Kijken: de verknipte platformlevels van Where Is My Heart?


Vier fascinerende mini-trailers voor Where Is My Heart?, een Zweedse indiegame waar de maker al een paar jaar aan sleutelt en die nu een onderkomen heeft gevonden op de PSP. Het concept is lastig te omschrijven, maar alles wordt duidelijk(er) zodra je het in beweging ziet. Om toch een poging te wagen: alle levels van Where Is My Heart? zijn in kleine vierkantjes geknipt, door elkaar gehusseld en in willekeurige volgorde weer over het scherm gedrapeerd. Je speelt in principe nog steeds een “gewoon” platformspel, alleen kan het zomaar gebeuren dat het vierkantje links onder is verbonden met een vierkantje aan de bovenkant van het scherm. Verward? Bekijk de mini-trailers om te zien waarom Where Is My Heart? vanuit niets op één binnenkomt in mijn lijst van must-haves voor de PSP. Het spel wordt waarschijnlijk in augustus toegevoegd aan de PlayStation Store.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de verwarrende platformlevels van Where Is My Heart?
Lees ook:Online spelletje: Hue Shift
Lees ook:Okamiden: zie Chibiterasu in actie op de DS
Lees ook:Geknutselde mini-NES werkt met mini-spelcassettes
Lees ook:Flower is ‘Zen Gaming’, tot rust komen met de Sixaxis

3 reacties op “Kijken: de verknipte platformlevels van Where Is My Heart?

 1. Linkster/G.Tom

  Waarom krijg ik iedere keer als ik “Where is my heart?” hoor of lees ik Saix in m’n hoofd krijg, grijpend naar die hartvormige maan?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Ik zou het niet weten… wie is Saix?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Linkster/G.Tom

   Kingdom Hearts 2. Saix is een van de “Bad guys” uit de game, die zonder hart leeft maar er een wil hebben. Nadat je hem verslaat hoor je hem in een laatste sparteling, kijkend naar de volle maan met een trillende stem “Why… Kingdom Hearts… Where is… my heart?” voordat hij sterft.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.