Zwaai met de controller boven je hoofd


Zwaai snel met de Wii-afstandsbediening boven je hoofd.

Het stond er toch echt.

Ik keek nog eens naar de controller in mijn rechterhand. Natuurlijk, je weet waar je aan begint wanneer je een spel als Rayman Raving Rabbids koopt. In zekere mate weet je zelfs waar je aan begint wanneer je een Wii koopt. Maar de andere spellen die ik er tot nu toe op speelde waren toch wat… discreter in hun manier van besturen.
Ik had in mijn hele leven nog nooit eerder met een controller boven mijn hoofd gezwaaid. Nu ik dan op het punt stond ermee te beginnen voelde ik toch een soort drempel waar ik overheen moest. Ik was alleen thuis, niemand kon me zien. Eigenlijk was het onzin dat ik me nu druk zat te maken over hoe ik eruit zou zien. Belachelijk! Ik stelde me aan en ik wist het. Maar toch kon ik niet ontkennen dat ik me een beetje ongemakkelijk voelde.

Plotseling realiseerde ik me dat de controller onmogelijk kon weten waar ik hem vasthield. Boven mijn hoofd of gewoon recht voor me, het resultaat zou hetzelfde zijn. Het spel wachtte gewoon op een draaibeweging en verder niets. Valsspelen was kinderlijk eenvoudig.

Maar wilde ik wel op die manier spelen? Kon ik mezelf dan nog wel recht in de ogen kijken? En belangrijker: zou het dan wel écht aanvoelen alsof ik een koe door de lucht slingerde?

De koe in kwestie kwam in beeld, trillend op zijn poten en met een angstige blik in zijn ogen. Dit was duidelijk niet de eerste keer dat hij zoiets meemaakte. Hij wist precies wat er zou gebeuren, en ik plotseling ook. Ik had verdorie toch geen 55 euro voor dit spel betaald om vals te spelen! Ik wilde de volledige ervaring! Ik wilde een koe boven mijn hoofd slingeren!

De konijntjes begonnen me aan te moedigen. Trots hield ik de controller omhoog en begon hem rond te zwaaien. Instinctief begon ik langzaam. Ook al zat er niet echt een koe aan de controller bevestigd, ik kon het enorme gewicht wel bijna voelen. Zoiets slinger je niet in één keer op topsnelheid door de lucht, dat moet je langzaam opbouwen. Op het scherm zag ik hoe de koe aan zijn ketting door de lucht zwaaide, sneller en sneller. Hij loeide angstig.

Toen ik hem eenmaal op topsnelheid door de lucht zwaaide, wat overigens nog best vermoeiend is, werd het tijd om de ketting los te laten. Dat zou ik doen door op de A-knop te drukken, en dan was het maar afwachten hoeveel meter verder de koe op de grond terecht zou komen. Het was eigenlijk net kogelstoten, alleen dan met koeien.

Nog één extra harde zwieper en ik drukte op de A-knop. Daar ging hij! Met een formidabele boog vloog mijn koe door de lucht. Wow. En dat voor mijn eerste poging! Ik was een natuurtalent! Prachtig om te zien hoe hij daar vloog… helemaal de verkeerde kant op… recht op het publiek af. O jee, dit ging niet goed. Met een pijnlijke smak landde de koe bovenop één van de konijntjes. Gesmoord door 600 kilogram koe hoorde ik het zo kenmerkende geschreeuw waar dit spel beroemd mee is geworden.

Dit ging lastiger worden dan ik dacht, maar aan opgeven dacht ik nog lang niet.

Zonder aarzelen hield ik de controller hoog boven mijn hoofd voor de twee ronde.

Zie ook:
Een blauwe gloed
Gamers bewegen niet

Lees ook:Het Enchanted Folk dagboek – metal basin
Lees ook:Link’s dagboek dag 4: het noodlot slaat toe
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 424
Lees ook:De optische illusie van Zelda: A Link Between Worlds
Lees ook:Phantasy Star Zero (DS) leent een paar ideeën van Pictochat

10 reacties op “Zwaai met de controller boven je hoofd

  1. denise

    die koe roeleert serieus ! (tekening)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wim

    Klinkt als een spanned boek. majah we zijn hier niet om het over boeken te hebben. Hoewel een beetje spanning geen kwaad kan. mooi beschreven.

