Nintendo controleert alles wat je zegt in het Miiverse


“Nintendo plans to hire people to monitor content on Miiverse. The filtering will be done before the posts are published.

[...]

“The attraction of a social network is the immediacy of the feedback,” Iwata said. “On the other hand, it’s absolutely essential that parents need to feel comfortable with Miiverse as a safe place for their children.”

[...]

That raises the question: What is an acceptable time lag that satisfies both requirements? [...] “Personally, I think 30 minutes should be acceptable,” Iwata said.”

Nintendo gaat alle berichtjes in het Miiverse handmatig controleren. Vóórdat ze online komen. Er zit straks dus een vertraging tussen het moment dat je een bericht typt, en het moment dat dat bericht zichtbaar wordt voor andere gebruikers. Zo hoopt Nintendo het Miiverse gezellig te houden, maar een leuke discussie voeren wordt op die manier natuurlijk wel lastig.

Dit citaat gaat bovendien over Amerika. Als gamers daar al moeten leven met een wachttijd van 30 minuten, hoe gaat Nintendo dat dan regelen in een klein landje als Nederland? Worden hier ook mensen aangenomen om de computers in Nieuwegein 24 uur per dag te bemannen, of krijgen wij een parttimer die twee keer per week alle berichtjes naloopt? En hoe realistisch is dit filmpje over Todd en zijn non-specific action figure dan nog?

Van de positieve kant: websites als games.blog worden voorlopig dus nog niet overbodig als plek om gezellig over games te babbelen. Hoera!

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s Miiverse nu ook voor de 3DS
Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Nintendo’s Miiverse krijgt een redesign
Lees ook:Op 8 november verdwijnt Nintendo’s Miiverse
Lees ook:Super Mario 3D World en het Miiverse

6 reacties op “Nintendo controleert alles wat je zegt in het Miiverse

 1. Erik

  Deze reactie wordt momenteel gecontroleerd. Een half uur geduld AUB.

    /   Beantwoorden  / 
  1. RikkieR

   Haha! Worden de reacties hier gecheckt…het schoot even een halve seconde door m’n hoofd! :)

   Maar het afbreken van het mooie online-plaatje van Nintendo is nu al begonnen…Hebben ze toch bijna 4 dagen volgehouden! :P

     /   Beantwoorden  / 
 2. Ben

  Is ook nodig om het leuk te houden, wat met massaspam voor Ponrosites of grote bedrijven die hier klanten zien of irritante kindertjes die overal penisen gaan tekenen etc. Het is niet meer dan logisch maar je zal hopelijk de optie hebben om direct iemand (?onbekend?) een bericht te sturen zodat je gezellig kan kletsen alleen dan jij en die persoon.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Bubba

   Je kunt ook doen als Microsoft en iedereen een permanente ban geven die zich misdraagt. Op die manier hebben de goeien geen last van de slechte :( Want ik had dit ook al op een andere site gelezen en dacht toen dat 30 minuten nog best mee viel…. maar inderdaad hoe gaat dat in nederland? Ben bang dat wij nog veel langer moeten wachten en in het weekend misschien helemaal niet etc

     /   Beantwoorden  / 
 3. Jasper Driessens

  NEE

  NIET WEER

  NINTENDO! FUCKING IDIOTEN

  Argh, waarom schiet Nintendo zichzelf nou altijd in z’n eigen voeten wanneer het aankomt op online? Die achterlijke filosofieën van ze, ècht niet meer van deze tijd…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.