Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop


Het blauwe schild!? Heeft Nintendo nou echt een standbeeldje gemaakt van het blauwe schild? Mario Kart is een van de weinige spelseries waarbij ik eventueel bereid zou zijn om extra te betalen voor een “limited edition”, maar een replica van het vervelendste wapen in het spel zie ik niet als een bonus. Voor iedereen die Mario Kart niet kent: het blauwe schild is een hittezoekend projectiel dat altijd de voorste wagen in de race uitschakelt. Het slachtoffer kan zich er niet tegen verdedigen en degene die het blauwe schild afvuurt (meestal de achterste wagen) schiet er ook niets mee op. Frustratie alom dus. Dit standbeeldje zou me voortdurerend herinneren aan alle races die ik verloor omdat ik vlak voor de finish werd geraakt door zo’n onding.

(Toch hebben? Nintendo heeft nog geen adviesprijs bekendgemaakt, maar ik zie dat Nedgame de Limited Edition van Mario Kart 8 inmiddels aanbiedt voor €79,-).

Kijken op YouTube

Geen interesse in een beeldje? Ook dan is er goed nieuws. Op 27 maart verschijnt de SNES-versie van Super Mario Kart in de Wii U eShop voor €7,99. Iedereen die deze klassieker downloadt vóór 30 juni krijgt daarna €7,99 korting op de eShop-versie van Mario Kart 8. Dat is dus een omslachtige manier om te zeggen dat kopers van het nieuwe spel Super Mario Kart er gratis bij krijgen. Die aanbieding is extra interessant omdat Nintendo voor het eerst de Amerikaanse versie gaat verkopen in de Europese eShop. Die wordt weergegeven in 60Hz wat inhoudt dat het hele spel 17% sneller gaat dan de (50Hz) PAL-versie die je vroeger speelde. In de Amerikaanse versie zijn er ook geen zwarte balken aan de onder- en bovenkant van het scherm én het is nog steeds de enige Mario Kart zonder blauwe schilden.

Heb ik Mario Kart 8 eigenlijk nog wel nodig?

)

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De bedenker van het blauwe schild over het blauwe schild
Lees ook:Speciale Mario Kart-trailer voor Europese Virtual Console-release
Lees ook:Alle banen van Mario Kart Wii online speelbaar
Lees ook:Super Mario Kart Wii: Ghost Valley 2 video
Lees ook:Snik. Blauwe schilden in Mario Kart 7

8 reacties op “Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop

 1. MetroidPrime

  Ligt het aan mij, of gebruikt Nintendo tegenwoordig vaker de US versie van SNES spellen voor de WiiU Virtual Console? Had al een keer gemerkt dat ik mijn Wii Virtual Console versie van Super Probotector kon “upgraden” tegen betaling naar Contra III op de WiiU VC tegen de lagere upgrade prijs.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Huh, interessant. Ik heb nog geen Virtual Console-spellen voor de Wii U, dus dat was mij nog niet opgevallen. Op zich wel een logische ontwikkeling. De Amerikaanse versies zijn toch de echte versies zoals de ontwikkelaar ze ooit bedoelden. Europa kreeg altijd langzamere spellen met “samengeperste” graphics (cirkels zagen eruit als ovalen). Het heeft me altijd verbaasd dat Nintendo op de Wii nog steeds de PAL-versies verkocht.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Krijg je voor die € 79,= alleen dat beeldje erbij? Die prijs van Nedgame moet haast wel uit de lucht gegrepen zijn. Ben wel benieuwd naar de “echte” prijs eigenlijk en of je nog iets anders dan het beeldje erbij krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Voor zover ik weet is dat beeldje de enige bonus. Maar de release is nog ver weg dus ik kan me voorstellen dat €79,- inderdaad een voorlopige indicatie is. Anders is het wel een duur beeldje!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Volgens mij doet nintendo niet aan snater versies van spellen dus het beeldje is het enige andere aan de limited edition…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Nick

   Op de Europese markt lopen de WiiU spellen niet zo goed. Misschien daarom dat Nintendo zich meer bezig houdt op de Aziatische en de US markt?
   Trailer ziet er gaaf uit. De release is op 30 mei bij Nedgame.
   Ben benieuwd hoe die gaat worden.

     /   Beantwoorden  / 
 4. micha

  Let wel dat dit het blauwe schild uit mariokart 64 is (dus zonder vleugels)
  Dit schild had je als laatste daadwerkelijk wat aan want die kon op weg naar de nummer 1 iedereen uitschakelen die hem in de weg reed.
  Wat ook een groot voordeel was in die mariokart is dat de rode en het blauwe schild eerst een stuk rechtdoor gingen voordat ze het parkour volgden om iemand te raken, zo kon het dus zijn dat je ze tegen een uur schoot en ze verdwenen :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Nick

  Op de Europese markt lopen de WiiU spellen niet zo goed. Misschien daarom dat Nintendo zich meer bezig houdt op de Aziatische en de US markt?
  Trailer ziet er gaaf uit. De release is op 30 mei bij Nedgame.
  Ben benieuwd hoe die gaat worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.