Dus misschien had ik Mikhail Faustin niet moeten vermoorden


Zwaartekracht is ook al niet meer wat het geweest is. Verzuchtte ik vanmiddag toen ik ontdekte dat Rockstar mijn favoriete hobby uit Grand Theft Auto IV heeft verwijderd. Hele dagen heb ik me in San Andreas vermaakt door op het dak van een willekeurige auto te klimmen en op willekeurige voorbijgangers te schieten terwijl de chauffeur zijn computergestuurde rondjes door de stad draaide. Niko Bellic kan dat niet. Zodra de wagens van Liberty City in beweging komen begint onze op het dak geklommen held meteen te wankelen op zijn benen en verliest al na een paar seconden uiterst realistisch zijn evenwicht. Leve de vooruitgang, hoera voor de Euphoria Physics Engine.

Om mezelf te troosten heb ik toen maar een politieauto gestolen en ben een beetje over de boulevard gaan scheuren om wat voorbijgangers en hotdogverkopers van de stoep te vegen. Dat vond de politie een minder goed idee, en binnen geen tijd werd ik achtervolgd door een horde gillende, sirene-zwaaiende politie-auto's en -helikopters die het allemaal op mij hadden gemunt. Kogels vlogen over en weer, vooral over, en mijn gestolen politiewagen begon steeds meer overeenkomsten te vertonen met een vergiet op wielen.

Zodra er ook nog uitslaande vlammen onder de motorkap vandaan kwamen leek het me een verstandig idee om de auto te parkeren. Bij een benzinepomp.

Van een veilige afstand keek ik toe hoe eerst mijn auto ontplofte, en toen de benzinepomp, en toen het merendeel van mijn achtervolgers. Zelfs de helikopter stortte neer met een oorverdovende explosie. Het hele scherm trilde ervan. Andere auto's begonnen nu ook tegen de brandende politiewagens te botsen en de benzinepomp ging steeds meer lijken op een rampgebied. Dikke zwarte rookwolken blokkeerden het zonlicht. De grond zag rood, en niet alleen door de gloed van al die vlammen. Overal lagen autowrakken en dode lichamen. Ik hoorde gewonde mensen schreeuwen en zag hoe een brandende politieagent bij het ongeluk vandaan probeerde te kruipen. Halverwege werd hij overreden door een ambulance.

Maar toch wist het me niet echt op te vrolijken. Er zat me iets dwars. Iets anders dan IV's gebrek aan carsurfing.

Nee, ik moest denken aan Dimitri. Die smerige achterbakse Dimitri met zijn onbetrouwbare rotkop. Diezelfde Dimitri die me tijdens onze eerste ontmoeting zo'n verstandig en evenwichtig mens leek. En dat was hij ook, toen nog. Maar sinds ik op zijn verzoek onze voormalige werkgever Mikhail Faustin heb vermoord is er iets veranderd aan Dimitri. In een scene die ik niet licht zal vergeten had hij vanmorgen opeens een leger boze mannen verzameld om mij 'uit te schakelen' in een verlaten pakhuis. Zomaar! Vriendschap is ook al niet meer wat het geweest is.

Hoewel ik al mijn vrienden natuurlijk niet over één kam mag scheren. Niemand minder dan mijn maat Little Jacob had zijn pistool ook meegebracht naar dat toch-niet-zo-heel-erg-verlaten pakhuis. Volgens mij stond hij zelfs aan mijn kant, al weet je zulke dingen nooit helemaal zeker met Little Jacob. Wie weet waar die man het allemaal over heeft als je met hem aan de telefoon hangt. Het is altijd dem roesja's dit, serioesly vexed dat, en om duistere redenen waar ik nog steeds niet helemaal uit ben noemt hij mij voortdurend Batman. De minst vermoeiende oplossing is om gewoon ja, uhuh en wat je zegt, te blijven mompelen tot hij eindelijk klaar is met praten.

