SNK Playmore voorlopig nog geen Next Gen


"Mijn eerst indruk is dat de PS3 duur is. Daarbij is de PlayStation 2 ook nog goed genoeg, klein en goedkoop. Als wij voor een nieuw systeem willen ontwikkelen moeten we investeren, en de PlayStation 3 is een risico. Er zullen niet genoeg consoles voorradig zijn bij de lancering. En weinig verkochte consoles betekent weinig verkochte software. Misschien dat 2009-1010 voor ons een goed moment is om een PS3 spel uit te brengen." aldus Yoshihito Koyama van SNK Playmore.
Het is geen geheim dat Sony de Playstation 2 (de meest succesvolle spelcomputer ooit) graag nog lang na de release van de Playstation 3 in leven wil houden. Eerst vroeg ik me af hoe ze dat in hemelsnaam wilden bereiken, maar ik denk dat dit verhaal die vraag wel zo ongeveer beantwoordt.

Kleine ontwikkelaars, die zich niet al teveel geflopte spellen kunnen veroorloven, voelen zich nog lang niet te goed om voor de verouderde PS2 te ontwikkelen. Een "installed userbase" van meer dan 100 miljoen consoles is ook niet bepaald iets om kinderachtig over te doen. Als Sony het voor elkaar kan krijgen dat nieuwe PS2 spellen over twee, drie of zelfs vier jaar nog steeds goed verkrijgbaar zijn, misschien kan de PS2 dan inderdaad nog een hele tijd kunstmatig in leven worden gehouden.

En SNK is niet de enige ontwikkelaar die er zo over denkt. Ook Atlus heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze nog niet staan te springen om de komende jaren Next-Gen software te ontwikkelen. Te duur, teveel risico.

(Incidenteel hebben zowel SNK als Atlus lauchtitles gepland staan voor de Nintendo Wii. Wat vooral demonstreert dat Nintendo geen onzin verkondigde door te stellen dat de Wii een aantrekkelijk platform zou zijn voor ontwikkelaars).

Bron: Next-Gen

Zie ook:
- PS2 blijft nog minstens 4 jaar bestaan
- PS2 verkopen worden niet gehinderd door naderende PS3
- Playstation 2 gebruiker wordt in de laatste fase steeds jonger
- Bekijk hier de gloednieuwe God Of War II trailer
- Eerst GTA, toen Lumines en nu ook Tokobot naar de PS2
- Metal Slug compilatie naar Wii
- Trauma Center: Second Opinion scans

Lees ook:436.000 impulsaankopen
Lees ook:Analist schiet door: Sony gaat software-only na PS3
Lees ook:Sony wil voorlopig nog niet aan de prijsdaling
Lees ook:Sony investeert 20 miljoen voor meer exclusieve indiegames op PSN
Lees ook:Sony overweegt om samen met Microsoft aan games te werken

Eén reactie op “SNK Playmore voorlopig nog geen Next Gen

  1. denise

    Mmm, de game boy advanced zou ook zeker in leven blijven, maar langsaam heeft de ds die er geen uit de gameboy serie is toch gewonnnen van de advanced dat zal hier ook wel gebeuren, mensen willen graag altijd het nieuwste van het nieuwste

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.