Legend of the Mystical Ninja naar Virtual Console


Meestal beperk ik het Virtual Console-nieuws tot nieuws over de Europese Virtual Console. Het is anders toch alleen maar frustrerend om te zien welke spellen wij allemaal (nog) niet mogen downloaden. Maar voor Legend of the Mystical Ninja maak ik graag een uitzondering. Gonintendo bericht dat dit spel in Australië een leeftijdskeuring heeft gehad, altijd een duidelijk signaal dat een spel op het punt staat om aan het winkelkanaal toegevoegd te worden. En aangezien Mystical Ninja destijds ook gewoon in Europa is uitgebracht ben ik optimistisch over de kans dat hij binnenkort ook bij ons wordt toegevoegd.


Hier begon het allemaal mee. Het begin van een levenslange verslaving aan (Japanse naam) Ganbare Goemon. Konami heeft een stuk of 20 spellen rondom dit duo gemaakt, en slechts 4 daarvan zijn ook buiten Japan uitgebracht. Helaas gebeurde dat in 1994 nog met deze vreselijke “verwesterde” boxart die niks met het spel te maken heeft (er komen helemaal geen tijgers in de game voor!).


Een typisch Mystical Ninja-level bestaat uit twee gedeeltes. Je begint in een ongeveer van bovenaf getoond dorpje waar je met mensen kunt praten, voorwerpen kunt kopen, in hotels kunt overnachten en achterna gezeten kunt worden door de politie (als je perongeluk een onschuldige voorbijganger neerslaat).


In het eerste level beginnen de problemen als de nacht valt en het plotseling begint te spoken in het dorpje. De oorzaak van de geesten ligt volgens de bewoners ergens in de tempel, en zo wordt de deur opengezet naar het tweede gedeelte van het level:


De traditionele side-scoller! Het is aan deze platformlevels dat Mystical Ninja zijn legendarische status heeft te danken. Nog niet eens omdat Konami er iets heel bijzonders van heeft gemaakt, het is zelfs redelijk simpel. Loop van links naar rechts, spring over de ravijnen en versla de vijanden. Mystical Ninja springt er alleen maar tussenuit omdat alle levels zo vreselijk goed zijn. Dankzij de ongelooflijk scherp afgestelde controls speelt het beter dan bijna alle vergelijkbare spellen. Het is bovendien erg moeilijk (groot pluspunt) en er is een fantastische 2speler co-op stand.


Daarnaast is Mystical Ninja ook (een beetje) beroemd geworden dankzij de vele minigames. De meeste daarvan – de leuksten – zijn te vinden in het niet-zo-goed-verborgen pretpark-level. Hier kun je gokken, simpele behendigheidsspelletjes spelen en in één van de gebouwen zelfs een level uit de Konami-klassieker Gradius spelen.

Zoals ik al zei, Legend of the Mystical Ninja is geen makkelijk spel. Eigenlijk heb je alle goudstukken die je vindt hard nodig om de latere levels te overleven. En toch komt het regelmatig voor dat ik al mijn geld opmaak aan de minigames in het pretpark, zelfs al heb je daar niets aan in de rest van het spel. Daar kunnen andere minigames nog wat van leren.


(…)

Blijkbaar is niemand nog op het briljante idee gekomen om een leveltje uit Mystical Ninja op YouTube te uploaden. Voor wie het spel echt heel graag in actie wil zien, op deze compilatie-video voor alle Goemon-spellen is het derde spel degene die aan de Virtual Console toegevoegd zal worden:

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante
- Nieuw in het winkelkanaal: Mario Kart 64 en Soldier Blade
- Nieuw in het winkelkanaal: Street Fighter II en Super Probotector
- Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt
- Deze week wel twee nieuwe Virtual Console titels

Lees ook:Pokémon Snap in winkelkanaal, koop hem zelf of geef hem kado!
Lees ook:Problemen Mario Kart 64 ghost data niets aan te doen
Lees ook:StarTropics in Amerikaanse Virtual Console
Lees ook:Battle Lode Runner gameplay filmpje
Lees ook:Xevious, of hoe Nintendo zich er deze week wel heel erg makkelijk vanaf maakt

8 reacties op “Legend of the Mystical Ninja naar Virtual Console

  1. The Dude

    Echt een klassieker. Ik vraag me alleen wel af of mensen die pas tijdens de PS1 of PS2 zijn begonnen met gamen dit soort spellen kunnen waarderen.

    Het zou leuk zijn als Konami in een nieuw spel een Super-NES verstopt waar je “Legend of the Mystical Ninja” op kan spelen, waarin je vervolgens een arcade kast vindt waar je “Gradius” op kan spelen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Midiman

    mag ik erop aanmerken dat er WEL een tijger in het spel zit ? dit is een speciale power-up die je alleen in de extreemste gevallen kan krijgen (als je een hele zooi rollen verzamelt)

      /   Beantwoorden  / 
  3. mensje

    Die 2 gastjes staan ook op je banner Erik;-)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Adam

    O dit spel is zo vet ik heb me er vroeger echt mee vermaakt:D

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “mag ik erop aanmerken dat er WEL een tijger in het spel zit ? dit is een speciale power-up die je alleen in de extreemste gevallen kan krijgen (als je een hele zooi rollen verzamelt)”

    Meen je dat nou? Het is alweer een paar jaar geleden dat ik hem voor het laatst uitspeelde maar… ik dacht dat de voertuigen en beesten waar je op kon rijden pas vanaf deel 2 voorkwamen. Het wordt duidelijk tijd dat ik deel 1 weer eens helemaal opnieuw uitspeel. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Het zou leuk zijn als Konami in een nieuw spel een Super-NES verstopt waar je “Legend of the Mystical Ninja” op kan spelen, waarin je vervolgens een arcade kast vindt waar je “Gradius” op kan spelen!”

    !
    :D

    Beste idee ooit!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Midiman

    correctie op mijn post. het is als volgt. Je kan JUDO attacks leren. deze zijn onderverdeeld in levels. de levels zijn
    1 Kobun Tiger
    2 Lightning Blaster
    3 Super Yin/Goemon
    4 Kabuki Quantum Yin/Goemon

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.