Lost Planet blijft gewoon exclusief voor Xbox360


Ubisoft heeft nogal een bom laat vallen toen ze aankondigden dat Assassin’s Creed ook gewoon naar de PC en de Xbox360 zou komen. In ieder geval een teken dat erg veel mensen naar het spel uitkijken. Altijd fijn als je een nieuwe IP wilt lanceren.
Maar voor veel mensen is het ook een teken aan de wand. Om toch vooral het risico maar te spreiden zouden stiekem alle ontwikkelaars hun spellen best voor meerdere platforms uit willen brengen. Hoe meer platforms hoe meer kopers. En ondertussen dreigen de verschillen tussen de verschillende consoles steeds verder te vervagen.

De laatste tijd staken er ook al een aantal vervelende geruchten de kop op dat Capcom’s nieuwe Xbox360 game Lost Planet de overstap naar een ander platform zou wagen. "Niet waar," zegt Capcom nu in een interview met Gamespot. "Lost Planet is een exclusieve Xbox360 titel. Typisch is het bij Capcom zo dat als één van onze teams een spel gaat maken, zij hun volledige aandacht richten op één platform om het maximale resultaat daaruit te halen. Voor Lost Planet is dat platform de Xbox360. We hebben op dit moment absoluut geen plannen om het te porten of ook te ontwikkelen voor een ander platform, omdat het uiteindelijke product daar niet beter van zou worden."

Het venijn zit hem natuurlijk in die drie woordjes "op dit moment", maar vooralsnog lijken de Xbox360 fans zich nog geen zorgen hoeven te maken.

Bron: gamespot

Zie ook:
- Drie snelle Sonic Next Gen (PS3/Xbox360) filmpjes
- Games gebaseerd op films floppen meestal
- Next gen voetbal Xbox-exclusief
- De toekomst is Unreal

Lees ook:Capcom onthult Lost Planet 2, in ieder geval voor de Xbox 360
Lees ook:De $20.000.000 campagne voor Lost Planet
Lees ook:E.X. Troopers (PS3, 3DS) is een vervolg op Lost Planet, maar dan anders
Lees ook:Lost Planet – gametrailers video review
Lees ook:Grijs/bruine nieuwe Lost Planet 2 trailer

8 reacties op “Lost Planet blijft gewoon exclusief voor Xbox360

  1. Yoshi-Fan!

    Screenshot PS3 versie:
    http://ps3media.ign.com/ps3/image/article/727/727805/assassins-creed-20060823072814389.jpg

    Screenshot X360 versie:
    http://media.xbox360.ign.com/media/834/834724/img_3884017.html

    Check het verschil in detail. Vooral op de muren is het goed te zien.

    Eerder stond op Bashers ook al een vergelijking tussen de X360 en PS3 versie’s van FEAR.
    http://www.bashers.nl/2006/08/fear_vergelijking.php

    Ik begin me toch af te vragen hoe dat komt. De PS3 zal toch zoooo veeeeel beter worden dan de X360?

    “The next generation doesn’t start until we say so.” Yeah sure!

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “Check het verschil in detail. Vooral op de muren is het goed te zien.”

    Je ziet inderdaad wel een verschil. Blijkbaar is die Cell lastig onder de knie te krijgen, want zo’n verschil zou niet nodig moeten zijn volgens mij.

    Maar ik moet wel zeggen dat ik persoonlijk mijn consolekeus er niet vanaf zou laten hangen. Er is een verschil, maar tegelijkertijd zo klein dat je globaal nog steeds kunt zeggen dat allebei de versies er hetzelfde uitzien. In ieder geval in mijn ogen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. AltijdvoorS

    ik zie ook niet veel verschil. maar vergeet niet dat je op dit moment niet op vol HD 1080 zit te kijken zoals de ps3 aan kan. dan zul je het verschil zeker merken. en bij de ps3 zul je straks je slaatje uit kunnen slaan met de grote van blu ray. en het is inderdaad zo dat de games niet erg spectaculair zijn als je geen hd tv hebt. de ps3 is gewoon nu nog te veel toekomst gericht denk ik.. deze console heeft functie’s die nog niet eens op de markt zijn of zijn intree nog niet volwaardig heeft gemaakt. kijk maar naar hd tv niet veel mensen hebben er een. laat staan mensen die er met een game console op zullen gamen . en ook blu ray vind je nu nog nergens. ik vind dat je daarom ook nog niet mag vergelijken , sony heeft de kans nog niet gehad zich volwaardig te laten tonen. wanneer je straks de demo versies in de winkel hebt staan met sony bravia en ps3 tegenover de 360 dan zul je wel merken dat hier toekomst in zit. ik zeg maar koop je een console voor 2 jaar. koop de 360″ koop je een console voor 8 tot 10 jaar koop die ps3.

      /   Beantwoorden  / 
  4. copyc@t

    On topic maar weer: Capcom zegt dat ze deze game exclsusief voor de Xbox360 houden omdat ze games exclusief voor een platform ontwikkelen en dan die game op geen ander platform uitbrengen.

    Trek ik even het lijntje door. Dus blijven devil may Cry 4 en MGS 4 exclusief voor de PS3 omdat ze deze games ook eclusief voor het PS3 platform ontwikkelen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Dus blijven devil may Cry 4 en MGS 4 exclusief voor de PS3 omdat ze deze games ook eclusief voor het PS3 platform ontwikkelen.”

    Dat klinkt inderdaad logisch. :) Maar toch, je weet het maar nooit. Bij RE4 wist capcom ook ooit 100% zeker dat het een GameCube-exclusive zou blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  6. chico

    ik vind de exclusives games van de ps3 nog steeds tegenvallen, de xbox360 heeft er meer en pakt bijna iedere exclusive game van de ps3 af. Sony ik zou zeggen ga eens voor gears of war (of 2),condemed,dead rising enz..

      /   Beantwoorden  / 
  7. Martin

    Alle exclusives zijn maar voor even, behalve first party developers. Tis maar ne welke console er meer zal verkopen, die console zal meer exclusives krijgen en meer support van developers… Zoals SONY dat eerder heeft gedaan met de PS2 zullen ze dan nu doen met de PS3, kijk naar de 360 verkopen in Japan… Zal daar nooit wat worden.

      /   Beantwoorden  / 
  8. SinnardoCode

    YES! Assassins Creed ook op XBox 360! Ik ben aan het sparen voor een 360 en ik wou toch ook heel graag assassins creed

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.