Katamari bye bye :’(

Blijkbaar wordt Me & My Katamari op de PSP echt het laatste Katamari spel. Op de website van het spel is een heuse afscheidsbrief geplaatst. De website wordt officieel gesloten, en het team achter de drie Katamari-spellen valt uit elkaar. Geheel vrijwillig overigens.

Sterker nog, eigenlijk was het nooit de bedoeling om twee vervolgen te maken. Wat de maker van de serie betreft was alles al gezegd bij het eerste spel, en hij wilde het daarbij laten. Onder enorme druk van de fans en de hoge heren bij Namco zijn er toch nog twee sequels gekomen (We Love Katamari en nu dus Me & My). En nu trekt hij de stekker er dus echt definitief uit.
Dat is aan de ene kant jammer voor ons. Next Gen Katamari had iets prachtigs kunnen worden. Maar je zou ook kunnen zeggen dat de serie is gestopt op het hoogtepunt. Voordat het zou worden uitgemolken met nog meer vervolgen van een steeds bedenkelijker niveau. Dat moet je eigenlijk ook niet willen. Denk ik.

De Katamari Doctor, het koosnaampje van het genie dat het concept ooit bedacht heeft, is op dit moment alweer bezig met een ander spel. Maar pas op, de afscheidsbrief vermeldt specifiek dat er in dat nieuwe spel nergens mee gerold hoeft te worden, en dat er ook geen grote dingen gemaakt mogen worden! Hij wil maar zeggen, Katamari is nu echt afgelopen.

Bron: Japans geschreven afscheidsbrief
2e bron: PSXextreme

Zie ook:
- Me & My Katamari is klaar
- Me & My Katamari de laatste Katamari?
- Me & My Katamari ook al naar Europa
- Ik heb We Love Katamari!!!!

Lees ook:Uh oh, Katamari Damacy voor Xbox Live Arcade gaat niet door
Lees ook:Dr. Katamari vindt Revolution controller maar niks
Lees ook:10.000 graden Celcius, Beautiful Katamari wordt vergezochter
Lees ook:Me & My Katamari ook al naar Europa
Lees ook:Katamari Damacy komt naar de PlayStation 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.