Nintendo’s Miiverse nu ook voor de 3DS


Nintendo’s Miiverse is sinds vandaag ook beschikbaar voor de 3DS. Een systeem update voegt een nieuw icoontje toe aan het menuscherm om razendsnel in contact te komen met andere Nintendo-fans. Het Miiverse draait (gelukkig!) op de achtergrond zodat je je spel er nooit voor hoeft af te sluiten. Je kunt dus even snel opscheppen dat je alle Maiamai-baby’s hebt gevonden en daarna meteen weer verder spelen met A Link Between Worlds.

Miiverse is Nintendo’s eigen sociale netwerk. Het is al vanaf het begin beschikbaar voor de Wii U en sinds vandaag dus ook voor de 3DS. In het Miiverse heeft ieder spel zijn eigen “community” waar spelers korte berichtjes en/of tekeningen kunnen plaatsen. Het lijkt in eerste instantie een chaotisch internetforum waar iedereen door elkaar heen praat, maar door op individuele berichtjes te reageren kunnen er ook kleinere discussies ontstaan. Ik heb het te kort gebruikt om nu al te weten of ik Miiverse echt leuk vind, maar het is er in ieder geval gezellig druk.

 • Ook nieuw: met deze systeem update worden de Wii U- en de 3DS-versie van de Nintendo eShop samengevoegd tot één winkel. Je bestaande tegoeden (als je die had) worden automatisch bij elkaar opgeteld en kun je voortaan gebruiken op de Wii U én de 3DS.
 • Het Miiverse is trouwens ook gewoon bereikbaar vanuit je browser. Helaas dan wel zonder de mogelijkheid om kleine tekeningetjes te maken.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Op 8 november verdwijnt Nintendo’s Miiverse
Lees ook:Nintendo’s Miiverse krijgt een redesign
Lees ook:Super Mario 3D World en het Miiverse
Lees ook:Nintendo controleert alles wat je zegt in het Miiverse

8 reacties op “Nintendo’s Miiverse nu ook voor de 3DS

 1. Jeffrey

  Wat is jullie Nintendo ID? De mijne is jeffrey52 ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik heb me aangemeld als “surrounded”, al zie ik dat mijn berichtjes worden gepubliceerd onder de naam “G. Erik”. Ik weet niet zeker welke nu precies mijn Nintendo ID is, maar een van die 2 dus. ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jeffrey

    Volgens mij is nu je naam G.Erik, en je gebruikersnaam (die je gebruikt om in te loggen etc) surrounded. Maar je kan via miiverse geloof ik op beiden zoeken ;)

    (PS net dit bericht per ongeluk onder het verkeerde bericht gezet, excuus!)

      /   Beantwoorden  / 
 2. G.Zaaltje

  Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat je 3DS vrienden ook worden gekoppeld aan MiiVerse (net zoals het geval is bij de WiiU).
  Verder prima update vind ik!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wouwter

  Wel leuk dat je er altijd bij kan, maar als je per ongeluk op Home drukt tijdens het maken van een tekening ben je alles meteen kwijt. :(

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Zie het forum (“Het grote 3DS friendcode topic”) voor mijn 3DS “friendcode”, of hoe het ook mag heten. Erik, Berend Jan, jullie heb ik al aangemeld.

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Ik heb me op Miiverse aangemeld onder Beorcbuster, maar de naam van mijn Mii is nog altijd gewoon Thomas. Volgens mij heb ik bijna iedereen die hier rondwaart al dus ik hoop van jullie te kunnen zien!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Inno Vation

  Er is een Miiverse glitch gevonden, dat mogelijk maakt dat je elke foto kan plaatsen. Van selfies, foto’s van Masahiro Sakurai, Reggie Fils-Aime tot aan Vladimir Putin aan toe. Op dit moment gebeurt het alleen in de Mario & Luigi: Dream Team Community.
  .
  http://i.imgur.com/beDhCPt.jpg
  .
  Op NeoGAF staat de uitleg:
  .
  “Open the camera app, then open the Mario & Luigi: Dream Team. But press Home really fast so it takes you to the home menu before the game starts. Then do the same, go to the game for a second but press it fast again.
  IT should show an image of the camera app or random colors. Go in, chose the picture and come to Miiverse.
  This is most likely due to some data from the previous software remaining in the RAM.
  Note, it wont work if you have updated it.”

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.