Guitar Hero 2, sneller, beter, harder, groter, mooier

Mensen vertellen me dat Guitar Hero een leuk spel is. Ik zou het niet weten. In alle winkels waar ik heb gezocht was hij er nog niet. Maar het lijkt me wel leuk. Ik wil het spelen. Ik wil ook aan mensen kunnen vertellen dat Guitar Hero een leuk spel is!

Misschien volgende week.

Maar terwijl ik me nog steeds zit te verheugen op deel 1, zijn de mensen van RedOctane alweer druk bezig met Guitar Hero 2. Een sequel volgens het vertrouwde recept: sneller, beter, harder, groter, mooier!
Zo kunnen twee mensen nu echt samen een nummer spelen in de multiplayer mode. In deel 1 speelden twee spelers dan nog min of meer dezelfde track (zo schijnt het), maar in deel 2 wordt het geluid daadwerkelijk gesplitst in 2 verschillende kanalen. Dit alles om de illusie te scheppen dat de twee spelers samen op het podium staan te rocken. Eentje op lead-gitaar, eentje op basgitaar.

Echter in de singleplayer-mode heb je niet de mogelijkheid om zelf te kiezen welke van die kanalen je wilt spelen. Singleplayer-mode is altijd de lead-gitaar, want dat is waar Guitar Hero over gaat, aldus RedOctane. Dat is de rol waar alle wannabe-gitaristen van dromen, dus dat is de illusie die het spel wil scheppen.

Het is nog te vroeg om over de tracklist van de sequel te praten (meer dan 55 songs!), maar men is heel hard bezig om deze keer nog meer bekende tracks van grote bands te krijgen. En dan specifiek van de bands die de eerste keer hebben geweigerd om mee te werken aan Guitar Hero (geen namen). Nu het eerste spel zo’n onverwachts succes is geworden, en nu bands met eigen ogen hebben kunnen zien dat de muziek in het spel heel serieus en respectvol wordt behandeld zodat de fans hun nummers op een hele nieuwe manier kunnen ervaren, staan veel bands er plotseling een stuk opener voor om aan Guitar Hero mee te werken. (Het onverwacht-veel-verkocht argument zal ongetwijfeld het zwaarst meetellen). De mix van verschillende stijlen (klassiek, metal, alternative, etc) zal ongeveer gelijk blijven in de sequel.

En verder krijgen we zoals gezegd vooral meer van alles. Meer modes, meer achtergronden, meer personages, de mogelijkheid om specifieke gedeeltes van lastige songs te loopen, en daar tot in het oneindige op te oefenen. Dat soort dingen. Dingen die eigenlijk al in het eerste spel hadden moeten zitten, maar die RedOctane nu met een groter budget echt waar kan gaan maken.

Onnodig te zeggen dat ik door het schrijven van deze tekst alleen nog maar meer zin heb gekregen om Guitar Hero te spelen.

Hier een trailer afkomstig van RedOctane zelf. Is dat nou een Shigeru Miyamoto masker?

Bron: IGN

Zie ook:
- Okami zou oorspronkelijk realistische graphics krijgen
- Meer duidelijkheid en plaatjes God Hand
- Eerste beelden van God Hand
- Famitsu scores deze week:
- Bekijk de God of War 2 trailer in beweging
- Een paar Outrun 2006 screenshots
- Katamari bye bye :’(

Lees ook:Video: God of War II themesong in Guitar Hero III
Lees ook:Volgende aflevering South Park gaat over Guitar Hero
Lees ook:Guitar Hero gaat multiplatform
Lees ook:Real guitars are for old people (South Park Guitar Hero aflevering)
Lees ook:Guitar Hero III – gametrailers video review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.