De lokroep van de PSP: Dracula X Chronicles


O PSP, ik wil je helemaal niet kopen! En in het begin was dat niet moeilijk omdat al je spellen waardeloos waren, maar de laatste tijd probeer je me steeds vaker te verleiden met je nieuwe games. Goede games. Onmisbare games. Hoe word ik in hemelsnaam geacht om weerstand te bieden tegen Castlevania: Dracula X Chronicles? (Niks minder dan een remake van Dracula X: Rondo of Blood, de zeldzaamste Castlevania ever, en een soort heilige graal voor Castlevania-fans. Zoals wetenschappers zoeken naar de evolutionaire missing link tussen aap en mens, zo is Rondo of Blood de missing link tussen Castlevania IV en Castlevania: Symphony of the Night). O PSP, o, ik voel dat ik bijna ga bezwijken.

Dracula X Chronicles is eenzelfde soort remake als Ultimate Ghosts 'N Goblins (nog zo'n onmisbare game! O PSP, wat doe je me aan?) Dat wil zeggen 2D graphics met een 3D uiterlijk. Puristen vinden het vloeken in de kerk, polygonen in een 2D klassieker. Ik eigenlijk ook een beetje. Maar ik moet toegeven dat het bij Ultimate Ghosts 'N Goblins wel heel erg goed uitpakte. Bij Dracula X Chronicles ben ik nog niet overtuigd. De graphics ogen een beetje kaal en de animaties kunnen nog wel wat werk gebruiken.

Maar dat doet er allemaal niet toe!

Konami legt iedereen het zwijgen op en voegt ook gewoon het originele spel toe als een extraatje voor de kopers. Puristen, moderne gamers, casual gamers, hardcore gamers, iedereen kan tevreden zijn en niemand heeft wat te klagen. (Al helemaal niet omdat er volgens Konami ook nog een rechtstreekse port van Symphony of the Night aan de UMD wordt toegevoegd!) Met z'n oorspronkelijke graphics ziet Rondo of Blood er zo uit:

O PSP… ik moet dit spel hebben. Konami had het net zo gemakkelijk op de PS2 kunnen uitgeven, dat hebben ze niet gedaan, en nu moet ik dus een PSP aanschaffen als ik het ooit wil spelen. Waarom is het altijd zo ingewikkeld?

Bron: 1UP

Zie ook:
Het gaat slecht met de PSP
Crush! Een nieuwe reden om een PSP te kopen
Ratchet & Clank: Size Matters trailertje
Twinbee, Salamander & Parodius Portable. Screenshots + Bonus Games bekend

Lees ook:In Australië is Castlevania: Rondo of Blood goedgekeurd voor de Virtual Console
Lees ook:Nieuw Hanabi Festival, Castlevania Rondo of Blood naar Europa
Lees ook:Castlevania: Rondo Of Blood nu in het winkelkanaal
Lees ook:Igarashi overweegt 2D Castlevania Wii Ware spel
Lees ook:Koji Igarashi over de toekomst van Castlevania

4 reacties op “De lokroep van de PSP: Dracula X Chronicles

  1. The Dude

    Eergisteren was je de PSP nog aan het bashen! Je moet kiezen Erik: je houdt van Sony of je haat Sony. Of wil je soms beweren dat je van games houdt ipv een merknaam?

    Ik vind de gepimpte versie er eigenlijk mooier uitzien. De kleuren van het origineel zijn wmb een beetje te happy.

    Met “SotN aan de UMD wordt toegevoegd” bedoel je neem ik aan een nieuwe release, niet toegevoegd aan deze release, toch?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Poeh

    haha, niet alle PSP games zijn waardeloos hoor. Ik vind tekken nog steeds heel leuk om op de PSP te spelen (en Gurumin is ook zeker een spel om naar uit te kijken. Hopelijk komt ie gauw uit).

    “Of wil je soms beweren dat je van games houdt ipv een merknaam?”..Wat een kortzichtige veronderstelling. And so what? Dat vind ik geen verkeerde reden. Je speelt uiteindelijk om het spel en niet om de handheld.

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Ehh, dude, die opmerking was sarcastsch bedoeld…

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Met “SotN aan de UMD wordt toegevoegd” bedoel je neem ik aan een nieuwe release, niet toegevoegd aan deze release, toch?”

    Jawel. Volgens 1UP krijgen we op één en dezelfde UMD:

    - Dracula X: Rondo of Blood
    - Dracula X: Rondo of Blood Remake
    - Symphony of the Night

    Erg aantrekkelijk pakket dus.

    “Je moet kiezen Erik: je houdt van Sony of je haat Sony.”

    Haha! Daar ga ik nog eens over nadenken. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.