Bill Gates geen fan van motion sensor controllers

Schokkend! Microsoft topman vindt motion sensors in controllers maar niks. Bang dat de Xbox360 buiten de boot gaat vallen meneer Gates? Dat is toch nergens voor nodig? U zou een voorbeeld moeten nemen aan Peter Moore, die onlangs nog lovende woorden sprak over de Wii. We staan hier praktisch aan de vooravond van een compleet nieuw fenomeen: multiplatform fanboys (je herkent ze aan het feit dat ze steeds praten over de Wii60), en dan komt Bill Gates ineens als een olifant door de porseleinkast rennen met zijn domme opmerkingen.
"Er is op zich wel ruimte voor innovatie op dat gebied, maar om die controller zo rond te bewegen — het is niet bepaald mainstream voor de meeste games." zei Bill Gates. Hij herinnerde zich een controller die Microsoft jaren geleden had gemaakt waarmee je ook 3D bewegingen kon maken. "Het is moeilijk, want soms beweeg je de controller terwijl het helemaal niet je bedoeling is om tegen de grond aan te vliegen, je wilt alleen de controller neerzetten. Mensen zijn gewoon niet zo goed in stilstaan. Zelfs piloten zitten in een stoel terwijl ze het vliegtuig besturen. Dus ja, er is nog een hoop te leren over deze controllers."

Met andere woorden: "Het is ons niet gelukt, daarom is het onmogelijk?" Beetje kortzichtig als je het mij vraagt. Blijkbaar heeft hij ook niet de moeite genomen om zich echt in de materie te verdiepen. Niemand heeft ooit gezegd dat je er persé bij moet staan om de Wii remote (of de PS3 controller) te bedienen. Dat het op de E3 zo gepresenteerd is, tja… als ik naar de MediaMarkt ga staan daar ook Xbox demopods die je staand moet bedienen. Wat zouden zijn piloten daar van vinden?

Bron: Kotaku

Zie ook:
- Peter Moore hoopt op succes voor Wii
- Sonic The Hedgehog impressies
- Wat wil Nintendo met wiichannel.com?
- Nintendo leeft zich uit met nieuwe domeinnamen

Lees ook:In de lente een nieuw spel van Rare
Lees ook:Bungie’s schandpaal
Lees ook:Microsoft overweegt portable Xbox
Lees ook:“Niemand geeft nog om backwards compatibility”
Lees ook:Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo

12 reacties op “Bill Gates geen fan van motion sensor controllers

  1. Naam verwijderd

    wat een ubertriest kopstuk, stelletje lozers…

    Kritiek is prima, maar je kunt het ook normaal formuleren. (Als je weet wat dat woord betekent ;) ) Schelden met ziektes ben ik absoluut niet van gediend.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Naam verwijderd

    jullie denken echt dat jullie snugger praten, maar in feite is het gewoon jezelf voor lul zetten. wees blij dat jullie foto’s er niet naast staan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. dombo's

    hoewel ik microsoft en bil gates haat.
    vind ik dat hij gelijk heeft.
    alleen volgens mij kun je de ps3 controller ook gewoon gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Oscar Mopperkont

    Hij zou nog wel gelijk kunnen hebben over het feit dat je bij de Wiimote meer kans hebt op onbedoelde bewegingen. Als de controller zo gebruikt wordt dat in elke richting bewegen effect heeft dan kan de besturing nog best wel eens lastig worden omdat je hem dan over een bepaalde as “compleet” stil moet houden om onbedoelde effecten te voorkomen. Anderzijds kan de besturing wel weer natuurlijker worden.

    Kortom het is gewoon aan de maker van een spel om ervoor zorg te dragen dat het in alle gevallen lekker wegspeelt met een Wiimote. De tijd zal leren of ontwikkelaars daartoe in staat zijn. Als de Wii een ongelofelijk succes wordt bij de launch dan zullen alle ontwikkelaars het trucje hoe dan ook wel onder de knie krijgen omdat ze “wel moeten”. Wordt de Wii geen succes dan zal het waarschijnlijk alleen Nintendo zijn die het onder controle krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. M90

    Misschien kun je de achterste knop wel gebruiken om de sensor tijdelijk uit te schakelen. Dat zou kunnen helpen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Paul

    @ de 1e 2 posts… DIT IS EEN WEBSITE GEEN KLAAGMUUR, dus ik verwacht eigenlijk wel normale reacties, want sommige mensen verliezen hun dierbaren ermee ;) , hoewel dit nie mijn site is, moest het er ff uit ;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Victor

    ja dachtik al oprotten X360
    PS3 en Wii dat zijn pas echte console’s

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Misschien kun je de achterste knop wel gebruiken om de sensor tijdelijk uit te schakelen. Dat zou kunnen helpen.”

    Of juist andersom, een knop ingedrukt moeten houden om de motion sensor te activeren.

    Verder wordt het bij veel spellen vooral gebruikt om te richten, maar dan is het geen probleem als je wapen tijdens dode momenten niet stabiel is.

    Het enige spel dat al is aangekondigd waarbij je af en toe echt de controller stil zult moeten houden om niet af te gaan is volgens mij het nieuwe Super Monkey Ball spel. Maar daar is het juist een essentieel onderdeel van het spel en zal het misschien wel de spannendste levels opleveren als je de baan doodstil probeert te houden terwijl je aapje over een smal richeltje rolt.

    Het is hoe dan ook gewoon iets waar de programmeurs over na moeten denken en slim toepassen. Ik zie het niet als een probleem in ieder geval.

      /   Beantwoorden  / 
  9. SinnardoCode

    Ik vind het een beetje onzin (ik zeg persoonlijk liever BULLSHIT maar dat is natuurlijk mijn probleem) en volgensmij begint hij zich zorgen te maken en gaat ‘ie daarom maar Nintendo’s WII afkraken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. remkje

    Ik ben het met SinnardoCode eens ;)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Ferry

    ‘t Is een beetje de standaard-reactie van Bill Gates aan het worden, nietwaar? Hij is de man die nooit ergens wat in ziet, tot het een enorm succes wordt, en dan integreert hij het snel in Windows en duwt de oorspronkelijke bedenkers van de markt. Bill Gates zag ook niks in internet. Nuff said.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Kairisan

    Ik heb zelf vele malen meer plezier beleefd aan mn xbox dan aan mn playstation. Zelf meer dan aan mn cube, echt waar.
    En die 360 is mn beste aanwinst ooit (met mn DS en binnenkort ongetwijfeld de Wii!!), ongelooflijk en zwaar onderschat toestel.
    MAAR, dat Bill Gates zoiets zegt vindt ik betreurenswaardig.
    Hij had beter ‘s goed nagedacht of gezwegen.
    Ik geloof allesins 100% in Nintendo’s nieuwste onderneming, neh

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.