Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel


Een eerste screenshot van Epic Mickey: Power of Illusion. Dat is, zoals je je misschien nog herinnert, de 3DS-versie van Epic Mickey 2. Alleen is het spel op deze screenshot duidelijk een ouderwetse platformer die niets heeft te maken met de Wii/Xbox 360/PS3-versie. Dat betekent dus dat ontwikkelaar Dreamrift (Henry Hatsworth!) weer gewoon mocht doen waar ze goed in zijn. En dat betekent dat dit voor mij de definitieve versie van Epic Mickey wordt. De screenshot ziet er weliswaar uit als een standaard Mario-kloon, maar ik weet zeker dat Dreamrift ook voor Mickey Mouse een paar toffe aanvallen en special moves heeft bedacht. Er zijn vast ook weer schermvullende eindbazen en die graphics moeten er op het 3D-scherm wel goed uitzien. (Had ik al gezegd dat Henry Hatsworth een van mijn favoriete DS-spellen is?)

Volgens het tijdschrift Nintendo Power is deze versie van Epic Mickey gebaseerd op Sega’s Castle of Illusion (Starring Mickey Mouse) uit 1990. Nu heb ik dat spel nooit gespeeld, maar voormalige Mega Drive-bezitters krijgen altijd die dromerige nostalgische blik in hun ogen als Castle of Illusion ter sprake komt. Het schijnt nogal een klassieker te zijn. Om toch een beetje in te haken op de Epic Mickey-hype heeft Dreamrift wel de magic paintbrush in het spel verwerkt. Door magische “iconen” te verzamelen kunnen spelers op het onderste scherm voorwerpen tekenen (platforms, bruggen, wapens) die Mickey dan gebruikt op het bovenste scherm. Creatief zijn is niet nodig, het “schilderen” bestaat vooral uit het overtrekken van bestaande tekeningen. Dat klinkt niet zo tof als het puzzelspel op het onderste scherm van Henry Hatsworth, maar wel leuker dan de Tamagotchi-kloon op het onderste scherm van Monster Tale (een ander DS-spel van Dreamrift). Ik heb er zin in!

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)
Lees ook:Epic Mickey: Power of Illusion (3DS) één minuut in actie
Lees ook:Eerste trailer Epic Mickey 2 + 3DS-versie officieel aangekondigd
Lees ook:Disney vraagt: welke Epic Mickey-hoes is mooier?
Lees ook:De twee schermen van Epic Mickey: Power of Illusion

8 reacties op “Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel

 1. The Dude

  Kijk, dát ziet er goed uit! De 4 originele Illusion spellen zijn allemaal leuk, maar ook vrij verschillend. ‘Castle’ en ‘Land’ voor de Master System spelen ongeveer zoals Ducktales voor de NES, Castle’ en ‘World’ voor Mega Drive lijken (qua gameplay of graphics) niet op de MS spellen maar ook niet op elkaar, zijn veel makkelijker dan de 8-bit delen maar ook veel mooier.

  Grappig op deze screenshot is dat Mickey’s sprong qua houding lijkt op de 16-bit Illusions, maar dat Mickey zelf er meer uitziet zoals de 8-bit Illusions. Twee nitpicks: het moeten niet 4 hartjes maar 5 sterren zijn en sinds wanneer verzameld Mickey dollars (rechtsboven)? Het zal wel de invloed van Dagobert zijn :)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Ik heb nog even lopen zoeken naar wat scans van Epic Mickey: Power of Illusion (niet dat die van jou niet goed is of zo).
  .
  http://www.allgamesbeta.com/2012/03/epic-mickey-power-of-illusion-first.html
  .
  Toen ik je bovenste scan zag, dacht ik in eerste instantie met een Disney versie van Castlevania van doen te hebben. :D
  Waar ik nu wel benieuwd naar ben, is in hoeverre het 3D is. Afgaande van wat ik nu zie, gaan ze meer voor 2 of 3 lagen diepte (voorgrond, midden, achtergrond).

    /   Beantwoorden  / 
 3. The Dude

  Ik zag de andere scans ook net. Toch gek Mickey er in het spel niet uit kan zien zoals op de het eerste plaatje (wat een cutscene zal zijn lijkt mij).

  Ik zat trouwens nog te denken, in welk opzicht wordt dit een vervolg op Castle of Illusion? Er zijn talloze Mickey spellen (http://tinyurl.com/ctlghzp) en aan de serie screenshots te zien lijkt dit meer op Mickey Mania met z’n odes aan Disney/Mickey historie. Om een vervolg op Castle te zijn moet de heks Mizrabel weer van de partij zijn om Minnie te ontvoeren en moet Mickey appels gooien ipv met een kwast zwaaien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Inno Vation

   Epic Mickey: Power of Illusion is ook geen vervolg op Castle of Illusion, maar erop gebaseerd. Daarom zwaait Mickey dus met een kwast.

     /   Beantwoorden  / 
   1. The Dude

    Op sommige sites (http://tinyurl.com/cd8f3nx) wordt dit expliciet een vervolg genoemd. De screenshot met kasteel-setting hierboven is wat dat betreft een klein beetje misleidend. Uit de serie screenshots valt namelijk op te maken dat dit het kasteel van Belle en het Beest is.

      /   Beantwoorden  / 
 4. berend jan

  En hop op mijn must buy lijstje…

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  Paar screenshots toegevoegd. De verschillende artikelen over dit spel zijn inderdaad nogal misleidend. Ik verkeerde onder de indruk dat het meer een “spirituele opvolger” was dan een rechtstreeks vervolg, maar sommige sites interpreteren het duidelijk anders. Een scan van het volledige Nintendo Power-artikel zou uitkomst bieden, maar die kan ik nergens vinden.
  .
  Als ik moest gokken zou ik zeggen dat de Illusion-serie vooral als inspiratiebron wordt genoemd omdat dat zo’n bekend en geliefd Mickey Mouse-spel is. Thematisch zijn er misschien helemaal niet zoveel overeenkomsten.
  .
  “Waar ik nu wel benieuwd naar ben, is in hoeverre het 3D is. Afgaande van wat ik nu zie, gaan ze meer voor 2 of 3 lagen diepte (voorgrond, midden, achtergrond).”
  .
  Ja dat denk ik ook. Als een eerbetoon aan de 16-bit spellen, en ook omdat dat een beetje Dreamrift’s specialiteit is. Maar zelfs 3 laagjes kunnen er volgens mij erg goed uitzien met het 3D-effect van de 3DS. Ik vind het zeker niet “minder” dan een spel met volledig driedimensionale achtergronden. (Die boot van Captain Hook ziet er dan wel weer erg 3D uit… ik weet ook niet hoe ik dat moet verklaren).
  .

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.