Kijk dit: de verwarrende platformlevels van Where Is My Heart?


Nieuwe trailer van Where Is My Heart? Vorig jaar schreef ik nog dat dit spel zou worden uitgebracht in augustus (2010). Het mag duidelijk zijn dat die deadline niet is gehaald, maar deze keer gaat het echt gebeuren. Sterker nog, voor PlayStation Plus-abonnees is het al gebeurd; zij kunnen Where Is My Heart? sinds vorige week gratis downloaden. Geen lid? Voor gewone stervelingen is het spel beschikbaar vanaf woensdag 16 november.

Het spelconcept van Where Is My Heart? is lastig uit te leggen, dus bekijk vooral de trailer als je de nu volgende alinea niet begrijpt. Waar het op neerkomt is dat het speelveld in losse stukken is gesneden, en dat die puzzelstukken vervolgens door elkaar zijn geschud. Wat ooit een simpel platformspel was, wordt op die manier een ingenieuze zoekplaat. Terwijl je de levels probeert te navigeren verspringt de hoofdrolspeler contstant naar een andere uithoek van het scherm. Het oogt enorm verwarrend, maar ook erg origineel. Zoiets heb je gegarandeerd nog nooit gespeeld.

De andere reden dat Where Is My Heart? zo hoog op mijn verlanglijst staat is de bijzondere sfeer. Volgens ontwerper Bernie Schulenburg is het spel gebaseerd op een jeugdherinnering waarin zijn vader en moeder ruzie kregen tijdens een boswandeling. Met dat verhaal in het achterhoofd had ik bij het bekijken van de trailer (vol zwevende hartjes en chagrijnig kijkende hoofdrolspelers) constant het gevoel dat Where Is My Heart? meer is dan een simpel platformspel. Kunst is misschien een te groot woord, maar een persoonlijke boodschap is hier zeker in verwerkt.

Als PlayStation Mini is Where Is My Heart? speelbaar op de PSP en de PS3.

[g.forum]

Lees ook:Kijken: de verknipte platformlevels van Where Is My Heart?
Lees ook:EA ziet het licht: Battlefield Heroes trailer
Lees ook:Zo ziet Dante’s Inferno eruit op de PSP
Lees ook:Kijk dit: de wonderlijke wereld van indiegame FLY’N
Lees ook:Salt and Sanctuary: een 2D kruising tussen Castlevania en Dark Souls

3 reacties op “Kijk dit: de verwarrende platformlevels van Where Is My Heart?

 1. Gulzt

  Ik heb het inmiddels geprobeerd (Gratis met plus account) en vond het echt vreselijk :P

    /   Beantwoorden  / 
 2. Berend Jan

  HiHi het leek mij al een rare setup ik wordt al in de war van de filmpjes en screenshots…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Echt? Ik vond hem juist wel leuk. Fijne originele puzzels. Mijn enige bezwaar was dat ik er wel erg snel doorheen was. Voor 5 euro zijn het net iets te weinig levels.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.