle andere Wii muziekinstrumenten van Rock Band 1 en Guitar Hero III & World Tour. Als je ooit eerder een muziekgame voor de Wii hebt gekocht, dan zijn de instrumenten te gebruiken met Rock Band 2. Goed nieuws, want dat gaat je een hoop geld schelen.

Het persbericht is verstuurd naar Engelse sites en daarom zijn de prijzen hieronder vermeld in Engelse ponden. Zie dit als richtlijnen maar houd er rekening mee dat de prijskaartjes kunnen veranderen (lees: naar boven afgerond) tijdens het officiële omrekenen naar euro’s.

- Los spel (alleen schijfje): £29,99 (€33,95)
- Drumkit: £49,99 (€56,59)
- Gitaar: £39,99 (€45,26)
- Alle instrumenten in één doos: £89,99 (€101,87)
- Bundel spel + alle instrumenten: £109,99 (€124,50)

[games.blog forum]

Lees ook:Rock Band komt terug als downloadbaar ritmespelletje
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Rock Band ‘timed exclusive’ voor Xbox 360, kost €240,-
Lees ook:Chad Smith achter Guitar Hero’s drumstel

9 reacties op “Rock Band 2 op 24 april naar de Wii

  1. micha

    de nummer was guitarhero worldtour kan je ook al op SD kaarten opslaan en daar van af spelen dus niks unieke primeur ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Oeps, het is wel weer duidelijk wie GH:World Tour nog nooit heeft gespeeld. ;) I stand corrected

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ruben

    Ik heb GH: World Tour al, maar ik wist niet dat je met die instrumenten ook Rockband 2 kon spelen. Dan ga ik ‘m wel kopen denk ik, lijkt me namelijk verder wel een tof spel. Welke toffe nummers zitten er in dit spel, die niet in World Tour zitten?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    “Toffe nummers” is natuurlijk heel erg subjectief, maar hier is een lijst met de aanvankelijke tracklist:
    .
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_in_Rock_Band_2
    .
    En hier is een lijst met alle nummers die tot nu toe waren te downloaden (op de PS3 en Xbox360, waarschijnlijk zal niet alles meteen vanaf de eerste dag beschikbaar zijn op de Wii).
    .
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_downloadable_songs_for_the_Rock_Band_series
    .
    Een paar hoogtepunten wat mij betreft: het volledige album Ten (Pearl Jam), Jesus Christ Pose, Spoonman, Black Hole Sun (Soundgarden), Smile Like You Mean It (Killers), het album The Colour And The Shape (Foo Fighters), het album Blood Sugar Sex Magic (Red Hot Chili Peppers), het album Doolittle (The Pixies), Rock ‘n Roll Star, Live Forever, Wonderwall, Don’t Look Back In Anger (Oasis), Zero, Today, Cherub Rock (Smashing Pumpkins), Still Alive (GlaDOS), The Perfect Drug (Nine Inch Nails), Sex Type Thing, Interstate Love Song, Vasoline (Stone Temple Pilots), Buddy Holly, Say It Ain’t So (Weezer), My Iron Lung (Radiohead), 3s & 7s, Little Sister, Sick Sick Sick, Go With The Flow (Queens of the Stone Age), Drain You, In Bloom (Nirvana), Feel The Pain (Dinosaur Jr), Orange Crush (R.E.M.).

      /   Beantwoorden  / 
  5. Berend Jan

    De prijs is ook wel aardig als die 150 euro voor de complete set waar is…

    Was Rockband 1 niet absurd duur???

      /   Beantwoorden  / 
    1. micha

      dit zijn de ongerekende prijze, houd er dus maar rekening mee dat alles hoger licht ;)

        /   Beantwoorden  / 
  6. Erik

    Dat doet hij toch al? :p In Engeland kost de complete set 124 euro en Berend Jan ging uit van 150. Dat lijkt me een hele veilige schatting. Nog hoger zou schandalig zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Erik

    Eurogamer heeft zichzelf gerectificeerd. De goedkope instrumenten zijn feitelijk afgeprijsde Rock Band 1 instrumenten. In een later stadium wil Harmonix ook de (verbeterde) RB2-instrumenten in Europa uitgeven.
    .
    Maar aangezien het spel ook werkt met RB1-instrumenten maakt dat uiteindelijk niet erg veel verschil.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Oscar

    Ik heb hem allang :P Ik speel hem met de GHWT instumenten. Ik vind RB2 beter ;) Veel betere songs ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.