Gerucht: Mother 3 naar Wii U eShop


Nooit gedacht dat ik dit nog eens zou schrijven, maar het lijkt erop dat Nintendo Mother 3 gaat uitbrengen in Amerika en Europa. Je weet wel, dat vervolg op Earthbound dat alleen in Japan verscheen voor de Game Boy Advance. Op Twitter en op gespecialiseerde messageboards gaan al langer geruchten dat Nintendo het spel zou localiseren voor de Wii U eShop, en vandaag schreef Eurogamer dat zij hetzelfde gerucht hebben gehoord van hun bron.

  • Het zou de eerste keer zijn dat Nintendo een complete RPG vertaalt speciaal voor de eShop, maar Mother/Earthbound is blijkbaar een apart geval. Vorig jaar kregen Wii U-bezitters ook al het nooit in Europa uitgebrachte eerste spel Earthbound Beginnings (al lag daar al wel een vertaling voor op de plank).
  • Er bestaat ook een fan-vertaling van Mother 3 die werkt met illegaal gedownloade ROMs. Vertaler Clyde Mandelin heeft altijd gezegd dat Nintendo die gratis mag gebruiken als ze het spel ooit officieel willen uitbrengen. Misschien heeft NoE van dat aanbod gebruik gemaakt?
  • Volgens alle anonieme bronnen wil Nintendo het spel speciaal nu uitbrengen om de 10e verjaardag van Mother 3 te vieren. Het origineel verscheen op 20 april 2006, dus de Wii U-versie zou dan over 2 maanden in de eShop kunnen staan.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:RPG Mother naar Wii U als “Earthbound Beginnings”
Lees ook:Mother 3 uitgebracht in Europa?
Lees ook:Mother 3 Fan Translation is klaar
Lees ook:Amerikanen willen Earthbound op Virtual Console
Lees ook:De allereerste screenshots van Mother 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.