Online spelletje: Coign of Vantage


Een wolk gekleurde pixels zweeft over het scherm. Met iedere beweging van de muis draait de hele formatie om een onzichtbaar middelpunt en alle pixels duikelen over elkaar heen. De chaos lijkt steeds groter te worden totdat je de hele wolk precies goed hebt gedraaid en alle pixels op hun plaats vallen; tot je eigen verbazing staar je opeens naar een herkenbare afbeelding.

Bij de eerste twee puzzels helpt het spel je nog met een pijltje dat precies aanwijst waar je de cursor moet houden. Daarna wordt je echter meteen in het diepe gegooid en dat kan behoorlijk verwarrend zijn. Je snapt er aanvankelijk niks van en je doet maar wat in de hoop dat de pixels bij toeval op de juiste plaats vallen. Maar een paar levels later gebeurt dan toch het wonder en langzaam maar zeker begin je aan te voelen hoe de besturing werkt. Met steeds vastere hand draai je de pixels in het rond totdat je de meeste plaatjes binnen een seconde weet te vinden.

Dat moment, als al die pixels samen een afbeelding vormen, blijft iedere keer bijzonder. Het is alsof je kijkt naar een vaas die uit elkaar spat, achterstevoren afgespeeld, waarbij jij volledige controle hebt over alle scherven. Pure magie. Het spelletje is verder nogal simpel en de puzzels worden niet steeds moeilijker, maar dat hoeft ook niet. De timer zorgt er hoe dan ook voor dat ieder potje binnen twee minuten is afgelopen en na twee of drie potjes heb je ook eigenlijk genoeg gezien. Coign of Vantage is geen tijdloze klassieker, maar wel een unieke ervaring die je meegemaakt moet hebben.

Speel: Coign of Vantage

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Aether
Lees ook:Kijk dit: Super Mario Bros. 3 in 4K-resolutie
Lees ook:Online spelletje: Red Remover
Lees ook:Gametrailers mocht Okabu uitproberen
Lees ook:Online spelletje: Applicate ver.0

4 reacties op “Online spelletje: Coign of Vantage

  1. Charlene

    Lol, 1e keer net gespeelt. Had 8 images cleared.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tara

    Leuk spel! Best orgineel. En lekker rustig. Mijn score was 27 images.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Zeruda

    1ste keer: 52 images. Nog maar 903410 punten voor een high score (mijn score: 373420).

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Ja die highscores zijn echt bizar. Hoe snel moet je wel niet zijn om zoveel punten te verdienen. Die mensen houden vrijwel meteen de cursor op de juiste plek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.