Home laat me nog niet binnen

Het voelt inmiddels als een vertrouwd ritueel: Sony lanceert een nieuw spel, iedereen probeert tegelijk online te komen en de servers kunnen alle drukte niet aan. PlayStation Home, de ambitieuze virtuele wereld waar Sony jarenlang aan heeft gewerkt, is het nieuwste slachtoffer. Ik was al bang dat ik gisteren de enige was die niet naar binnen mocht, maar het blijkt een wereldwijd probleem. “Lancering PlayStation Home groot fiasco” kopt De Telegraaf en ook op het officiële PlayStation.blog ziet het zwart van de gevreesde Network Error C-931. We zijn ons ervan bewust en er wordt aan gewerkt, belooft een Sony medewerker in de vierde reactie. Misschien begin ik paranoïde te worden maar het lijkt er steeds meer op ‘er wordt aan gewerkt’ neerkomt op: ‘we wachten tot het wat rustiger wordt en dan kunnen de servers het hopelijk wel aan’.

Iemand anders die al wel in Home is geweest?

[games.blog forum]

Lees ook:PlayStation Home begint morgen
Lees ook:PSN-problemen, laat je PS3 Fat als het kan een dagje uit
Lees ook:Je PlayStation Network-account wordt een SEN-account.
Lees ook:Limbo komt naar PSN
Lees ook:Sony stelt Home weer uit

22 reacties op “Home laat me nog niet binnen

  1. ricardo

    geen problemen hier hoor psn naam bamie3

      /   Beantwoorden  / 
  2. seb

    Ik was er gisteravond rond 9 uur gewoon in hoor .. in 1 keer ..

      /   Beantwoorden  / 
  3. B

    Gisteravond is het me gelukt maar werd ik eruit gebonjourd en kon ik er niet meer inkomen. Vandaag kan ik al de hele dag zonder problemen inloggen. Naar mijn weten zijn de problemen opgelost.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Justinvd

    Nee ik ben er ook nog niet in geweest.
    Ik word er ook helemaal gek van! :|

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tjeu

    Ik ben er gisteravond gewoon ingekomen.
    Alles werkte wel traag,ik 1,5 uur wachten totdat eindelijk een andere kamer gedownload was, waar ook andere mensen zich in bevonden. Hierna weer 50min voor een andere kamer, waarin je kon poolen en bowlen tegen andere Home gebruikers. Op zich wel leuk als je zit te chatten, maar om dat nou een uur te spelen is toch wat teveel van het goede.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gerebox

    Ben er direct ingekomen. Best wel aardig, maar of het in de toekomst echt wat zal toevoegen…

    Ik betwijfel het.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kikujiro

    Nou… als ik dit zo lees wacht ik nog maar even totdat alle kinderziektes zijn opgelost. Hier zou ik me mateloos aan irriteren.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Erik

    “Alles werkte wel traag,ik 1,5 uur wachten totdat eindelijk een andere kamer gedownload was,”

    Dat is wel heel erg. Bijna knap dat je het nog zolang hebt volgehouden. Ik had m’n PS3 na een kwartier al uitgezet, denk ik. ;)

    Uit alle filmpjes die ik heb gezien krijg ik ook heel erg het ‘wel aardig’ gevoel. Ik denk dat het beter was geweest als Home (desnoods in een beknopte versie) al vanaf de lancering van de PS3 aanwezig was geweest. Dan had het echt aangevoeld als een tof onderdeel van de firmware. Nu het helemaal op zichzelf moet staan verwachten mensen er misschien teveel van.

    Twee dollar voor een virtuele broek vind ik trouwens ook heel merkwaardig. Een andere outfit kopen in een leuk spel is één ding (ik zou het nooit doen maar ik kan het enigszins begrijpen), maar voor een 3D chatbox vraag ik me echt af hoeveel mensen hun avatars voor zoveel geld willen pimpen.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Kikujiro

    “Twee dollar voor een virtuele broek”

    Altijd nog goedkoper dan die LBP outfit van 5 euro!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Inderdaad absurd. En het was ook nog een heel saai T-shirt! :p

      Al die Sackboy-outfits zijn sowieso niet de juiste uitbreidingen voor LittleBigPlanet. Ik zou veel liever nieuwe bouwmaterialen of vijanden (of betere jump-physics ;) ) downloaden.

