Batman Arkham Origins Blackgate: 2D platformer voor 3DS en Vita

arkham0
Hé kijk, een nieuw Batman-spel voor de 3DS en de PlayStation Vita. Batman’s vorige 2D platformer was van ontwikkelaar WayForward en had kleurrijke tekenfilmgraphics. De meeste recensies noemden het echter eentonig en het verkocht niet zo best. Nu kan ik niet in de toekomst kijken, maar hier zijn twee redenen waarom Batman: Arkham Origins Blackgate in ieder geval de potentie heeft om leuker en succesvoller te worden:

  • Succesvoller: het hoort bij de populaire Batman: Arkham-serie. Tegelijk met dit spel verschijnt de officiële prequel Batman: Arkham Origins voor de Xbox 360/PS3/Wii U/pc. In deze draagbare versie zie je wat Batman meemaakt in de periode tussen Origins en Arkham Asylum. Dat willen al die miljoenen fans natuurlijk niet missen.
  • Leuker: volgens het tijdschrift Game Informer wordt het een Metroidvania. Ofwel: geen losse levels maar één doolhofachtige spelwereld (in dit geval een gevangeniscomplex) waar Batman door wapens en voorwerpen te verzamelen steeds meer plaatsen kan bereiken. Veel ontwikkelaars hebben de Metroid-formule al geprobeerd te kopiëren, maar Arkham Origins Blackgate is afkomstig van 3 wel heel bijzondere ervaringsdeskundigen. Mark Pacini, Todd Keller en Jack Mathews werkten hiervoor bij Retro Studios waar ze samen met Nintendo de Metroid Prime-trilogie mochten vormgeven. Nu hebben ze hun eigen studio opgezet en na wat omzwervingen en mislukte projecten wordt dit hun eerste echte spel.

De mannen hebben al laten doorschemeren dat de twee favoriete hobby’s van iedere Metroid-fan (eindbazen verslaan in de verkeerde volgorde en via creatieve sluiproutes gebieden verkennen die eigenlijk nog niet toegankelijk zijn) waarschijnlijk ook wel lukken met Batman. Dat klinkt veelbelovend! Arkham Origins Blackgate en grote broer Batman: Arkham Origins staan gepland voor oktober van dit jaar.


arkham1

arkham3

arkham2

arkham4

[g.forum]

Lees ook:Zie Batman: Arkham Knight 7 minuten in actie
Lees ook:Nennie nennie nennie nennie, Arkham Asylum 2!
Lees ook:Officiële Lego Batman trailer
Lees ook:Adam West (Batman!) over computerspelletjes
Lees ook:Ubisoft werkt aan Rayman Origins 2

Eén reactie op “Batman Arkham Origins Blackgate: 2D platformer voor 3DS en Vita

  1. berend jan

    Eindelijk weer een batman waar ik naar uitkijk op een handheld systeem…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.