PlayStation Plus ook naar de Vita


Dus het PlayStation Plus-programma komt ook naar de Vita. Vanaf 21 november is de service beschikbaar voor de nieuwe handheld. De spelregels in het kort: iedere maand selecteert Sony een paar titels die abonnees gratis mogen downloaden. Daarnaast krijg je met Plus ook korting op veel andere spellen in de PlayStation Store. Alles wat je met korting koopt mag je voor eeuwig houden, maar spellen die je gratis downloadt zijn niet meer speelbaar zodra je abonnement afloopt. Je weet van tevoren dus niet precies wat je koopt, maar als de selectie je aanspreekt is PlayStation Plus een goedkope manier (€49,99 per jaar) om een spelcollectie op te bouwen. De eerste 4 titels die Sony beschikbaar stelt voor de Vita zijn Uncharted: Golden Abyss, Gravity Rush, Chronovolt en Tales from Space: Mutant Blobs Attack. Trailers van dat alles na de klik.

Het beste nieuws is dat je voor de Vita geen apart abonnement hoeft af te sluiten. Het valt allemaal onder dezelfde service. Ben je al lid van PlayStation Plus op de PS3? Dan profiteer je vanaf 21 november ook van alle voordelen op de Vita. Zonder extra kosten! (Dit geldt uiteraard ook voor nieuwe abonnees. Iedereen die lid wordt van PlayStation Plus krijgt voortaan een Instant Game Collection op de PS3 én de Vita). Eens kijken of dit helpt om de verkoopcijfers van de Vita op te krikken.

Kijken op YouTube
Uncharted: Golden Abyss. De vierde Uncharted, exclusief voor de PlayStation Vita. Deze is niet ontwikkeld door Naughty Dog, maar door Sony’s eigen Bend Studio. Het resultaat is volgens de meeste recensies bijna net zo indrukwekkend als de “echte” Uncharted-spellen op de PS3.

Kijken op YouTube
Gravity Rush. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Vita, een actiespel waarin spelers de richting van de zwaartekracht veranderen. Hoofdrolspeelster Kat kan dus niet echt vliegen, maar valt als het ware omhoog en zijwaarts door de levels.

Kijken op YouTube
Chronovolt. Net als in Super Monkey Ball rol je in dit spel een knikker over gevaarlijke hindernisbanen. Het grote verschil is dat Chronovolt ook iets doet met tijdsmanipulatie. Ik snap nog steeds niet precies wat “weave the very fabric of time itself” betekent, maar je eigen fouten herstellen met een Rewind-functie ziet er in ieder geval handig uit.

Kijken op YouTube
Tales from Space: Mutant Blobs Attack. Een buitenaards wezen ontsnapt uit een laboratorium en wordt steeds groter en gevaarlijker door alles op zijn pad op te eten. Een vervolg op Tales from Space: About a Blob voor de PS3 dat veelvuldig gebruik maakt van alle touchscreen- en bewegingsgevoelige gimmicks op de Vita.

[g.forum]

Lees ook:Een soort vervolg op Gravity Rush aangekondigd
Lees ook:Speel Vita-spellen op het grote scherm met Vita TV
Lees ook:Gravity Rush 2 aangekondigd voor PlayStation 4
Lees ook:Puzzelen met zwaartekracht in indiegame Standpoint
Lees ook:Vita’s zwaartekracht tartende actiespel Gravity Rush

15 reacties op “PlayStation Plus ook naar de Vita

 1. Gulzt

  kleine nuance: Je hoeft die spellen niet ‘in te leveren’, dat suggereert dat je je licenties kwijtraakt. Zodra je je Playstation Plus abonnement weer activeert worden AL je in het verleden verkregen licenties weer geactiveerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Wat gaaf! Ik overweeg er nu ook 1, absoluut! Maar ik vrees dat Sony zo nooit wat aan mij gaat verdienen… :S anders dan 50 euro per jaar. Ik heb sinds Playstation plus nog maar nauwelijks nieuwe spellen gekocht.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Dus voor 200 euro.. + 50 euro voor een memorycard van 16GB .. bah .. ik sta al op het punt om dat te doen

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   Sja, maar die heeft geen portable console…

