Even naar… Primera voor een 3DS eShop Card


“Nintendo maakt bekend dat zaterdag 27 augustus a.s. de eerste Nintendo eShop Cards verkrijgbaar zijn in de winkel. De Nintendo eShop Cards zijn vooralsnog alleen te koop bij alle ruim 430 Primera winkels. In een later stadium zullen de kaarten ook bij andere verkooppunten te verkrijgen zijn.”

Eindelijk! Twee maanden later dan gepland gaat het dan toch gebeuren: eShop-kaartjes in Nederland. Al over twee dagen! Voorlopig alleen bij sigarenboer Primera, maar later ook bij je reguliere spellenleverancier. Waarom het zo’n gedoe is om betaalkaartjes uit te geven in Europa (Sony kan erover meepraten)? Ik weet het niet. Misschien moeten we maar gewoon dankbaar zijn dat ze deze keer “maar” twee maanden vertraagd zijn.

Met een eShop Card is het mogelijk om zonder creditkaart aankopen te doen in de downloadwinkel van de 3DS. Erg veel exclusieve spellen zijn er nog niet voor verschenen, maar al wel een paar fijne Game Boy-klassiekers. Bovendien hebben 3DS-bezitters via de eShop toegang tot (bijna) alle DSiWare-spelletjes die de afgelopen jaren zijn verschenen voor de DSi. En laten daar nou wel een paar hele interessante exclusives tussen zitten. Ik kan in ieder geval niet wachten om me eindelijk in Nintendo’s Art Style-serie te verdiepen. Boxlife en Picopict schijnen het leukst te zijn.

De eShop Cards worden uitgebracht in bedragen van €15,- en €25,-

[g.forum]

Lees ook:3DS eShop nu beschikbaar
Lees ook:Gerucht: Mother 3 naar Wii U eShop
Lees ook:Je Nintendo Points zijn niet geldig op de 3DS
Lees ook:Shovel Knight volgende maand naar Europese eShop
Lees ook:Laatste week voor 90 extra dagen bij PlayStation Plus-abonnement

10 reacties op “Even naar… Primera voor een 3DS eShop Card

  1. Ap0c

    Ze deden volgens mij expres zo langzaam om te kijken of er meer mensen met creditcard zouden gaan betalen die niet konden wachten. Dat denk ik persoonlijk, het is natuurlijk veel makkelijker als via creditcard geld wordt overgeschreven omdat ze hier minder geld verliezen met de transactie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Bizar dat je naar een ‘sigarenwinkel’ moet om betaalkaartjes te kopen. Óf zouden speelgoedwinkels deze kaartjes zien als broodderving? Games worden immers niet meer in de winkel gekocht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. ioskap

    Erik
    Ook de dsi game Sujin Taisen Number Battles is zeer de moeite als je iets met puzzelspellen hebt.
    Boxlife en Picopict zijn zeker de moeite.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    De spellen zijn vooral DUUR vanuit mijn opzicht. Zowel de DSi titels als de Virtual Console titels zijn erg aan de prijs.
    .
    Ik heb Shantai gekocht en dat is een leuk spelletje maarja alles van way forward is wel goed ook mighty Flip Champs is een leuke puzzle platformer. Bejeweld Flip is stom in mijn ogen het is geen echte bejeweld. En Red Ridinghood’s Zombie BBQ is wel aardig maar niet heel speciaal.
    .
    Verder zijn natuurlijk zowel Zelda als Donkey Kong erg de moeite waard en ik wil nog Double Dragon proberen maar ben erg bang voor een teleurstelling :)
    .
    Ook moeten ze nu opschieten met leuke dingen voor de 3DS alleen want het meeste spul is DSi ware zooi en allemaal heel leuk en aardig daar koop ik geen dure (toen nog) 3DS voor… Dus kom op met die leuke 3D titels en rare 3d fratsen in schattige rare kleine games…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Randolph

    Ik hoop toch wel dat iedereen door heeft dat de nieuwste reacties van ‘erik’ niet van erik zijn maar een of andere spammer.

