Minder winst voor Nintendo

Spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij moeten stellen. De reden is dat Nintendo minder spelcomputers verkoopt dan eerder werd verwacht. Van de Gamecube liepen de verkopen terug. En ook van de DS zijn minder exemplaren verkocht dan Nintendo had gehoopt. Daar bovenop moet Nintendo op dit moment ook nog eens veel geld investeren in de ontwikkeling hun nieuwe spelcomputer, de Revolution.

Dit alles heeft er toe geleid dat de winst van Nintendo met bijna een kwart is gezakt tot 263 miljoen euro. De totale omzet daalde zo’n 6% tot 1,3 miljard euro.
We hoeven nu overigens niet massaal medelijden te krijgen met Nintendo. Voor alle duidelijkheid: ze maken nog steeds winst. Elke verkochte spelcomputer levert hen geld op. Sony en Microsoft moeten al hun winst halen uit de spellenverkoop, de consoles zelf worden met verlies verkocht. Het schijnt zelfs dat Microsoft nog helemaal geen geld heeft verdiend aan hun Xbox avontuur.

De gamecube loopt op zijn einde. Het is niet meer dan logisch dat de verkoop nu begint in te zakken. De verkoopcijfers van de DS zullen binnenkort wel explosief stijgen nu het briljante Mario Kart DS eindelijk uit is. En met meer dan 7.000.000.000 dollar op hun bankrekening hoeft Nintendo zich dus voorlopig nog geen zorgen te maken.

Lees ook:Xbox360 wordt verkocht met enorme verliezen
Lees ook:Sega’s next gen prijzen bekend
Lees ook:Gametrailers Soul Calibur Legends video review
Lees ook:Nintendo stelt winstverwachting naar boven bij
Lees ook:Exclusief spel van Rockstar Games naar PS3

3 reacties op “Minder winst voor Nintendo

 1. Linkster

  dit was 2005, en de ds verkoop is inderdaad explosief gestegen! en de “Revolution” is ook marktleider! NIIIIIIIIIIIIIINTENDO, WOOHOO!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jeroen

   Je reageert ook op een stuk blog uit 2005 ;-)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Unibet

  Er is ook zoveel concurrentie dat me dat niks verbaasd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.