Nintendo bulkt van zelfvertrouwen


Een paar maanden terug zaten we nog middenin de uit de hand gelopen Wii60 grap. Onder het motto ‘samen sterk tegen Sony’ stelden enkele hooggeplaatste medewerkers van Microsoft voor dat mensen een Wii naast hun Xbox360 zouden kopen. In een interview met USA Today heeft Nintendo president Reginald Fils-Aime gisteren laten weten dat hij niet zit te wachten op de kruimels van Microsoft’s tafel. "Ik zou veel liever zien dat consumenten een Wii kopen, een paar accesoires en een hele stapel games, dan dat ze hun geld uitgeven aan een product van de concurrent." Ouch!
Niks "leuke tweede console voor erbij", Reggie wil meedoen met de grote jongens en gaat gewoon weer ouderwets voor het marktleiderschap.

"Op dit moment verkoopt de Nintendo DS in Japan beter dan al onze concurrenten met een factor vijf tegen één. Op onze handheld-concurrenten liggen we zelfs zover voor dat vergelijken geen enkele zin meer heeft. Dat is allemaal gebaseerd op onze strategie van marktverbreding, en dat is wat we ook van plan zijn te doen met de thuisconsoles."

Onder leiding van Reggie lijkt Nintendo strijdvaardiger dan ooit. Tussen de regels door liet hij ook nog doorschemeren dat Nintendo bijna zover is om alle details van de lancering (prijs en datum) bekend te maken aan het grote publiek. Op dit moment is men nog bezig om alle zakelijke partners in te lichten, daarna is de pers aan de beurt.

Geheel toevallig (echt!) brachten de Japanse analisten van de Nikko Citigroup ook gisteren een rapport naar buiten waarin de verwachting werd uitgesproken dat de Wii weleens veel goedkoper kan uitvallen dan iedereen denkt. Volgens hun eigen berekeningen kwamen ze uit op een kostprijs van 19.800 Yen (133 euro), en zou Nintendo de console dan kunnen verkopen voor 25.000 Yen (168 euro). In Europa is altijd alles duurder, maar met zulke bedragen lijkt een bedrag om en nabij de 200 euro niet eens onhaalbaar.

Voor dat geld kunnen mensen zelfs nog een Xbox360 aanschaffen! Voor erbij, welteverstaan.

Bron: IGN

Zie ook:
- Peter Moore hoopt op succes voor Wii
- Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo
- Bill Gates geen fan van motion sensor controllers
- Reggie for president!

Lees ook:Je Nintendo Points zijn niet geldig op de 3DS
Lees ook:Eerste SSX Blur video
Lees ook:Engelse winkel verkoopt Nintendo Switch voor 230 euro
Lees ook:Wii racespel op E3 is Mariokart?
Lees ook:Minder winst voor Nintendo

9 reacties op “Nintendo bulkt van zelfvertrouwen

  1. denise

    dan neem ik nog liever een wii met een heleboel games :P er komen er genoeg uit !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Danny Leenders

    Genoeg goede games voor de Wii.

    The Legend of Zelda Twilight Princes. Deze game moet gewoon standaard in iedereen zijn wii lijst!

    Metroid Prime 3 corruption. niet vergeten dat metroid prime 1 op de gamecube best scorende game is van deze generatie!!!! en deel 3 wordt in de sfeer van deel 1!

    En dan natuurlijk de vele andere titels!

      /   Beantwoorden  / 
  3. denise

    maar om The Legend of Zelda Twilight Princes te gaan spelen heb je niet echt een wii nodig ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Ik ben heel erg benieuwd of er nog een pack-in game komt. Van Duckhunt hebben we al een tijdje niets meer gehoord, alhoewel Wii Sports toch de meest ideale pack-in game zou zijn…

      /   Beantwoorden  / 
  5. cas van dijck

    eerst ga k de wii kopen (dûh!) en dan na een paar 100 dagen (spellen?) later ga k eens nadenken over een Wiistation-verbond

      /   Beantwoorden  / 
  6. Prakash

    Ik denk dat de Regginator zijn zin gaat krijgen. De DS en de PSP zijn afwijkende apparaten, maar toch zijn het meer directe concurrenten dan dat mensen ze zien als aanvulling. Ik denk dat Nintendo zo langzamerhand toch als de grootste kanshebber moet worden getipt om deze nextgen war te winnen. Nintendo lijkt deze keer de beste strategie te hanteren, gesterkt hierin door de succes van de DS. Voor iemand als ik met een economische achtergrond en een liefhebber van bedrijven als Apple die hele markten op hun kop hebben gedraaid door innovatieve technologie, is het uitermate interessant om te zien of Nintendo dit ook gaat lukken.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Offens1

    Omdat bart smith geen zaken doet met i-net zoals revo headliner.
    ze kunnen beter een te hoog bedrag geven dan kan het altijd meevallen later,ze baserebn het bedrag op de andere consoles 360/ps3.

    en als je slim bent als je het kunt haal je hem gewoon bij onze duitse buren over de grens en je hebt hem 50€ goedkoper bij de launch

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “alhoewel Wii Sports toch de meest ideale pack-in game zou zijn…”

    Dat lijkt mij ook de grootste kanshebber ja. Toegankelijk, leuk om je nieuwe Wii mee aan anderen te demonstreren, en tegelijkertijd heeft Nintendo vast ook wel door dat het op zichzelfstaand geen millionseller zal worden. Als destijds duckhunt niet bij de NES geleverd zou zijn hadden ook niet al die miljoenen mensen het gekocht.

    Dit is ook echt weer een revolutionaire console, net zoals de NES destijds. De kans lijkt me iets groter dan anders dat we er een gratis spel bij krijgen. Of op z’n minst een demo-disc zoals de DS met First Hunt. Ze zullen toch graag alle mogelijkheden willen demonstreren lijkt mij. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.