Tim Rogers over Okami

Ik weet niet waarom zoveel mensen een hekel hebben aan Tim Rogers. Of nee dat is niet waar, eigenlijk weet ik het wel. Ik kan me opzich wel voorstellen waarom iemand niet goed tegen zijn schrijfstijl zou kunnen. Woorden als "kort" en "bondig" zijn niet aan hem besteed, en soms komen de games waar hij over moet schrijven amper aan bod in zijn verder alle kanten op stuiterende verhalen.

Maar hij kan goed schrijven en het is, naar mijn bescheiden mening, altijd onderhoudend om te lezen. Zijn wekelijkse "The week in Japan" column op Next Gen (waar telkens zwaar in wordt geknipt door de redactie, en nog zijn het de langste stukken tekst op die hele site) is iedere keer weer een feest om te lezen. Deze week krijgt hij het zelfs voor elkaar om mij nog meer zin in Okami te laten krijgen door het spel te omschrijven als "Animal Crossing meets Killer 7"
Tim schrijft ook regelmatig voor de site over obscure games: Insert Credit. Rond de lancering van iedere nieuwe console mag hij altijd een hilarisch verslag schrijven over de nacht van de lancering voor Lik Sang. Lik Sang geeft hem daarin alle ruimte, en dat levert telkens breed uitwaaierende verhalen op die schijnbaar toevallig spelen tegen de achtergrond van die launches. En wie hem echt los wil zien gaan kan terecht op zijn eigen site: Largeprimenumbers waar hij met een zekere regelmaat nieuwe essays op publiceert. Die zijn lang en meestal erg het lezen waard, maar hebben absoluut niets meer met games te maken.

Maar goed, Okami. Een vertaling van de tekst op Next-Gen:

"Het is een spel over een wolf. Ik was hierin geïnteresseerd vanwege de artistieke stijl, totdat werd onthuld dat er in de nieuwe Zelda ook een wolf zit. Op een één of andere manier, in Zelda — dat werd aangekondigd NA Okami — lijkt de wolf origineler, en lijkt Okami het slappe aftreksel.

Maar nu ben ik aan het zeuren. Als je al geïnteresseerd was in dit spel zul je het fantastisch vinden. Het is afkomstig van Atsushi Inaba, die ook Phoenix Wright: Ace Attorney en Viewtiful Joe heeft gemaakt. Hij is de superman onder de game-designers, samen met zijn broeder Keiji Inafune. Capcom brengt de laatste tijd de onmisbare games sowieso al achter elkaar uit. Maar deze zal niet zo goed in Japan verkopen als dat hij in Amerika zal doen. Oh nee, daarvoor is dit spel te "Japans".

Mijn impressies tot nu toe zijn: het bestuurt goed, het ziet er oogstrelend uit, het schrijf-op-het-scherm-met-het-inkt-penseel mechanisme voelt een beetje gemaakt, en de stemmen zijn angstaanjagend vreemd. Zoals, denk Animal Crossing meets Killer7 vreemd. En in feite omschrijft die vergelijking heel goed de algehele sfeer van het spel. Als die woorden — "Animal Crossing meets Killer7" — je interessant in de oren klinken, verheug je dan alsjeblieft op dit spel.

En hier is nog een leuke wetenswaardigheid. De titel van het spel, "Okami", fonetisch gespeld in het Japans is "Ookami,", met een langgerekte "O." "Ookami" betekent "wolf", echter, met de Chinese karakters waarmee het wordt geschreven op de verpakking betekent "Oo" "groot" of "geweldig", en "Kami" betekent dan "God" of "goddelijk wezen." Dus de held van het spel is een "Groot Goddelijk wezen," die toevallig ook een Wolf is. Clever! Maar we mogen ook niet minder verwachten van de man die Phoenix Wright (in ieder geval de Japanse versie zo volstopte met briljante subtiele grapjes."

Niet alleen moet ik Okami voor de PS2 kopen zodra die hier te krijgen is, het lijkt er ook op dat ik nu toch echt serieus achter Phoenix Wright aan zal moeten gaan.

Bron: Next-Gen

Zie ook:
- Guitar Hero 2, sneller, beter, harder, groter, mooier
- Okami zou oorspronkelijk realistische graphics krijgen
- Meer duidelijkheid en plaatjes God Hand
- Eerste beelden van God Hand
- Famitsu scores deze week:
- Bekijk de God of War 2 trailer in beweging
- Een paar Outrun 2006 screenshots
- Katamari bye bye :’(

Lees ook:Wil je dat Capcom naar je luistert? Word lid van hun forums!
Lees ook:IGN-logo in Okami boxart
Lees ook:Animal Crossing film zegt: Let’s meet in Wii
Lees ook:Gametrailers reviewt Okami voor Wii
Lees ook:Chibiterasu is schattig

Eén reactie op “Tim Rogers over Okami

  1. Anne

    PW:AA! :D

    Als ik een ps2 had gehad, was deze game zeker in mijn collectie gekomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.