De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild

“Going back to the blue shell, it sounds like maybe you have some issues with it,” Konno joked during our interview. “I’m not trying to project or anything. I think in our next Mario Kart, we’ll be looking at the balance and I think we’ll come up with some answers and some solutions to make the game fresh and exciting as we move forward.”

Gamesjournalist Stephen Totilo is een held. Hij vroeg de producer van Mario Kart wat nu eigenlijk de bedoeling is van het blauwe schild en kreeg dit antwoord. Of nu ja, hij kreeg eerst het voorspelbare standaard antwoord (we willen een race die tot de laatste seconde spannend is, iedereen verdient een eerlijke kans om te winnen, etc), maar daarna kondigde Hideki Konno zowaar een verandering aan voor de Mario Kart-serie. Let wel: hij zegt niet specifiek dat het blauwe schild verdwijnt, maar tussen de regels door meen ik toch te bespeuren dat hij de frustratie wel een beetje begrijpt. (Mijn tip voor Konno: kijk nog eens goed naar Mario Kart: Super Circuit op de GBA – de enige Mario Kart die het leuk maakt om achtervolgd te worden door een blauw schild).

Verderop zegt Konno ook nog dat Mario Kart nooit een optie zal krijgen om de items helemaal uit te zetten (“Mario Kart without items is not Mario Kart”), maar dat hoeft ook niet. Wie wil dat? Alleen die onvermijdbare blauwe dood moet eruit. Dat was de enige reden dat ik al zo snel genoeg kreeg van Mario Kart Wii. Los dat op en Mario Kart 3D kan zomaar de beste MK worden sinds Super Mario Kart.

[g.forum]

Lees ook:Snik. Blauwe schilden in Mario Kart 7
Lees ook:Mario Kart 8 en de blauwe schilden
Lees ook:Onduidelijkheid over de community-opties in Mario Kart 7
Lees ook:Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop
Lees ook:Kotaku opvallend positief over MySims Racing

8 reacties op “De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild

 1. micha

  persoonlijk vind ik de item’s in mariokart 64 het best afgesteld.
  vooral omdat er geen overpowerd item’s in zitten en de blauwe en rode schilden tijdens het afvuuren eerst een stukje in een rechte lijn vliegen en dan(in het geval van de rode) rechtstreeks naar de persoon schieten dus ook een muur kunnen raken en verdwijnen.
  verder vind ik een min punt in de nieuwere dat non homing items na een tijdje uit zich zelf verdwijnen, laat ze lekker liggen of rondstuiteren tot ze iemand raken.

  laatst min puntje aan de nieuwe mario kart is dat als je van de baan valt het onmogelijk is om op een ander stuk baan te landen en zo dus af te snijden of terug te vallen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Die blauwe schilden in Mario Kart Wii zijn echt geen problemen, als je maar de ‘Blue Shell Dodging’ beheerst! Er zijn een paar dingen die je moet doen.
  .
  1. Zorg dat je altijd een mushroom in je bezit hebt, als je eerste plaats rijdt. Mushrooms zijn moeilijk te krijgen als je voorin rijdt, maar als je tweede of derde bent dan is de kans groter. Heb je een mushroom, dan rij je naar plaats één.
  2. Blijf rijden totdat je de blauwe schild hoort aankomen.
  3. Wacht tot de blauwe schild boven je hoofd draait en gebruik je mushroom pas als hij naar beneden duikt.
  4. Als je goed getimed hebt, dan krijg je een boost voordat de blauwe schild ontploft.
  .
  http://www.youtube.com/watch?v=b9jIGPwLY2M

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  “we willen een race die tot de laatste seconde spannend is, iedereen verdient een eerlijke kans om te winnen, etc”
  _
  daar dekt ie niet echt de lading mee hè. Het is vooral niet eerlijk voor de nummer 1

    /   Beantwoorden  / 
 4. Niels

  Wat ik niet eerlijk vind is dat de nummer 8 meestal zo’n blauw schild krijgt terwijl die nooit meer terug kan komen naar nummer 1 daarmee. Dus het enige wat dit doet is de nummer 1 naaien en de nummer 2 laten winnen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. As

   Dit is inderdaad het grootste gebrek eraan.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  Ik heb het weleens omschreven zien worden als een socialistisch racespel – de zwakkere spelers worden geholpen ten koste van de mensen met meer talent. Ik moest er wel om lachen. Mark Rutte heeft vast ook een hekel aan blauwe schilden. ;)
  .
  “Die blauwe schilden in Mario Kart Wii zijn echt geen problemen, als je maar de ‘Blue Shell Dodging’ beheerst! Er zijn een paar dingen die je moet doen.”
  .
  In Mario Kart DS kan ik blauwe schilden redelijk goed ontwijken. Zelfs zonder mushrooms. Maar in Mario Kart Wii is het me nooit gelukt. In mijn ervaring komen er daar ook zoveel blauwe schilden op je af (drie achter elkaar is geen uitzondering) dat je nauwelijks genoeg paddestoelen kunt verzamelen.
  .
  “Dus het enige wat dit doet is de nummer 1 naaien en de nummer 2 laten winnen.”
  .
  Dat is inderdaad het andere probleem. Als je achteraan rijdt heb je veel meer aan een ster of een donderwolk. Maar goed, we zullen zien wat Nintendo verzint voor Mario Kart 3D.

    /   Beantwoorden  / 
 6. piratus

  een mushroom pakken gaat niet werken. voor dat je hem kan gebruiken ben je hem weer kwijt door het ”omweer”

    /   Beantwoorden  / 
 7. mariomarty

  Ik weet niet hoor, maar ik vindt het blauwe schild niet zo’n groot probleem. Het lijkt mij dus handig dat je in Mario Kart 3DS je kan kiezen of je wel of geen blauw schild wilt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.