PSP nog maar 20 euro duurder dan DS


Weet je nog hoe de PSP in Europa werd gelanceerd voor 249 euro (met een Memory Stick) en hoe iedereen verwachtte dat Sony nu binnen no-time ook de handheld-markt zou regeren? Ja, dat liep uiteindelijk een beetje anders. De goede (exclusieve!) PSP-spellen bleven een beetje uit en de Nintendo DS werd tegen alle verwachtingen in een gigantisch succes.

Sinds 2005 ploetert de PSP nu alweer voort en er zijn inmiddels een handvol spellen voor uitgebracht die ik best graag zou willen spelen. Maar ja, dat prijskaartje…

Wel vanaf 1 mei wordt dat prijskaartje een stuk aantrekkelijker. Sony kondigt vandaag aan dat de PSP dan nog maar 169,99 euro kost (zonder Memory Stick overigens) en dat zeven populaire spellen worden toegevoegd aan de PSP Platinum-serie. Ridge Racer 2, Tekken: Dark Ressurection, Killzone Liberation, Loco Roco, Moto GP, Formula One 2006 en Daxter kosten vanaf 1 mei nog maar 19,99 euro. Daar zitten een drietal toppers tussen die horen bij de handvol PSP-titels die ik best graag zou willen spelen.

Het ideale moment om in te stappen, of toch maar doorsparen voor de Playstation 3 en hopen dat Daxter ook aan de Playstation Store wordt toegevoegd? (Tekken: Dark Ressurection is al te downloaden voor de PS3). Ik weet het nog niet. De prijs is een stuk beter maar het voelt toch een beetje alsof je een Dreamcast koopt. Een paar geweldige spellen, alleen totaal geen uitzicht op een breed aanbod van nieuwe titels.

Bron: GamesIndustry

Zie ook:
- Timbaland werkt met Rockstar Games aan PSP game
- De lokroep van de PSP: Dracula X Chronicles
- Crush! Een nieuwe reden om een PSP te kopen
- Ratchet & Clank: Size Matters trailertje
- Twinbee, Salamander & Parodius Portable. Screenshots + Bonus Games bekend

Lees ook:PS3 spellen nog steeds 59,99 euro
Lees ook:Mooie Tekken Dark Resurrection filmpjes
Lees ook:Weekendaanbieding Bart Smit: witte PSP 149 euro
Lees ook:Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Lees ook:PlayStation Mobile-spellen publiceren vanaf nu gratis

6 reacties op “PSP nog maar 20 euro duurder dan DS

 1. Teun gc

  Als het aan zou voelen als een dreamcast zou ik hem meteen kopen… Is met afstand de beste console die ik ooit heb gehad!

  Nee, de PSP is nog niet bijna te vergelijken met het goddelijke dreamcast! Geen Sony console zal die status snel halen.

  Tja, je moet toch ergens fanboy van zijn niet?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster

  geen playstation! boe!!!!
  nintendo!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Ridge Racer 2 en Daxter voor twee tientjes? Mooie deal. Hopelijk prijst Nintendo binnenkort ook eens wat DS klassiekers af.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Zero Zero Zero

  Denk dat de ps3 nu nog wat te duur is erik maar wel zijn geld waard, maar het is veel geld. En de psp gaat komende tijd niet omlaag in prijs dus. En volgens mij is dat verhaal met slechte games echt wel achterhaald alleen iedereen blijf er over zeuren. Ik heb zelf een gehackte (heel makelijk en softwarematig) psp en dat is heel handig :P Gewoon alle spellen downloaden + ALLE psx titels spelen + homebrew. Mishein niet zo goed voor de aantal games, maar wel fijn. Ik denk zelfs dat de de psp hacking scene de grooste is! Moetje maar eens hier kijken http://www.psp-hacks.nl

    /   Beantwoorden  / 
 5. The Dude

  Mijn eerste reactie is dezelfde als die van Teun – de DC was een geweldige console en had heel veel fantastische spellen! Daar kan de PSP absoluut niet aan tippen.

  Daarnaast zijn er sterke geruchten over een redesign van de PSP, dus zou ik niet te snel happen.

  En tot slot, Zero Zero Zero – ik geloof niet dat je hier moet gaan zitten linken naar hack-sites. Niet dat ik het perse heel erg veroordeel, maar ik denk niet dat Erik er p zit te wachten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Zero Zero Zero

  Gaat niet om het linken mmaar om een voorbeeld

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.