Mario Kart 8 en de blauwe schilden


“There was some item customization in Mario Kart 7, in that you could choose to have a mushroom-only race or shell-only race. We’re going to have that plus a little bit more, actually, in Mario Kart 8.”

“I think we’re going to be able to answer that feeling of, ‘I don’t want to race with items.’ Well, OK, then no items. Or, ‘I only want to have bananas.’ Well, OK. I think we’re going to be able to provide a system to answer that desire this time around.”

“We’re going to have some rule customization for folks who want to be able to go in and set that up for themselves.”

At the end, we come up with what we hope or feel is a really good balance. It’s our strong hope that folks would want to play with the items as we have balanced them.”

Maar wat zeggen deze heren nu eigenlijk? Is dit een bevestiging dat spelers in Mario Kart 8 specifieke voorwerpen kunnen uitschakelen, of blijft het bij een paar beperkte opties zoals in Mario Kart 7?


De eerste 2 citaten zijn afkomstig van regisseur Kosuke Yabuki. Hij zegt vreemd genoeg eerst dat Mario Kart 8 meer opties heeft, maar geeft vervolgens twee voorbeelden die ook al in Mario Kart 7 zaten. In dat spel konden spelers kiezen tussen alle voorwerpen, geen voorwerpen, alleen bananen, alleen schilden, alleen paddestoelen of alleen bommen.

De onderste citaten zijn iets hoopgevender. Ze komen van producent Hideki Konno, die hier reageert op een vraag van de journalist over blauwe schilden. “We hopen dat iedereen het spel op onze manier speelt,” lijkt te suggereren dat er ook andere manieren mogelijk zijn. Maar wat dan? En hoe? Ik hoop vurig op een alles behalve het blauwe schild-optie, maar ik vrees dat Nintendo toch weer een stomme beperking zal inbouwen. Dat het wel mogelijk is, maar dan alleen in een 50cc Cup of zoiets.

Mario Kart 8 is vanaf 30 mei te koop in Europa. Bekijk hieronder de nieuwste trailer, die in het teken staat van de retrobanen. In de vorige delen waren dat exacte kopie├źn van de oude banen, maar deze keer zijn ze aangepast zodat er ook over muren en plafonds geraced kan worden. Vooral Rainbow Road uit MK64 ziet eruit als een waanzinnige achtbaanrit!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Onduidelijkheid over de community-opties in Mario Kart 7
Lees ook:Mario Kart Wii kan ook zonder blauwe schilden
Lees ook:De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild
Lees ook:Nieuwe Mario Kart Wii filmpjes
Lees ook:Super Mario Kart Wii: Ghost Valley 2 video

3 reacties op “Mario Kart 8 en de blauwe schilden

 1. Mart

  Ik ben echt benieuwd of de opties die zij opnoemen wel mogelijk is in Mario kart 8. De laatste tijd brengt de WiiU steeds minder games uit dat ook ten koste gaat van het geloofwaardigheid van de console zelf. Hopelijk dat de Nintendo lincensed games zoals de Mario Kart 8 bijv. het wel goed maken hiermee. Trailer ziet er wel gaaf uit, maar nu de game zelf.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Zaaltje

  Deze game gaat door mij erg veel gespeeld worden!! Vooral in online racen heb ik erg veel zin.

  Ik ben inderdaad benieuwd in hoeverre de items kunnen worden gekozen. Als de kans op het krijgen van een blauw schildje al iets naar beneden zijn gehaald dan zal ik waarschijnlijk wel met items blijven rijden.. Maar helemaal zonder items racen zal op zijn tijd ook zeer interessant zijn!
  Wat vooral handig is om te weten is of dit ook buiten specifieke groepen gedaan kan worden, in MK7 (als ik me goed herinner) kon je namelijk alleen de items aanpassen als je een groep aanmaakt waar je dan alleen in kan als je de code weet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. G.Tom

  Ik zit me echt te staren op die graphics! Als er een argument was om de Wii U voor grafische kracht te halen, zijn dit, Tropical Freeze en Smash Bros de perfecte voorbeelden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.