Time magazine speelt Wario Ware Wii

Als er één Nintendo franchise geschikt is om de nieuwe hardware van de Wii te demonstreren, dan is het Wario Ware wel. Werkelijk iedere "Zou het niet cool zijn om…?" ingeving en "Hoe zou het zijn als…?" gedachtenkronkel van de programmeurs kan erin verwerkt worden. Eén minigame meer of minder, het maakt allemaal niet uit. Hoe maffer hoe beter.

En dus is het niet echt een verrassing om te horen dat Wario Ware Wii nu al bestaat en speelbaar is (het zou me niks verbazen als het ook nog een launchtitle werd), maar dat maakt het niet minder fijn om het toch maar even bevestigd te krijgen. Ik dacht constant ‘Aha!’ terwijl ik Time’s voorbeelden van minigames las. Puzzelstukjes vallen op hun plaats, Nintendo’s bedoelingen met de controller worden duidelijker en, het belangrijkste van alles, Wario Ware Wii klinkt geweldig leuk!
"Nintendo heeft TIME als eerste de kans gegeven om met de nieuwe controller te spelen. Maar voordat ik hem vast kan pakken suggereert Miyamoto dat ik misschien beter eerst mijn jas uit kan trekken. Dat blijkt achteraf een erg goed idee. Het eerste spel dat ik mag proberen – Miyamoto praat me er doorheen, wat voor een gamer grofweg het equivalent is van gevatte opmerkingen uitwisselen met Jerry Seinfeld – is een WarioWare spel (Wario is Mario’s kleinere, dikkere, kwaadaardigere tweeling broer). Het bestaat uit een dozijn maniakale minigames achter elkaar, die nooit langer dan vijf seconden duren. Ze zijn gericht op de Japanse gaming cultuur, wat een melige, cartoony spelshow-achtig gevoel oplevert. In één waanzinnige minuut gebruik ik de controller om een vlieg neer te meppen, gewichten te heffen, een sleutel om te draaien in een slot, een vis te vangen, een auto te besturen, groenten fijn te snijden, een bezem te balanceren op mijn uitgestoken hand, een rondje in te kleuren, te schermen (de vechtsport met de dunne zwaarden), en ja, ook om de hula te dansen. (Bij mij klikte er vooral iets toen ik las over die bezem die hij moest balanceren op zijn hand. Dat soort evenwicht-spelletjes gaan we hopelijk nog heel veel tegenkomen. Ze lijken me leuk om te doen. En dat is in mijn ogen ook waar de Wii als het ware verder gaat waar de DS gebleven was). Aangezien nog maar weinig mensen buiten Nintendo de nieuwe hardware hebben gezien, wordt ik door iedereen in de kamer heel aandachtig bekeken.

Het is een opmerkelijke ervaring. In plaats van passief een spelletje te spelen moet je er met de nieuwe controller echt aan deelnemen. Je speelt ze als het ware in real-time na. Het voelt bijna als in het theater, de vierde wand tussen het spel en de speler verdwijnt volledig. De ervaring van eigen deelname – de illusie dat jij, jij persoonlijk, in de spelwereld wordt geprojecteerd – is een bijzonder krachtige ervaring. En een ander voordeel van de nieuwe controller is dat het niet alleen leuk is om te doen, het ziet er ook leuk uit. Als je met de ouderwetse controllers speelt zie je eruit als een loser, iemand die z’n joystick betast en leeg voor zich uit staart. Maar als je voor de televisie rondspringt en de hula danst heeft iedereen in de kamer plezier.

Alweer een spel dat ik eigenlijk moet hebben. Zoals het er nu naar uitziet moet ik bijna alle launchtitels hebben. Maar ik vrees dat ik op W-Day om economische redenen toch een selectie zal moeten maken.

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Aha, dus zo bestuur je Twilight Princess op de Wii…
- Welke wonderlijke dingen zullen er in deze kisten zitten?
- Super Monkey Ball: Banana Blitz scans
- Happy Little Trees
- Wii racespel op E3 is Mariokart?
- Rayman Raving Rabbids, screenshot van de Wii versie
- De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
- Metal Slug compilatie naar Wii
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Twee nieuwe Wario Ware spellen voor Nintendo DS
Lees ook:Toffe Konami-code microgame in Wario Ware: Myself
Lees ook:2D platforming op nieuwe scans Wario Land
Lees ook:Must see: Wario Ware Snapped!
Lees ook:Mooi roze is niet lelijk (Wario Ware boxart)

5 reacties op “Time magazine speelt Wario Ware Wii

  1. Kikujiro

    Dit wordt de must-have partygame voor de Wii. ‘t Was te verwachten dat deze game voor de Wii ontwikkeld zou worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Online Wario Ware? Interessant… hoe stel je je dat voor?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rens

    Samen online mini-dinges spelen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.