Online spelletje: Q – Compressing The Heart


Q lijkt op Limbo. Echt heel erg. Voor zover dat mogelijk is binnen de beperkingen van flash heeft Disco Fish een spel gemaakt dat haast net zo sfeervol en zwartgallig is als zijn grote inspiratiebron. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat Q niet echt leuk is om te spelen. Het is een onlogische point and click adventure waar puzzels meestal neerkomen op eindeloos klikken tot je toevallig op de oplossing stuit.

Dat is zonde omdat Q – Compressing The Heart wel vol goede ideeën zit. Zo kan de hoofdrolspeler buiten zijn lichaam treden en als geest bezit nemen van andere levende wezens. Hij is bovendien een rotzak die er niet voor terugdeinst zijn gave te misbruiken. In de loop van het korte avontuur wordt je als speler gedwongen een paar gruwelijke dingen te doen zonder dat je precies weet waarom.

Het verhaal is sowieso nogal vaag, maar dat werkt juist in Q’s voordeel. Het zorgt ervoor dat je zelfs tijdens de saaie schermen blijft doorklikken. Uit nieuwsgierigheid en misschien ook in de hoop dat de volgende gebeurtenis alles duidelijk zal maken. Wie voorbij de frustrerende puzzels kan kijken (het zou al schelen als de cursor in een vingertje veranderde als iets aanklikbaar is) beleeft met Q een paar intrigerende minuten.

Speel: Q – Compressing The Heart

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de verwarrende platformlevels van Where Is My Heart?
Lees ook:Kijken: de verknipte platformlevels van Where Is My Heart?
Lees ook:Max and the Magic Marker, een nieuwe trailer en een nieuwe look
Lees ook:Online spelletje: Coign of Vantage
Lees ook:Online spelletje: Duck, think outside the flock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.