PlayStation Home wordt vernieuwd, draait binnenkort weer om games


“No longer will people come into Home and say ‘I couldn’t find anything to do,’” Buser promised during a preview of the new Home at this year’s Game Developers Conference. The Home team want to “jam fun right in your face.”

Binnenkort is het zo ver. Ik heb altijd geroepen dat er heel wat aan PlayStation Home moest veranderen voordat ik Sony’s virtuele wereld opnieuw zou installeren. En zie: er gaat heel wat veranderen. Over een paar weken wordt het virtuele winkelcentrum voorgoed gesloten om plaats te maken voor een virtueel pretpark. Een pretpark waar alles draait om games. Die belofte is genoeg om mij in ieder geval weer nieuwsgierig te maken.

Vanuit een centrale vertrekhal reizen gamers in het vernieuwde Home naar 4 verschillende themagebieden. Een stadium voor de sportliefhebbers, een futuristische stad voor de first person shooter-fanaten, een overwoekerde tempel voor fans van, pak ‘em beet, Tomb Raider en Uncharted en een kermis voor iedereen die zich in de vorige drie gebieden niet thuisvoelt. Maar het ziet er niet alleen leuker uit, Sony belooft dat er in het vernieuwde Home ook meer te doen is. Van MMO-achtige quests (waarin Home bijvoorbeeld wordt aangevallen door buitenaardse wezens) tot her en der verspreide minigames. In de screenshot zie je bijvoorbeeld een standbeeld van de populaire indiegame Cogs. Die is speelbaar. En de bedoeling is dat er regelmatig nieuwe games worden toegevoegd. Voor zulke content wil ik best af en toe inloggen.

Na de klik: een trailer van Cogs. Dit spel is al bijna reden genoeg om het vernieuwde Home in ieder geval een keer te proberen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation Home begint morgen
Lees ook:Sony stelt Home weer uit
Lees ook:Virtuele kledingverkoop in Home een groot succes
Lees ook:Kotaku: vernieuwde PSP kleiner, 8GB intern geheugen
Lees ook:Free Realms: de virtuele wereld waar alles kan

4 reacties op “PlayStation Home wordt vernieuwd, draait binnenkort weer om games

  1. Wormpaul

    Tja, home heeft me nooit geboeid (te traag, weinig te doen) en ik denk niet dat dit nu gaat veranderen. Het “moment” is weg en ik denk dat ze beter een nieuwe goede poging kunnen doen met de ps4 en dan leren van deze fouten…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Amen. Cogs wil ik dan graag ontvangen als PSplus lid en gewoon snel kunnen spelen. niet dat hele circus eromheen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hamtier

    wat home speciaal maakt van al het andere virtual reality games zijn de games. en ik ben dan ook hartstikke blij dat de feature in home die ik persoonlijk het meest gebruik dan ook wordt vergroot!.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gulzt

    Cogs had je laatst ook eens geplaatst ja, dat lijkt me zeker wat!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.