Wat we van Sony niet mochten weten

"The information that previously appeared here has been removed under the threat of legal action from Sony Computer Entertainment Europe."

Zo lezen we op Eurogamer. Wat stond er dan voorheen op die plek dat Sony, om het te laten verwijderen, de site een aanbod deed wat ze niet konden weigeren? Het moet wel iets heel interessants geweest zijn, en met dank aan Sony weten we nu ook 100% zeker dat het wel waar moet zijn…
Eurogamer was er op slinkse wijze achter gekomen dat er nog dit jaar een online editie van Gran Turismo 4 in de planning staat. En, afhankelijk van je smaak, misschien nog wel interessanter; dat er in februari 2007 een heuse God Of War 2 zal uitkomen.

Het is opmerkelijk dat er nog zulke high profile titels in de planning staan voor de verouderde Playstation 2. Waarom worden die spellen niet doorgeschoven naar de lancering van de PS3? Het zouden volgens mij twee launchtitles zijn om U tegen te zeggen.

Aan de andere kant, op deze manier kan Sony waarschijnlijk meer exemplaren van de spellen zelf verkopen. Er zijn 100 miljoen PS2′s in omloop, met de PS3 zal dat de eerste maanden vast nog niet zo zijn. (De eerste jaren eigenlijk ook nog niet). En als de geruchten waar ik gisteren over schreef blijken te kloppen wil Sony de Playstation 2 bovendien nog minstens vijf jaar in leven houden.

Daar bovenop zijn deze spellen natuurlijk ook gewoon speelbaar op de Playstation 3. Ze zullen lang niet zoveel impact maken als de echte launchtitles, maar voor mensen die straks uit het Nintendo of Microsoft kamp overstappen naar Sony zullen het toch nog steeds interessante titels zijn.

Voormalige bron: Eurogamer

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- Sony geeft toe: als het tegenzit komt PS3 misschien vertraagd uit
- Playstation 3: verschrikkelijk duur om te maken
- Er bestaan geen console wars

Lees ook:Kaz Hirai: 380 spellen komen nog vóór maart naar de PS3
Lees ook:SOCOM 4 en opvolger God Of War voor zowel Playstation 2 als 3
Lees ook:PS1 en PS2 games in HD op de PS3
Lees ook:Virtua Tennis 3 PSP trailer
Lees ook:Heavenly Sword? Formula One? Motorstorm? 2007!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.