PlayStation Vita spelcassettes zijn klein


Bekijk hieronder hoe Kotaku’s Brian Ashcraft een spel uit de PlayStation Vita peutert. Zou er zoiets bestaan als een té kleine spelcassette? Zie ook de foto hierboven, waarin een Vita-spel naast een 3DS-spel ligt (voor alle lezers zonder 3DS – de witte cartridge is ongeveer 3 bij 3 centimeter). Ik begrijp Sony’s impuls om alle onderdelen van een handheld zo klein mogelijk te maken, maar dit ziet er wel heel priegelig uit. De spellen zitten ook nog verstopt achter zo’n naar lipje (vergelijkbaar met de Memory Stick-opening op de huidige PSP) die je eerst met je duimnagel moet openwippen. Gebruiksvriendelijk is anders, al zal het niemand – mij ook niet – ervan weerhouden om een Vita te kopen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Zo duur zijn de geheugenkaartjes van de PlayStation Vita
Lees ook:PlayStation TV komt in november, kost 100 euro
Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV
Lees ook:PSP nog maar 20 euro duurder dan DS

5 reacties op “PlayStation Vita spelcassettes zijn klein

  1. Berend Jan

    Volgens oud Sony gebruik weer dingen veel te ingewikkeld maken en lastig voor de eindgebruiker…
    .
    Ze hopen dat je alles gaat downloaden enzo en op hun veel te dure memcards gaat zetten.
    .
    Het begind erop te lijken dat micro SD kaartjes de standaard groote gaan worden, nu is dit nog wel iets groter maar toch het begin is er… Ik vondt de DS spelen al zo klein toen ik een DS kocht en nu heeft de Viat daar nogmaals 33% vanaf gesnoept… Nouja dat is geen probleem voor mij ik ga toch geen Vita kopen maar dit zijn wel dingen die je snel kan verlezen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Het Engelse woord ‘flimsy’ is het eerste wat mij zo te binnen schiet als ik dit filmpje zie. ‘t Zou me er inderdaad niet van weerhouden om een PS Vita aan te schaffen trouwens, maar doordacht is een ander verhaal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    DS-spelletjes zijn inderdaad ook klein, maar Nintendo heeft het apparaat altijd ontworpen met een kleine inkeping zodat je ze gemakkelijk met je vinger in kunt drukken (en niet dit gepeuter met je nagels). Het lijkt een onbenullig detail waar ik tot vandaag eigenlijk nooit bij stil heb gestaan, maar nu ik dit filmpje zie verdienen Nintendo’s hardware designers met terugwerkende kracht alsnog een schouderklopje.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bart235

    Ik ben een groot fan dat ze ook andere games erop doen dan alleen voor die hardcore fans. Moet ik het wel uit de klauwen van mijn dochter kunnen houden natuurlijk :P . Ik ga zeker een Playstation Vita kopen maar twijfel nog door de prijs. Had namelijk op http://psvitareview.nl/playstation-vita-games/ gelezen dat de Playstation Vita helemaal kaal geleverd wordt. Dus dan moet je er nog een memory card bij halen en een game, kortom voor een Wi-Fi only model + game + memory card word gewoon 350 euro. Maar zag op http://www.psvitareview.nl dat zijn de goedkoopste verkoper in de gaten houden dus dat word profiteren :P

      /   Beantwoorden  / 
  5. SHIZZLE

    Over 20 jaar games ter groote van een zandkorrel?! :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.