      /   Beantwoorden  / 
  6. snoesje

    uhm der staat 27e augustus zijn die betaalkaartjes te verkrijgen in de winkels en sigarenboer..
    ben er voor gaan kijken bij games winkels en de sigarenboer maar nergens geen E ShopCard te verkrijgen!!

    snap het zowieso niet waarom je voor die zooi moet betalen??!!
    je betaald al bijna meestal altijd 50 tot 45 euro aan 3DS games in de winkel!
    en dan komt er nog eens bij dat de games 3DS vertraagt zijn neem nou

    Super mario 3DS (zou 1 sep uit komen) word dus ( 1 november)
    mario kart 3DS (zou ook 1 sep uit komen word dus ( 1 december)

    en dan heb je nog die andere spel van mario (paper mario) 31 december dat spel zou ook eerder uit komen en ook die is verschoven.

    en waarom? omdat die games zo nodig aan naam verandering moete ondergaan omdat het niet klopt dat heb ik gelezen

    ik merk de laatste tijd dat bijna alle games vertraagt word
    en dat je dan verdomt lang moet wachten voor eerst eens een super leuke games uit komt!

    nou ik snap het wel dat mensen de games downloaden hoor logies ook

      /   Beantwoorden  / 
  7. Erik

    Dus ik kocht gisteren zo’n kaartje bij mijn lokale Primera-winkel. Tijdens het afrekenen wees de cassière me op een speciaal serienummer op de kassabon. Dat was volgens haar het bewijs dat mijn kaartje was “opgewaardeerd.” Ik dacht eerst dat ze uit haar nek kletste, maar later zag ik dat er op het kaartje zelf ook staat: “Zonder waarde tot activering bij aankooppunt.” Hij wordt dus pas geldig nadat je hebt betaald. (Ik weet niet of Nintendo veel last had van winkeldieven die stiekem al in de winkel de code openkrasten, maar dat is bij deze ook opgelost).
    .
    Dit moet haast wel de verklaring zijn voor het feit dat je alleen bij Primera terechtkunt voor zulke kaartjes. Wie weet zijn de kassa’s van Intertoys en Game Mania (nog) niet eens in staat om die dingen te activeren? Ik stel me voor dat er op z’n minst een lijntje moet zijn naar een centrale server die bijhoudt welke serienummers zijn betaald. Het zal mij benieuwen of er nog veel verkooppunten bij gaan komen. Ik vrees het ergste, eerlijk gezegd. Als ik de directeur van Game Mania was zou ik het wel best vinden zo. Waarom investeren in apparatuur waarmee hij mensen naar de eShop kan jagen als ze ook voor veel meer winst een spel bij hem kunnen kopen?

      /   Beantwoorden  / 
  8. Daisy

    Vind het echt belachelijk dat het alleen bij Primera te krijgen is, en dat zo laat pas!
    Vind de hele gang van zaken rondom de 3ds echt bijzonder slecht, valt me vies tegen van Nintendo!
    Toen de 3ds uitkwam was er bijna niks aan spellen te krijgen, met uitzondering van Zelda is er niet echt veel de moeite waard.
    Mario laat op zich wachten terwijl die naar mijn idee echt wel tegelijk met nieuwe concoles hoort gereleased te worden.(was toch ook altijd zo?!)
    Dan heb je de eshop als leuk alternatief met wat games die naar mijn idee leuk zouden zijn om je mee bezig te houden tot alle echte games uitkomen.
    Daar kan je dus geen wii points voor gebruiken (ok, marketing..kans op meer inkomen, ik snap het) maar dan kan je eerst maanden lang alleenmaar met creditcard tegoed kopen (en dat vertik ik) maar intussen word je wel lekker gemaakt met spelletjes die je niet kan kopen.. en nu zijn ze er dan EINDELIJK en dan alleen bij de primera.. en daar moet je dan ook weer achterkomen via allerlei omwegen omdat ze op de Nintendo site niks meer zetten dan “: “Nintendo eShop Cards zijn nu in bepaalde winkels te koop.” (niet eens een link naar verkoop punten o.i.d. en mailen naar de klantenservice heeft ook weinig zin heb ik al geconstateerd want je krijgt gewoon een standaard antwoord of geen) Willen ze nuo verkopen of niet???
    Altijd grote fan geweest van Nintendo, blijf hun producten tof vinden, maar qua service e.d. zijn ze echt ZWAAR achteruit gegaan!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Bas

    Op http://www.wiicode.nl/ verkopen ze ook Nintendo eshop kaarten. Je krijgt dan meteen een code toegestuurd! Ideaal!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.