Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)


Bekijk de eerste bewegende beelden van Epic Mickey: Power of Illusion op de 3DS. Geen echte trailer helaas, maar een praatje van Warren Spector met daar doorheen gemonteerd een paar frustrerend korte spelfragmenten. Er gebeurt te weinig om nu al iets zinnigs te zeggen over de gameplay, maar ik vond het leuk om te zien dat verslagen vijanden op exact dezelfde wijze van het scherm stuiteren als in Henry Hatsworth en Monster Tale (de vorige twee spellen van ontwikkelaar Dreamrift). Het zou me niets verbazen als je die vijanden ook weer tijdens hun val kunt onderscheppen om er eindeloos mee te jongleren. De professor zelf mag dan verdwenen zijn, maar verder begint het er steeds meer op te lijken dat Dreamrift stiekem wéér werkt aan een soort spirituele opvolger van Henry Hatsworth. (Waar ik op zich geen bezwaar tegen heb, als we in Epic Mickey maar niet zo veel hoeven te backtracken als in Monster Tale. Een iets hogere moeilijkheidsgraad zou ook fijn zijn).

Voormalige Mega Drive-bezitters zullen verder blij zijn om te horen dat het beloofde eerbetoon aan Castle of Illusion-verder gaat dan alleen het woord “illusion” in de titel. Warren Spector legt uit dat de kwaadaardige heks Mizrabel opnieuw een kasteel heeft gebouwd en dat zij ook verantwoordelijk is voor de aanwezigheid van alle andere Disney-personages die we eerder zagen op de screenshots van Power of Illusion. Het is 22 jaar later een vrij obscure verwijzing die waarschijnlijk maar een handvol gamers zal opvallen, maar dat maakt het des te toffer dat Warren Spector er zijn best voor heeft gedaan. Weinig andere ontwikkelaars zouden een licentiespel zo serieus nemen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Epic Mickey: Power of Illusion (3DS) één minuut in actie
Lees ook:Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel
Lees ook:Eerste trailer Epic Mickey 2 + 3DS-versie officieel aangekondigd
Lees ook:Kijk dit: filmpjes van Monster Tale (nieuwe project Team Hatsworth)
Lees ook:Disney vraagt: welke Epic Mickey-hoes is mooier?

3 reacties op “Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)

 1. Berend Jan

  De 3DS krijgt met deze titels toch meer en meer mijn stem als dominerend Nintendo platform binnen mijn huishouden. Als de Wii U uitkomt dit jaar ga ik het niet kopen denk ik (duur) maar ik ga wel voor de 3DS veel software kopen :) Deze staat ook op de lijst met dingen die ik wil…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Inno Vation

   Damn… die kennen we al. Sorry.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.