        /   Beantwoorden  / 
  10. Colesto

    Gisteravond heel even toen werd ik eruit gegooid en vandaag ook heel even wel een potje kunnen dammen :) en mensen belachelijk kunnen maken haha.. Maar nu steeds de wel bekende foutmelding c-931

      /   Beantwoorden  / 
  11. Mark

    WOW meestal ben ik de gene met dit soort problemen. Maar het gaat mij allemaal goed nu!
    En ik moet zeggen dat de laadschermen meevallen hoor, en nauwelijks lagg, duurt ong minuutje voordat alle textures van de andere spelers zijn geladen, maar dat is niet storent ofzo :O

      /   Beantwoorden  / 
  12. Joost

    Vanochtend voor dat ik naar school ging ben ik probleemloos online gegaan. De graphics zijn echt overweldigend. Maar dat was maar voor 10 minuten.

    Nu geeft Home echter dezelfde foutmelding…

      /   Beantwoorden  / 
  13. cBiss

    ik d8 dat je in home je eigen games kon spelen en terwyl met je vrienden chatten, maar dit gaat blykbaar niet, kan iemand me zeggen waarom ???? GRTZ

      /   Beantwoorden  / 
  14. Zal wel...

    Typisch de Telegraaf die zo kopt, zou niet te veel waarde hechten aan een krant die voor de helft bestaat uit een prive-achtige bijlage. Had wel wat meer inzicht verwacht van een blogger op een game-site.

    Het is niet zo onlogisch dat de home server het niet aankunnen. De hoeveelheid verkeer van deze wereldwijde release is slechts van korte duur en zal zeer waarschijnlijk niet aanhouden. Investeringen in een netwerk dat het wel aan zouden kunnen, zijn onnodig. Dit omdat het verkeer in een kort tijd wel weer naar een lager niveau levelt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      fyi: ik lees De Telegraaf ook niet graag, maar de online gamesrubriek (http://www.telegraaf.nl/digitaal/games/) is wel een prima site. Leuke balans tussen ‘echt’ gamenieuws en nieuwtjes die de gemiddelde Nederlander misschien ook interessant vindt.

      Al moet ik toegeven dat deze kop inderdaad wel erg schreeuwerig was. ;)

      Ik weet ook wel dat het na een paar dagen vanzelf rustiger en daardoor beter toegankelijk wordt, maar het is verdorie iedere keer raak als Sony een grote titel lanceert. Op een gegeven moment kun je toch incalculeren dat het de volgende keer wel wéér mis zal gaan? Schakel dan een paar tijdelijke extra servers in.

      Eén van de leukere pluspunten van de PS3 vond ik altijd dat online spelen gratis is, maar je krijgt bij de Xbox 360 blijkbaar wél waar voor je geld. Uit die hoek hoor ik nooit over zulke rampzalige lanceringen van een nieuw spel.

        /   Beantwoorden  / 
  15. Maestro1880

    Ik heb het vandaag voor het eerst getest.
    Na een 3 x proberen ben ik binnen geraakt.

    Momenteel lijkt het een beetje rip off.
    Zo moet je voor nieuwe meubels of kleren betalen.
    Al lijkt het er op dat je ook gratis aan nieuwe dingen kan komen.

    Zo speelde ik echocrome op een arcade machine.
    Nadien kreeg ik de melding dat ik nieuwe content had gekregen.

    Blijkt dat ik mij nu kan aankleden als een echocrome mannetje.

    Hopelijk kan je in de toekomst ook gratis intereur downloaden want betalen ben ik ni van plan.

    Straks ik kijken of er een verschil is wanneer ik inlog met mijn amerikaanse account.

      /   Beantwoorden  / 
  16. G.Gulzt

    Het is sowieso af te raden echt geld uit te geven aan HOME. Op den duur kun je trophies inzetten als currency. Dan kun je het nog eens overwegen :)

      /   Beantwoorden  / 
  17. jenne555

    —–BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA————-BETA——–

      /   Beantwoorden  / 
  18. edtjuh

    gewoon ff wachten ,ja kan niet anders van een beta verwachten dat alles goed gaat

      /   Beantwoorden  / 
  19. gianny

    ik was er eventjes in wel leuk ff potje gebowlt en nog wat filmpjes gekeken gedanst op loco roco met iedereen en toen kwam die verdoemde error !!!!

      /   Beantwoorden  / 
  20. Kiara

    hij werkt nu wel denk ik!
    Bij mij toch :p
    gisteren werkte het nog niet maar vandaag weer wel :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.