    vooral die climax.

    ps. heb ik je al een blauwe gloed bezorgt.
    mazzels

      /   Beantwoorden  / 
  3. benjamin

    Ik hoop mijn Wii vandaag op mijn verjaardag te kunnen afhalen. (Ik stond 30ste op de reservatielijst van Game Mania en ze hadden er maar 18 binnen bij de launch)

    Wat zouden jullie aanraden als spel naast Zelda?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Michael

    Wahahaha xD

    Ook zo mooi hoe je alles tot in detail vertelt,
    Heb je er ooit aan gedacht om schrijver te worden? Lijkt me echt iets voor jou xD

    Anyway..Vandaag krijg ik me Wii…god ik ben zenuwachtig! Ik knal vanuit school gewoon direct naar de intertoys (Die ongeveer…twee straten verder zit :P )

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “die koe roeleert serieus ! (tekening)”

    Dank je! :)

    “ps. heb ik je al een blauwe gloed bezorgt.”

    Nee, maar volgens mij heb ik jouw friend-code nog niet toegevoegd. Of is je alias op de Wii geen Wim?

    “Ik hoop mijn Wii vandaag op mijn verjaardag te kunnen afhalen. (Ik stond 30ste op de reservatielijst van Game Mania en ze hadden er maar 18 binnen bij de launch)”

    Ik help het je hopen! :)

    “Wat zouden jullie aanraden als spel naast Zelda?”

    Ik vind Rayman erg leuk, maar ik verwacht ook dat ik er over 1 of 2 weken wel helemaal op uitgekeken zal zijn. Het is vooral leuk dat ik de hele tijd zo moet lachen om alle krankzinnige situaties, maar het zijn niet echt minigames die me inspireren ze telkens opnieuw te spelen om mijn score te verbeteren.

    Behalve de shooter levels. Die zijn echt fantastisch. De volgende keer mag ubisoft wat mij betreft een heel spel op die manier maken. :)

    Red Steel is een beetje middelmatig, maar het is wel de eerste first person shooter die ik echt lekker vind spelen. :) Als je door de beperkingen heen kunt kijken (niet altijd even interessant ontworpen levels en lachwekkend slechte tussenscenes) kun je daar toch een hoop plezier aan beleven.

    “Anyway..Vandaag krijg ik me Wii…god ik ben zenuwachtig! Ik knal vanuit school gewoon direct naar de intertoys (Die ongeveer…twee straten verder zit :P )”

    Alvast gefeliciteerd! Dat wordt gegarandeerd een leuke middag. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. thom

    eey erik ik las ergens dat de wii op geluid reageerd doet die van jou dat ook?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Maarten

    weer een vraag van mij :P ik wil weten of jullie vinden dat zo’n kontroler van de wii leuk blijft en ik wil ff weten of iemand weet of het ook leuk is op een klein beeldscherm enneh heeft iemand al een revieuw van wii play wat vind je van de game

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wim

    De systeemnaam van mijn Wii is Wiim.
    mijn friend code = 3828-4777-9175-1915

    mazzels

      /   Beantwoorden  / 
  9. Marcel

    @Maarten

    Ik denk dat de Wii Controller wel leuk blijft. Ik heb me nu een paar jaar vermaakt met ‘traditionele’ controllers als die van de GameCube en PS2 en ik zou niet weten waarom de Wii controller sneller niet leuk zou worden. De Wiimote samen met de nunchuk geven volgens mij een minstens net zo goede en soms beter spelervaring als de GC en PS2 controllers.

    De grootte van je beeldscherm maakt denk ik niet heel veel uit, behalve als het echt een heel klein scherm is. Het wordt op een klein scherm natuurlijk wel lastiger als je met meerdere spelers tegelijk speelt en het beeld wordt opgedeeld.

    Wii Play is leuk, maar vooral bedoeld om te leren omgaan met de controller. Ik denk dat ik Wii Play nog wel eens zal spelen, maar niet vaak omdat de spelletjes nogal simpel zijn. Het is wel ideaal om iemand aan de Wii controller te laten wennen, vooral als die persoon normaal geen spellen speelt.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Maarten

    Dankje Marcel ;) hier kan ik wat mee maar ik twijfel nog wel eenbeetje heeft iemand nog een goed verhaal om mij te overtuigen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.