Aha, dus zo bestuur je Twilight Princess op de Wii…

Ook uit het TIME artikel, een korte opmerking over The Legend of Zelda: Twilight Princess, en hoe het op de Wii gespeeld wordt. Dat is een interessanter onderwerp dan je op het eerste gezicht zou denken. De mogelijke Wii-besturing van Twilight Princess is een onderwerp van veel discussie onder Nintendo fans.

Dankzij TIME magazine kunnen we nu gerust slapen in de wetenschap dat "sword fighting with the controller" mogelijk zal zijn! En alsof dat nog niet genoeg is kun je ook nog doen aan "aiming a bow and arrow" met de controller. En als zelfs dat nog niet genoeg is, is er altijd nog de mogelijkheid tot: "using it as a fishing rod, reeling in a stubborn virtual fish."
(Het vis spelletje in Zelda: Ocarina Of Time was ongelooflijk populair bij alle Zelda fans op één na. Een virtueel gejuich steeg dan ook op toen er een screenshot van Twilight Princess verscheen waarop Link aan het vissen was. Vissen met de Wii-mote is nu natuurlijk helemaal een droom die uitkomt. Groot nieuws dus. Als Twilight Princess niet tegelijkertijd met de Wii gelanceerd wordt is er een grote kans dat ik het niet meteen bij de launch ga kopen. De Wii controls lijken me op zoveel manieren superieur dat het niet eens grappig meer is.

Zoals ik er nu tegenaan kijk verpest je de magische "voor de eerste keer een Zelda-spel spelen" ervaring (altijd de beste ervaring) voor jezelf door het op de Gamecube te spelen).

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Time magazine speelt Wario Ware Wii
- Welke wonderlijke dingen zullen er in deze kisten zitten?
- Super Monkey Ball: Banana Blitz scans
- Happy Little Trees
- Wii racespel op E3 is Mariokart?
- Rayman Raving Rabbids, screenshot van de Wii versie
- De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
- Metal Slug compilatie naar Wii
- Super Monkey Ball: Banana Blitz voor de Revolution
- Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken

Lees ook:Welke wonderlijke dingen zullen er in deze kisten zitten?
Lees ook:Nieuwe Super Monkey Ball: Banana Blitz plaatjes
Lees ook:Super Monkey Ball: Banana Blitz scans
Lees ook:Super Monkey Ball: Banana Blitz, Japanse trailer
Lees ook:Twee stuks Twilight Princess artwork

12 reacties op “Aha, dus zo bestuur je Twilight Princess op de Wii…

  1. Kikujiro

    “Het vis spelletje in Zelda: Ocarina Of Time was ongelooflijk populair bij alle Zelda fans op één na.” *LOL* Niet zo’n “visser” Erik?

    Wat jouw opmerking over het spelen van Zelda op de Wii betreft, deel ik je mening. Voor de meest complete spelervaring moet je Zelda volgens mij toch echt op de Wii spelen. Ik vraag me af hoe het boogschieten met de Wiimote zal gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “*LOL* Niet zo’n “visser” Erik?”

    :p

    Nee, op een één of andere manier heeft dat mij nooit geklikt. Ik heb het gespeeld totdat ik de heart piece die je daar kon winnen kreeg, maar wel met flink wat tegenzin. :p Ik vond het maar een saai gebeuren. Had meer zin in de volgende dungeon. :D

    Vreemd genoeg vind ik vissen in Animal Crossing wel heel erg leuk en ontspannend. Misschien zou het in Zelda ook mogelijk moeten zijn om overal te vissen waar water is. Dan wordt het echt een minigame die je altijd “even tussendoor” kan doen als je op een dood punt zit, in plaats van dat je helemaal naar de speciale visvijver moet gaan.

    “Ik vraag me af hoe het boogschieten met de Wiimote zal gaan.”

    Gokje:

    - A-knop indrukken om de pijl vast te pakken.

    - Controller naar achteren bewegen om de boog te spannen.

