Nintendo’s Miiverse krijgt een redesign


Het Miiverse gaat veranderen. Nintendo kondigt aan dat hun sociale netwerk deze zomer wordt vernieuwd. In plaats van één groot prikbord krijgt ieder spel 3 aparte categoriën. Een speeldagboek om verslag te doen van je belevenissen in het spel (met verplichte screenshots bij iedere post). Een categorie tekeningen voor al je creatieve uitspattingen. En een ouderwets discussie-forum om vragen te stellen of om gewoon te kletsen met andere spelers.

  • Vreemd genoeg zijn tekeningen en handgeschreven straks niet meer toegestaan in de categorieën speeldagboek en discussie. Best jammer. Het was misschien een beetje rommelig, maar dat maakte Miiverse juist zo charmant.
  • Hopelijk blijft er wel een mogelijkheid om berichtjes te schrijven (of te tekenen!) bij individuele levels. En dat die dan ook nog steeds in het spel worden getoond. Zoals bij Super Mario 3D World en Yoshi’s Woolly World. Dat is met afstand mijn favoriete toepassing van Miiverse.
  • Nog een vreemde maatregel: in het vernieuwde Miiverse mag je per dag maximaal 30 berichtjes of reacties plaatsen. Wat zou Nintendo’s reden zijn om zo’n beperking in te bouwen? Veel gebruikers zijn niet blij met deze verandering.


Neo-games.blog forum

Lees ook:Op 8 november verdwijnt Nintendo’s Miiverse
Lees ook:Nintendo’s Miiverse nu ook voor de 3DS
Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Super Mario 3D World en het Miiverse
Lees ook:Nintendo controleert alles wat je zegt in het Miiverse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.