3DS eShop nu beschikbaar


Je zou het haast vergeten met al het trailergeweld van Sony en Microsoft, maar Nintendo heeft vandaag hun eShop gelanceerd. Ga naar de optie ‘Systeeminstellingen’ van je 3DS, kies voor ‘Algemene Instellingen’, blader door naar de vierde pagina en klik op ‘Systeemupdate.’ (Ligt het aan mij of is die optie behoorlijk goed verstopt? Ik wed dat veel digibeten er op deze manier niet eens achterkomen dat er een eShop bestaat). Installeer de nieuwe firmware en voilá: waar eerst het demonstratiefilmpje met de parachutisten stond, daar staat nu een icoontje van de eShop. Klassieke Game Boy-spellen, DSiWare-titels en nieuwe 3DSWare-titels zijn nu beschikbaar!

Over de eShop kan ik kort zijn: dit is Nintendo’s beste downloadwinkel tot nu toe. Alles is zoals het hoort: de prijzen staan vermeld in Euro’s en alle spellen hebben nu een beschrijving, screenshots en een trailer. Eindelijk weet je van tevoren wat je koopt en hoeveel het kost. (Toch een minpuntje: waarom krijgen 3DS-spellen in hemelsnaam 2D-screenshots? De eShop is notabene de enige plaats waar Nintendo kan laten zien hoe hun spellen er écht uitzien).

Over 3D Classics Excitebike (deze maand gratis te downloaden) kan ik ook kort zijn: wat is de overgang naar 3D ontzettend mooi gemaakt. Met de depth slider omlaag ziet het eruit als een gewoon NES-spel, maar haal het schuifje omhoog en opeens vouwen de graphics open als een pop-up boek. Gaat dat zien. Ik hoop dat alle grote Nintendo-klassiekers deze behandeling krijgen. (Excitebike zelf vind ik nog steeds niet veel aan).

Instant update: ik bemerk nog een minpunt. De nieuwe eShop-kaartjes liggen volgens Nintendo pas eind juni in de winkel. Tot die tijd kun je dus alleen downloadbare spellen kopen met een creditkaart.

[g.forum]

Lees ook:De eerste vijf spellen in de 3DS eShop
Lees ook:Zo zien Game Gear-spellen eruit op een 3DS
Lees ook:Overdag blokkeert Nintendo 18+ content in de eShop
Lees ook:Laatste kans om Flipnote Studio 3D te downloaden
Lees ook:eShop betaalkaartjes gespot op Nintendo’s site, ook al in de winkel?

6 reacties op “3DS eShop nu beschikbaar

  1. Berend Jan

    En vanavond nog de GameBoy versie van Zelda in de shop…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    “Tot die tijd kun je dus alleen downloadbare spellen kopen met een creditkaard.”
    .
    Roggeveen… what is in hemelsnaam een ‘creditkaard’. Ik weet dat je niet zo’n ding hebt, maar probeer het dan in ieder geval goed te spellen… *zucht*

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Argh! Nu heb je me toch een keer betrapt op een typfout. ;) Ik had eerst creditcard, besloot het toen toch maar te vernederlandsen en ben de d vergeten. Dat krijg ik ervan als ik nog even snel voor de persconferentie begint een berichtje online probeer te zetten.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Zaaltje

    Wat ik een beetje mis in de shop is Flipnote Studio. Ik dacht dat die ook meteen te downloaden was? Ook een beetje jammer dat niet alle DSi Ware games te downloaden zijn!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wouter

      Ze staan er allemaal gewoon in hoor.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Zaaltje

        Daar heb je idd gelijk in had niet goed gekeken, echter nog geen flipnote studio :(

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.