     /   Beantwoorden  / 
 4. Inno Vation

  Het is nog steeds kwakkelen met de Vita. Afgelopen week verkocht de Vita beroerd in Japan.
  .
  Nintendo 3DS: 93,989
  PlayStation 3: 21,310
  PSP: 13,868
  PlayStation Vita: 4,842
  Wii: 3,806
  PlayStation 2: 1,351
  Xbox 360: 1,339
  Nintendo DS: 568

    /   Beantwoorden  / 
  1. X

   de vita loopt ook niet goed in japan omdat er erg weinig aanbod is voor de japaners lijkt me, de meeste jappaners kopen eerder voor de games dan voor de hardware lijkt me. daar in tegen maakt de psp in japan nog steeds veel boeiende spellen in japan. de 3ds heeft wel verkocht zeg zelfs meer dan normaal, zijn al die 3ds aanschaf vanwegen animal crossing? of is er nog een andere mooie spel laatst uitgekomen?

     /   Beantwoorden  / 
 5. Gulzt

  Terug van de winkel, dus voor mij heeft de actie al gewerkt want ik was totaal niet van plan er 1 te kopen

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Zaaltje

   Gefeliciteerd :)

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Wow, gefeliciteerd inderdaad. Die knoop heb je snel doorgehakt! Wat speel je er nu op? Want al die Plus-content komt pas op 21 november en PlayStation Mobile (voor Super Crate Box) is volgens mij nog steeds niet gelanceerd in Nederland. Ik neem aan dat je toch wel iets hebt gekocht of gedownload om je nieuwe aanwinst uit te testen. :)
   .
   “Maar ik vrees dat Sony zo nooit wat aan mij gaat verdienen… :S anders dan 50 euro per jaar. Ik heb sinds Playstation plus nog maar nauwelijks nieuwe spellen gekocht.”
   .
   Ja, dit zakenmodel is er waarachijnlijk op gebaseerd dat het niet té succesvol mag worden. Als iedereen een abonnement zou afsluiten stortte de markt meteen in. Raar eigenlijk… maar ik neem aan dat het toch op een of andere manier winstgevend is voor Sony.
   .
   Maar het werkt met die Plus-spellen dus net zoals met gewone PSN-titels? Als je ze één keer hebt gedownload mag je ze daarna altijd opnieuw downloaden? Ook als de PS+ aanbieding dan al is verlopen? Ik las een paar dagen geleden bijvoorbeeld dat Just Cause 2 is verwijderd uit die “Instant Collection”, maar jij kunt hem dus nog wel downloaden? Dat Plus klinkt toch best wel aantrekkelijk dan eigenlijk…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Das

    Ja, de spellen staan als ‘gekocht’ op je SEN-account. Je kan ze sowieso altijd downloaden als je ze dus een keer gedownload hebt. Je kan ze echter enkel spelen als je Plus-abbo actief is.

      /   Beantwoorden  / 
   2. RikkieR

    Heet blijft zo dat je hem in de aankoop-periode gekocht moet hebben. Vervolgens kan je hem altijd spelen als je een actief Plus-abonnement hebt, ook als je dat abonnement tussendoor een tijdje hebt opgezegd. Dat is de nuance die Gultz volgens mij aan wilde brengen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

     Exact :)

     @Erik
     Ik heb van alles uitgetest gisteren. Grootste teleurstelling: Remote View werkt nog helemaal niet! Niet zoals ze beloofd hebben althans, ik kan er PS1 spellen mee streamen, maar dat is volslagen nutteloos, aangezien ik die spellen gewoon op de vita kan spelen.

     Interface is echt heel prettig, dat touch scherm maakt het heel fijn in gebruik en is sneller dan op de PS3.

     Ik wacht inderdaad nu nog een weekje, m’n vriendin vermaakt zich nog enorm met alle bijgeleverde minigames; en ik heb gisteren weer eens patapon gespeeld :-) (wat ook prima op de PSP had gekund)

       /   Beantwoorden  / 
     1. Erik

      Dat remote view verhaal komt me akelig bekend voor. Hadden ze voor de PSP eerst ook niet allerlei grootse plannen op dat gebied? Het zal mij benieuwen of de Vita het wel waarmaakt. Nou ja, afwachten dan maar. Ik ben benieuwd naar je impressies volgende week. Vooral van Gravity Rush. Dat is tot nu toe 1 van de weinige Vita-spellen waarbij ik echt baal dat ik hem niet kan spelen.

        /  
  3. RikkieR

   Gefeliciteerd, een nieuwe console, altijd leuk!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.