    (Hoe verder naar achteren hoe harder de pijl wegschiet, maar als je hem te ver naar achteren trekt mislukt het schieten. Dit gaat gepaard van een geluidje om aan te geven hoe strak de boog al gespannen staat).

    - A-knop loslaten om de pijl los te laten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    @Erik

    Zo zou het moeten werken!

      /   Beantwoorden  / 
  4. darkrman

    ik denk dat je gewoon Z knop moet gebruiken

      /   Beantwoorden  / 
  5. Maikeru

    Weet je waar ik bang voor ben…Dat door het hele wiimote gebeuren TP in first person gaat worden (op de Wii dan he) En als dat zo is…laat dan maar. Zelda hoort gewoon third person!

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Waarom zou het ook nodig zijn om het ineens first person te maken? Je kunt een zwaard toch ook wel besturen als je het spel in third person bekijkt.

      /   Beantwoorden  / 
  7. melanie

    kga ‘m denk ik cker kopen ben grote fan van die zelda spellen en heb ze dan ook allemaal

      /   Beantwoorden  / 
  8. Maikeru

    Tja ik hoop het ook niet, maar goed zoals je zelf al vaker aangegeven hebt. Nintendo zegt zelf dat TP de laatste zelda game gaat worden op de voor ons bekende manier. Wie weet is dat voor de Cube en gaan ze voor de Wii alvast naar de nieuwe manier. Nogmaals I HOPE NOT!

      /   Beantwoorden  / 
  9. darkworld

    Tja ik hoop het ook niet, maar goed zoals je zelf al vaker aangegeven hebt. Nintendo zegt zelf dat TP de laatste zelda game gaat worden op de voor ons bekende manier.

    Ja dat heb ik ook gelezen alleeen weet ik niet meer welke site… maar okee in iedergeval ik denk dat na twilight princess op de cube. zelda in first person zal komen dat moet haast wel want de wiimote is gemaakt voor first person spellen. Het is trouwens al lang bekent dat als je zelda op de wii speelt dat je dan van third naar first person gaat dusssss ik snap die reacties eigenlijk niet van mensen dat ze het erg vinden dat zelda naar first person gaaat.

      /   Beantwoorden  / 
  10. darkworld

    Dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Waarom zou het ook nodig zijn om het ineens first person te maken? Je kunt een zwaard toch ook wel besturen als je het spel in third person bekijkt.

    Nou dat lijkt me duidelijk anders kun je de functies van de wiimote niet gebruiken. En dan wordt het net als je met andere consoles speelt en dan zou nintendo het zeker verliezen met die graphics

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “Het is trouwens al lang bekent dat als je zelda op de wii speelt dat je dan van third naar first person gaat”

    Incorrect. Dat kwam uit een nep-interview dat op 1 april online was gezet. Zeker niet bevestigd dus, en wat mij betreft zelfs hoogst onwaarschijnlijk.

    “dat moet haast wel want de wiimote is gemaakt voor first person spellen”

    Ook dat is nog nooit door Nintendo gezegd. Omdat we er nog geen spellen voor gezien hebben kan niemand zich nog voorstellen hoe het moet werken. Alleen bij first person shooters is het goed te begrijpen omdat je er makkelijk mee kunt richten. Maar ik ben er absoluut 100% van overtuigd dat er ook third person actie en platform spellen voor zullen verschijnen. Al was het alleen maar omdat Japanners niet van first person spellen houden, en de Japanse markt is nog altijd extreem belangrijk voor Nintendo.

    “Nou dat lijkt me duidelijk anders kun je de functies van de wiimote niet gebruiken.”

    Ik zou niet weten waarom niet. Als je een zwaai-beweging maakt dan zwaait het zwaard door de lucht, het is daarvoor echt niet nodig dat je in een first person perspectief zit. Het is toch geen milimeter werk. Gewoon ongeveer de richting aangeven waarin je wilt aanvallen en dan komt het heus wel goed. :)

      /   Beantwoorden  / 
  12. darkworld

    We zullen het wel horen of zien op de e3

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.