Deze PSP Mini (I Must Run) komt me bekend voor…


Deze kopie van Canabalt is wel heel erg schaamteloos. Sure, Adam Atomic’s simpele spelconcept is al vaker gekopieerd, maar deze PSP Mini gebruikt bijna dezelfde achtergronden, dezelfde opvliegende duiven en een hoofdrolspeler met dezelfde animaties als het Canabalt-poppetje. I Must Run zit gevaarlijk dicht tegen plagiaat aan, als je mij vraagt.

Ontwikkelaar Gamelion noemt het zelf een “action running game” en doet verder alsof hun neus bloedt, maar daar trapt niemand in. Bijna alle reacties onder de aankondiging op PlayStation Blog gaan over Canabalt en hoeveel dit spel spel daar op lijkt. Adam zelf heeft I Must Run inmiddels ook gezien en noemt de situatie “a little awkward.” Uit zijn tweet maak ik op dat er ooit plannen waren om Canabalt door Gamelion te laten publiceren. Toen dat niet doorging heeft de studio blijkbaar hun eigen versie gemaakt. Zoals ik al zei: schaamteloos.

Aan de andere kant is Canabalt niet verkrijgbaar voor de PSP (of de PS3) en kost I Must Run maar €2,99. Als je altijd al een draagbare versie wilde hebben van het verslavende flash-spelletje is dit misschien je kans.

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Canabalt
Lees ook:Adam West (Batman!) over computerspelletjes
Lees ook:Mirror’s Edge komt naar de iPhone
Lees ook:Pixels wordt een speelfilm
Lees ook:Playstation 3 prijs en exacte releasedatum bekend

Eén reactie op “Deze PSP Mini (I Must Run) komt me bekend voor…

  1. dave500

    dit doet me denken aan een mix van canabalt en de 2d versie van mirror edge
    en de hooft personage lijkt die van infemuse (ps3)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.