Mirror’s Edge komt naar de iPhone


EA kondigde vandaag een iPhone-versie van Mirror’s Edge aan. Mirror’s Edge vond ik een bijna-geniaal spel. De beste first person besturing ooit, verspild aan een middelmatig ren-en-schiet spel. Misschien dat dit nieuwtje me daarom opviel; ik wil dat Faith een tweede kans krijgt. Een nieuw spel dat beter past bij haar mogelijkheden. Dus heeft EA iets geleerd van Brad Borne’s knappe 2D flash-versie van Mirror’s Edge? Hebben de ontwerpers goed gekeken naar Canabalt (op het hele internet juichend onthaald als Mirror’s Edge met één knop)? Wel, ik weet het niet. Ik heb de iPhone-versie uiteraard niet gespeeld, maar de voortekenen zijn niet gunstig. Grafisch sprak Canabalt meer tot de verbeelding, en met de camera zo dicht op Faith betwijfel ik of ze net zo acrobatisch is als Brad Borne’s miniatuur-versie van faith. Van de positieve kant betekent een iPhone-versie in ieder geval dat de franchise in de ogen van EA nog niet dood is. Dat maakt die geruchten over een Mirror’s Edge 2 ook meteen iets geloofwaardiger. Als Tim Langdell nu maar geen roet in het eten gooit!

van Canabalt en ME 2D? Wel, ik weet het niet. Ik heb MEi nog niet gespeeld, MAAR

[g.forum]

Lees ook:EA en Brad Borne maken Mirror’s Edge in 2D
Lees ook:Mirror’s Edge 2D heeft inmiddels drie levels
Lees ook:EA toch nog niet klaar met Mirror’s Edge?
Lees ook:Nieuwe Mirror’s Edge gameplay trailer
Lees ook:OMG! The Fancy Pants Adventures naar XBLA en PSN

4 reacties op “Mirror’s Edge komt naar de iPhone

  1. Shitbull55

    Assasins Creed II voor de DS doet me ook een beetje denken aan een 2D Mirror’s Edge…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik vraag me altijd af hoe goed die DS-versies van grote AAA console-spellen nu echt verkopen. Niet slecht blijkbaar, anders zouden ze ze niet blijven maken. Doet de naam dan echt zoveel? Als kind had ik zelfs al in de gaten dat ik de GameBoy-versies van Streetfighter II of Mortal Kombat beter kon vermijden.

      /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Ik moet zeggen dat dat er inderdaad niet slecht uitziet. Misschien een beetje eentonig, maar een no-nonsense platformspel dat dat tempo de hele tijd kon volhouden lijkt me wel wat.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.