Snik. Blauwe schilden in Mario Kart 7


Je moet goed kijken, maar het is er echt een. Een blauw schild in Mario Kart 7. Dat valt tegen, na al die hoopgevende geruchten van een tijdje geleden. Producer Hideki Konno zou “de balans” van Mario Kart nog eens goed bekijken en originele oplossingen verzinnen om de serie in de toekomst fris en opwindend te houden. Het klonk veelbelovend, maar blijkbaar kan Konno zich bij nader inzien toch geen toekomst voorstellen zonder blauwe schilden.

Van de positieve kant: het filmpje waaruit deze screenshot afkomstig is duurt ruim 7 minuten. En in al die tijd wordt Koopa Troopa geen enkele keer geraakt door een blauw schild. Zelf vindt hij ze trouwens ook niet (het plaatje maakte ik door te pauzeren terwijl de Item Box aan het ‘schuffelen’ was). Zo’n lange periode zonder blauwe explosies zou ondenkbaar zijn in Mario Kart Wii. Afgeschaft zijn ze niet, maar misschien heeft Hideki Konno in ieder geval de frequentie van het gehate item een beetje teruggeschroefd.

Oh, en voor wie daar nieuwsgierig naar was: vanaf 5:11 zie je de Donkey Kong Country-racebaan waar de fans al over speculeren sinds ze hoorden dat Retro Studios meewerkt aan Mario Kart 7. Het ziet er eerlijk gezegd niet erg jungleachtig uit (niet te geloven dat Nintendo nog steeds plaatjes van bomen langs de weg zet om een bos te suggereren), maar hij bevat wel een paar spannende bochten.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild
Lees ook:Mario Kart 8 en de blauwe schilden
Lees ook:Super Mario Kart Wii: Ghost Valley 2 video
Lees ook:Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop
Lees ook:Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 8

8 reacties op “Snik. Blauwe schilden in Mario Kart 7

 1. mariomarty

  Haha, dat had ik echt al lang gezien in een filmpje. Precies op dezelfde manier, op het goede moment op pauze zetten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. mariomarty

  En over de plaatjes van bomen langs de weg: misschien verandert dat nog, dit is nog niet de uiteindelijke versie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Niels

  Ik vraag me af hoe Rainbow Road eruit ziet in dit spel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Tom

   3D op vol, en paddotrip van het jaar is ook weer bereikt met al die kleuren :)

     /   Beantwoorden  / 
 4. newspaper

  *snik*

  - gooit 3ds in de hoek -

    /   Beantwoorden  / 
 5. Zaaltje

  Ik snap er probleem niet zo. Zo vaak kwam het blauwe schildje in MKWii nou ook weer niet! De laatste paar keren dat ik hem heb gespeeld (zeer recent nog een aantal uurtjes) had ik maar 1 blauw schildje gezien..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.