Na een bijzonder kort en hevig vuurgevecht was iedereen in het pakhuis dood en reden we in een gestolen politiewagen terug naar Little Jacob's stamcafé. "Respek dew to my bredda. Serioesly you batman! So it is dem roesja's mash up man, ya know?" Uhuh, zei ik. Wat je zegt Jacob.

Vanzelfsprekend was ik na dat spannende avontuur blij dat ik nog leefde, maar toch zat het me niet lekker wat er die ochtend was gebeurd. Dit had ik voorwaar niet verdiend! Altijd ben ik Dimitri trouw gebleven en opeens keert hij zich tegen mij? Ik begon nu echt een beetje boos te worden.

Nadat ik afscheid had genomen van Little Jacob zocht ik neef Roman op om te vertellen wat me was overkomen en om samen met hem mijn wraak te plannen. Maar zoals wel meer dingen in Liberty City liep mijn ontmoeting met Roman anders dan verwacht.

Mijn neef bleek zelf ook een beetje boos omdat Dimitri (wat heeft die man opeens tegen de familie Bellic?) niet alleen zijn huis, maar ook zijn taxicentrale in brand had gestoken. Nu zou ik daar zelf ook lichtelijk chagrijnig van worden, maar het vreemde was dat Roman niet boos was op Dimitri, maar op mij! Zijn bloedeigen neef. Een ellenlange speech kreeg ik te horen over hoe gelukkig hij eerst was en hoe fucked up zijn leven er voorstond sinds ik in Amerika woonde. Alsof het allemaal mijn schuld was! Ik dacht dat neven elkaar door dik en dun hoorden te steunen. Die familiebanden zijn blijkbaar ook al niet meer wat ze geweest zijn.

Zie ook:
- Een simpel klusje voor Vlad
- Welkom in Liberty City

[games.blog forum]

Lees ook:Gecancelde Call of Duty speelde zich af in Romeinse Rijk
Lees ook:Eerste trailer Assassin’s Creed Syndicate
Lees ook:David Jaffe heeft overal een gevat antwoord op
Lees ook:Take Two’s 12 stappenplan voor PS3-bezitters met GTA IV problemen
Lees ook:Everyone’s A Rat! De laatste GTA IV trailer

19 reacties op “Dus misschien had ik Mikhail Faustin niet moeten vermoorden

  1. Koen

    goed geschreven

      /   Beantwoorden  / 
  2. Daniel

    Dimitri en Jimmy pegorino 2 veraders in het spel

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Jimmy Pegorino? Die heb ik nog niet eens ontmoet. Eigenlijk is dit m’n eerste GTA-post die ik direct schreef nadat ik het had meegemaakt: gisteren dus. Ik ben echt nog niet ver in het spel.

      /   Beantwoorden  / 
  4. RZ

    ey nOOb,grapje..euh LJ noemt zn andere mattie badman(leading man) en Roman is boos op jou omdat als jij niet was gekomen en al die ellende op je hals had gehaald,hij zn taxicentrale nog had gehad..en Dimitri heeft een hekel aan de Bellics ja,duh en die mannetjes bij em in het pakhuis denken dat jij al het geld heb meegenomen toen je vd boot af bent gesprongen,maar er is nog een overlevende..ya might wanna use da subtitles star

      /   Beantwoorden  / 
  5. Thomas

    Leuk stuk! 1 foutje: Lj noemt Niko niet Badman; hij heeft het over zijn vriend met het geruitte truitje

      /   Beantwoorden  / 
  6. alexander

    je moet maar een dagboek beginnen over gta ;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Nick

    Badman is ook een random character die je kunt ontmoeten. ik heb toevallig de Official Strategy Guide van GTA IV gekocht vorige week, maar vooral vanwege de extra dingen in het spel, USJ en Pigeons zijn m’n main target :)
    Overigens zijn Bulgarin, Darko Brevic, Florian McCravic (ook nu wel Bernie Crane genoemd, de homo :P ) en Niko Bellic de 4 overlevenden, en het is Niko’s zoektocht om de anderen te zoeken en elimineren.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Joost

    Zoals gewoonlijk weer een geweldig stuk Erik!

