De Wii Mini is een goedkope budgetversie van de Wii


Net als je dacht dat spelcomputers niet kleiner konden worden onthult Nintendo de Wii Mini. Een goedkope versie van de Wii die haast net zo klein is als een Wiimote. Momenteel is de Mini alleen aangekondigd in Canada, waar hij al vanaf 7 december in de winkels ligt. Zo kunnen ouders die de Wii U te duur vinden toch een Nintendo spelcomputer onder de kerstboom leggen. De Wii Mini kost maar 99,99 Canadese dollars, wat omgerekend neerkomt op 78 euro. (Ter vergelijking: een gewone Wii kost momenteel €149,99). Daar staat tegenover dat de Wii Mini niet compatible is met GameCube-spellen en ook geen toegang heeft tot het internet. Vooral dat laatste maakt best veel verschil. De online functionaliteit van spellen als Mario Kart en Super Smash Bros. werkt op de Wii Mini dus niet en ook het Winkelkanaal (vol WiiWare-spellen en Virtual Console retrospellen) is niet beschikbaar.

De buitenkant van de console is zoals je ziet grondig geredesigned. De Wii Mini is gemaakt van mat plastic en wordt standaard geleverd in de kleur rood. Het zwarte gedeelte is een deksel dat je open kunt klappen om spelschijfjes handmatig in de DVD-drive te leggen. De beroemde “blauwe gleuf” is dus niet langer aanwezig, al zou dat zonder online functionaliteit ook weinig zin hebben. (Op de gewone Wii gloeide de CD-opening blauw op als er een nieuw berichtje binnenkwam). Officieel is de Wii Mini nog niet aangekondigd voor andere landen, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat Nintendo dit apparaat speciaal voor Canada heeft ontworpen. In Amerika en Europa bestaat vast en zeker ook een markt voor een budget console die Super Mario Galaxy 2 (wat mij betreft het beste Wii-spel) kan afspelen.


[g.forum]

Lees ook:Classic SNES Mini aangekondigd, bevat Star Fox 2
Lees ook:Nintendo onthult miniatuur NES met 30 spellen
Lees ook:Pokémon Snap in winkelkanaal, koop hem zelf of geef hem kado!
Lees ook:Super Mini Mario World? Roze DS Lite?
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 6

11 reacties op “De Wii Mini is een goedkope budgetversie van de Wii

  1. simon

    erg mooi ontwerp,
    Stukken tijdlozer dan die troep van afgelopen jaren.
    Ben zelf erg fan van eenvoudige versterkers enzo zoals sommige van NAD.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Het ontwerp van de (originele) Wii was toch geen troep? Simpel en elegant juist! Ik vond het de mooiste console van de afgelopen generatie.
    .
    Deze Mini-versie is ook fraai, maar ik hoop wel dat de kleur overeenkomt met de bovenste foto, en niet met de neonroze versie op het onderste plaatje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. RikkieR

    Ik vind het een mooi ding! En gezien het feit dat er een nunchuck en een wii-mote+ bij zit erg scherp geprijsd! Ik vraag me wel af hoeveel markt er nu nog is voor een budget Wii. Zeker omdat de markt straks ook nog gevoed zal gaan worden door tweedehands Wii’s van kersverse Wii-U bezitters. Voor de verkoop van software is het wel weer een goede zet denk ik. De kwaliteitsgames van Nintendo zelf is alleen bijna net zo duur als een mini-systeem.
    De keuze voor Super Mario Galaxy 2 ben ik het helemaal mee eens, wat een fantastische Mario is dat!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    Ik moet erg aan een dreamcast denken als ik het kastje zo zie.
    .
    Ook heeft deze geen USB en geen SD kaart dus je kunt er alleen maar Wii retail spellen op zetten. Ik vraag me af of ze ook de firmware hebben aangepast (online eraf en nintendo-, winkel-, weer-, nieuws-, foto- kanalen eraf).
    .
    Nu ik het zo uittik is het volgens mij gewoon de WiiU versie van de Wii (die heeft ook al die kanalen niet) zonder winkel kanaal.
    Dan houdt je alleen maar Mii’s maken en spellen spelen over.
    .
    Ook zijn spellen met USB extra’s (zoals EA active, spellen met een microfoon en Guitar hero/rockband??!! <– weet niet zeker) niet speelbaar omdat die USB imput nodig hebben.
    .
    Met andere woorden een leuk doosje om te kopen met de klasiekke spellen van nintendo en voor de rest heb je d'r niets aan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      en alle spellen met dansmatten zijn ook niet speelbaar. Eingelijk zijn veel spellen die de Wii zo uniek/anders maken dan alle andere consoles niet goed te spelen behalve WiiFit

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        Nintendo slaat een beetje de weg in van Sony (Playstation 3 Slim) door een Mini versie op de markt te brengen. Dus dit is niet meer dan logisch.
        .
        Nu zijn er tijdens de eerste week van de Wii U toch nog 300.000 Wii’s verkocht. Dus er is wel vraag naar. Alleen Nintendo heeft aangegeven zelf geen Wii spellen meer te ontwikkelen, maar zich volledig te richten op de Wii U.
        .
        De analist Michael Pachter (niet bepaald een Nintendo fan), denkt dat het een goede stap is.
        .
        http://www.vg247.com/2012/11/27/wii-mini-the-console-isnt-quite-dead-yet-says-pachter/?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Berend Jan

          Ik denk ook dat het een goede actie is maar het weghalen van WiFi is echt een minpunt. Had er dan USB opgezet en de optie om een WiFi stick en een geheugenstick apart erbij te kunnen kopen gegeven…

            /   Beantwoorden  / 
  5. Iemand die Van gamen houd....... (Oftewel ChristianBoy)

    Omg.
    Moet Nintendo dit nou echt Uitgeven weken na de Wii U?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.