Japans Luigi’s Mansion arcadespel in actie


In Japan werd deze week een nieuwe Luigi’s Mansion uitgebracht. Het spel is niet gemaakt door Nintendo en verschijnt ook niet voor Wii U of 3DS.

Luigi’s Mansion Arcade werd ontwikkeld door Capcom en om het te spelen zul je op zoek moeten naar een arcadehal. Het spel is losjes gebaseerd op Luigi’s Mansion: Dark Moon voor de 3DS, maar speelt totaal anders. In deze versie bekijken spelers het spookhuis door de ogen van Luigi en zuigen ze spoken op met een speciale stofzuiger-controller. Het is eigenlijk gewoon een on-rails lightgun shooter, maar dan dus net even anders.

Het filmpje (gefilmd door Japanse arcadegangers, dus verwacht geen perfecte beeldkwaliteit) ziet er eigenlijk best leuk uit. De minutenlange tutorial is een beetje irritant, maar als het spel ├ęcht begint zorgen de spoken voortdurend voor verrassingen. Met 2 spelers lijkt dit me best een grappige ervaring. Als deze arcadekast ooit naar Nederland komt zal ik zeker een kijkje nemen.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Luigi is het zat
Lees ook:Luigi’s Mansion 2-ontwikkelaar werkte aan een Metroid
Lees ook:Remake van Luigi’s Mansion naar 3DS
Lees ook:Verken Luigi’s dromen in Mario & Luigi: Dream Team
Lees ook:Wat als Fi ook meedeed aan A Link To The Past?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.