Een paar Outrun 2006 screenshots

Hieronder plaats ik een paar screenshots van Sega’s Outrun 2006: Coast to Coast. En ter vergelijking staat hiernaast een plaatje van het oorspronkelijke Outrun uit 1986. Voor wie niet (meer) weet hoe het allemaal is begonnen.

Dus waarom ben ik hier zo enthousiast over? Dit wordt overduidelijk niet de mooiste race-game van het moment. Wat maakt Outrun dan zo speciaal?
Het antwoord is simpel. Helemaal niets. Er is helemaal niets speciaals aan dit spel. Ja het is Outrun, en dat was ooit een legendarische racegame. Maar daar heeft deze nieuwe update verder niet eens zo bijster veel meer mee te maken. Outrun wordt gewoon een hele simpele arcade racer. En helaas is dat tegenwoordig een uitstervend genre geworden. Het spel is zo gewoon als een racer maar kan zijn, maar in een klimaat waar alle andere racegames juist anders proberen te zijn valt Outrun daarin heel erg op.

Tegenwoordig vindt iedere racer het blijkbaar nodig om een garage-mode aan boord te hebben. Een ruimte waar je je wagens uitgebreid kunt tunen en pimpen. Er zijn honderden verschillende instellingen. Sommigen games zijn heuse simulaties geworden waarin je zelfs rekening moet houden met de bandenspanning en het effect daarvan op de wegligging. Andere games zijn juist zo over the top dat het een doel opzich is geworden om zoveel mogelijk crashes te veroorzaken. En het overkoepelende kenmerk van de racegame anno 2006 is dat het blijkbaar plaats moet vinden middenin steden waar je het drukke verkeer moet ontwijken.

Niet dat daar nu direct iets mis mee is. Als je daar van houdt. Maar ik verlang toch weleens terug naar de simpelheid van vroeger. Keuze uit drie of vier wagens, parcours uitkiezen en dan gewoon niet meer nadenken en gaan!!

Enter Outrun 2006. Deze game belooft weer precies dat te worden. Een oerdegelijke en stompzinnig simpele racegame. Een spel waarin je alleen maar hoeft te weten met welke knop je gas geeft. Ik kan bijna niet wachten!

En het is natuurlijk een racer van Sega. Daar bij Sega weten ze iets wat blijkbaar geen enkele andere race-game ontwerper weet. Wat het is, ik zou het niet kunnen vertellen. Ik kan het niet aanduiden, maar als ik naar deze screenshots kijk zie ik wel meteen dat het weer aanwezig is. Het lukt ze altijd om een bepaald gevoel in die games te leggen. Die overdreven, dramatische, overbelicht zonnige, vreselijke cliche-landschappen die er bewust uitzien als decors. Het kan eigenlijk echt niet, maar het werkt wel. Zie de weg langs het ravijn kronkelen in de onderstaande screenshot. Je krijgt toch meteen zin om heerlijk door die bocht heen te sliden?

Stilstaande screenshots doen het spel eigenlijk ook al geen eer aan. Doe jezelf een plezier en bekijk ook de trailer op de Official Site. In beweging ziet het er echt tien keer beter uit. En het is snel, zo snel! Mijn God.

Outrun 2006: Coast to Coast wordt verwacht op 31 maart voor de PSP, PS2, XBox en de PC.

Zie ook:
- Singstar Rocks TMF
- PS2 blijft nog minstens 4 jaar bestaan
- God of War 2 screenshots. GT4online zal dus ook wel echt bestaan

Lees ook:OutRun komt terug
Lees ook:PSN-versie OutRun Online Arcade alleen voor Europa
Lees ook:Outrun Online Arcade uit PlayStation Store verwijderd
Lees ook:Een lijst met verdwenen spellen
Lees ook:Burnout Paradise: naargeestige sfeer maar oh wat racet het lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.