Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid


“Yes that is real. That’s the first I’d actually seen of that concept art, but a prototype was made before being shelved in favor of Luigi’s Mansion 2. It was about as bare-bones as it gets, but it was still pretty fun.”

Drie tekeningen uit het portfolio van illustrator Nelson Dedos Garcia. Nelson werkte tot voor kort bij gamestudio Next Level en beweert dat deze tekeningen horen bij een geschrapt Metroid-spel voor de 3DS. Gamesite Destructoid besloot navraag te doen bij Next Level en kwam terug met het bovenstaande citaat. Er bestond dus inderdaad een prototype voor Metroid 3DS, maar Nintendo gaf uiteindelijk voorrang aan de ontwikkeling van Luigi’s Mansion 2.

Wat dit alles betekent? Nou ja… eigenlijk niets, behalve dat je misschien zou kunnen hopen dat Next Level alsnog toestemming krijgt om dit spel te maken. De tekenstijl spreekt mij persoonlijk wel aan en de schetsen lijken te hinten naar een traditionele 2D Metroid. Next Level’s vorige Nintendospellen (naast Luigi’s Mansion 2 ook Super Mario Strikers en de Wii-versie van Punch-Out!!) werden goed ontvangen, dus wellicht zouden ze ze ook in staat zijn om een geslaagde Metroid te maken.

Lees ook:Remake van Luigi’s Mansion naar 3DS
Lees ook:Japans Luigi’s Mansion arcadespel in actie
Lees ook:Luigi is het zat
Lees ook:Trailer Metroid Prime Federation Force voor 3DS
Lees ook:Super Mario Maker – MaNiAC mAnSIoN

Eén reactie op “Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.