    Maar kan je niet wat doen aan alle spoilers in de comments? Bijvoorbeeld dat het verplicht is het eerst aan te geven voordat je een spoiler plaats?

    Want die spoilers verpesten de verhaallijn een beetje. In je verhaal zaten voor mij geen spoilers, aangezien ik een stuk verder ben :)

      /   Beantwoorden  / 
  9. Joost

    Ik zie nu pas hoe goed de tekening is. Je ziet meteen wie ze zijn. Goed getekend!

      /   Beantwoorden  / 
  10. erik

    Oh, dus ik ben niet Badman? :p Nu ja, het zal wel niet zo’n belangrijk detail zijn. Ik heb het idee dat Little Jacob’s rol is geschreven met het idee in het achterhoofd dat minstens de helft van de spelers er geen woord van zal verstaan. Een beetje zoals Brad Pitt in Snatch. Of zelfs Kenny in Southpark. ;)

    “Maar kan je niet wat doen aan alle spoilers in de comments? Bijvoorbeeld dat het verplicht is het eerst aan te geven voordat je een spoiler plaats? “

    Ik kan de volgende keer wel een waarschuwing plaatsen. Geen slecht idee. En ik ga er inderdaad vanuit dat mijn verhalen geen spoilers bevatten voor iemand omdat ik zo langzaam speel. ;)

    “Goed getekend!”

    Thnx! :)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Will

    Dank je Daniel. Mooie spoiler.

    Erik: ondertitels aan helpt bij Little Jacob heel wat ;)

      /   Beantwoorden  / 
  12. MNC

    Heeft dit spel de Euphoria Physics Engine!?

    Vet.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Joost

    @ MNC:

    Ja de Euphoria Physics Engine werkt heel goed. Als je tegen mensen aanloopt zullen ze proberen overeind te blijven, en ook zullen ze objecten vastgrijpen om te voorkomen dat ze vallen.

    Ik heb zelfs een keer gehad dat een man een andere man overeind hield toen ik hem had neergeschoten. Ook blijven de mensen soms aan een autodeur hangen, als ze je uit de auto willen gooien terwijl je net wegrijdt.

    Ik raad je aan om een kijkje te nemen op de site van Euphoria (als je dit nog niet hebt gedaan). Er staat een mooie flash animatie met het verschil tussen ragdoll en euphoria.

      /   Beantwoorden  / 
  14. Jeffrey

    Leuk stukje!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Randolph

    Weer geweldig Mnr Roggeveen, beetje abrupt einde, maar leuk!

    Ik mis carsurfing ook :(

    maar nu ga ik altijd aan auto’s hangen, ik ren met ze mee, en druk dan op driehoekje, en dan hang ik aan de autodeur! XD

      /   Beantwoorden  / 
  16. Chris van Hattem

    Erik!! Respek dew to my bredda!! haha

    De bewegingen die Niko maakt zijn echt geniaal..nu ben ik er een beetje aan gewend, maar toen ik voor het eerst de kroeg uitkwam met Roman ging ik, samen met hem wel 6 keer op m’n bek haha Lagen wij 2 sukkels te rollen op straat, freakin’ funny.
    De truck hierin is net als in het echt…focus je blik vooruit en doorstappen haha

    Je bent verder als ik, ik ga vanavond weer zwaar aan de bak.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Chris van Hattem

    …af en toe gaat dat fout met die E.P.E…

    Laatst kwam ik met my main rastafari uit de Strip Club (freakin’ awesome…) Jacob lette niet op en pleurde van dat afstapje als je net buiten komt..funny as hell hopeloos op je muil gaan voor een strip club haha

    Euphoria!

      /   Beantwoorden  / 
  18. MonkeyCrossing

    ehm even over dat op autos staan ik stond er best een tijdje op en ik viel er niet af er zaten allemaal mensen achterme aan….enne je kunt mensen uiterst realistish doodlopen jaja…

      /   Beantwoorden  / 
  19. Kiara

    leuk verhaal zeg ;)
    zou ik die spel ook maar ooit krijgen…zou fantastisch zijn

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.