Maar hoe nieuw is Freakyforms Deluxe?


Een paar dagen te laat, maar ik kon Freakyforms Deluxe niet laten passeren zonder een vermelding op games.blog. Het is toch een soort van vervolg op een van de interessantste spelletje in de eShop. En dat is meteen het probleem: het is niet écht een vervolg. Het is meer alsof Nintendo hetzelfde spel opnieuw uitbrengt (deze keer in een doosje en dus 5x zo duur) met wat nieuwe toevoegingen. Voor nieuwkomers wordt Freakyforms met die extra content misschien eindelijk een onvoorwaardelijke aanrader, maar zijn spelers die het spel de eerste keer al hebben gedownload echt bereid om nu nog een keer al die eieren te leggen, al die munten te verzamelen en al die drollen op te ruimen?

In Freakyforms bouwen spelers nieuwe levensvormen door eenvoudig allerlei lichaamsdelen aan elkaar te plakken. Al die beesten komen vervolgens te wonen op een planeet waar ze jou net als in Animal Crossing voortdurend opzadelen met kleine opdrachtjes. Het geld dat je daarmee verdient gebruik je om nieuwe lichaamsdelen te kopen zodat je de volgende keer nóg gekkere beesten kunt ontwerpen. En zo voort.

In de eShop-versie ben ik afgehaakt toen ik voor mijn gevoel alle gesprekjes had gelezen en alle opdrachten al minstens twintig keer had volbracht. Freakyforms Deluxe zorgt voor meer variatie door RPG-dungeons toe te voegen. Je vecht tegen vijanden, je verzamelt schatten en iedere kerker bevat zelfs een grote eindbaas. Het klinkt als een fantastische toevoeging… die ik echter liever had gezien in een volwaardig vervolg. Satoru Shibata kan nog zo vaak zeggen dat er genoeg nieuwe content is voor terugkerende spelers, maar bij mij roept de eerste helft van zijn presentatie toch vooral sterke déjà vu-gevoelens op.

Anyway, check het uit in de onderstaande trailer. En als het je aanspreekt: Freakyforms Deluxe ligt al in de winkels vanaf 28 juli.

http://youtu.be/rreUa41kzDc

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De originele Freakyforms verdwijnt uit de eShop
Lees ook:Een gratis spel voor iedere 3DS XL-bezitter
Lees ook:Next-gen Splatterhouse: een waar bloedbad
Lees ook:Nieuwe trailer: Mario Kart 8 Deluxe
Lees ook:Online spelletje: Synopsis Quest Deluxe

2 reacties op “Maar hoe nieuw is Freakyforms Deluxe?

 1. Berend Jan

  Ze kunnen ook dit als uitbreiding uitbrengen voor de eShop versie. Het enige wat ik wil in FreakyForms is een “Nederlands menu en schermteksten” optie. Zodat mijn dochters niet elke keer komen vragen wat er op het scherm gebeurd…
  .
  Het spel voor kinderen echt GEWELDIG, als ik zie wat mijn dochters voor een monstertjes hebben gemaakt is het echt geweldig. Je verschillende kleuren vormen en grotes… Erg geweldig, alleen de naam is nog wat lastig voor mijn dochters, aangezien ze allemaal hun naam hebben :)
  .
  Die dungeon kan nooit zon grote update zijn dat ik het spel nogmaals ga kopen maar volgens mij kunnen ze deze versie best voor 20 euro in de winkel leggen en dan een DLC update voor de Eshop versie maken. Ik wil wel 5 euro betalen om meer freakyforms te krijgen :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Nu ben ik geen programmeur, maar het lijkt mij dat je niet zomaar ieder willekeurig spel kunt uitbreiden met DLC. Ik stel me voor dat je tijdens het maken dan al een “open plek” moet achterlaten waar de nieuwe content later op kan aansluiten. Of zoiets.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.