Kijk dit: de nieuwe Zelda speelt zich af tussen de wolken


De nieuwste trailer van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Dat dit spel een impressionistisch stijltje heeft en wapens die zijn gebaseerd op Wii Sports Resort, dat weet iedereen nu wel. Deze keer is het tijd (vond Nintendo gelukkig ook) om wat dieper in te gaan op het verhaal en de setting van Skyward Sword.

Miyamoto had er al voorzichtig naar gehint, maar Link’s nieuwe avontuur begint dus echt in een zwevende stad, hoog boven de wolken. Het ziet er vooral in de eerste helft erg idyllisch uit. Mensen staan te keuvelen op het dorpsplein, kleine kinderen vliegen op vogels van eiland naar zwevend eiland, en Link en Zelda lijken wel verliefd. Alles gaat goed, totdat de prinses na een mysterieuze lichtflits omlaag valt en tussen de wolken verdwijnt. Dat is ongetwijfeld het startpunt van Link’s nieuwe avontuur, als hij voor het eerst van zijn leven moet afdalen naar de wereld onder de wolken. Ik vind het wel een spannende setting! Het is in ieder geval de origineelste sinds Wind Waker, toen Hyrule grotendeels onder water stond. Ik hoop wel dat Link’s uitstapjes naar de onderwereld deze keer wat uitgebreider zijn (spoiler: in The Wind Waker maakte hij uiteindelijk maar één korte wandeling over de zeebodem), maar voorlopig krijg ik van deze trailer veel zin om Skyward Sword te spelen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nintendo overwoog een vervolg op The Wind Waker
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Legend of Zelda – Skyward Sword
Lees ook:Nostalgische Nintendo-standbeeldjes gebaseerd op klassieke illustraties
Lees ook:Nintendo maakt een boek over de geschiedenis van Zelda (voor Japan)
Lees ook:Zelda Wii U-techdemo niet representatief voor het uiteindelijke spel

7 reacties op “Kijk dit: de nieuwe Zelda speelt zich af tussen de wolken

  1. Zaaltje

    Deze had ik al gezien, maar nog een keer is zeker geen ramp! Moet hem gewoon spelen! Ben vooral benieuwd naar de luchtwereld, denk dat de rest van de beelden gewoon op de ‘onderwereld’ afspelen.

    Vooral de muziek vind ik wel mooi bij deze trailer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Charlene

    Again: komt er nog een dag 4 van Nintendogs + cats?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Hm… misschien. Ik had eigenlijk gehoopt dat ik sneller een kat zou krijgen, maar misschien moet ik het niet zo snel opgeven. We zullen zien!

        /   Beantwoorden  / 
  3. G.Tom

    MAN! Het ziet er naar uit dat Ganondorf niet de main villain van deze game is. Logisch eigenlijk, want in de tijdlijn speelt hij zich VOOR OoT af, en dat is chronologisch de allereerste keer dat Ganondorf/Ganon voorkomt. Uiteindelijk zal hij wel gereferenced worden ofzo, maar ik kijk hier erg naar uit! Nu hopen dat ze ‘m niet de Twilight Princess behandelen en er een inferieure port van maken naar de Wii U.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Het is al door Nintendo bevestigd dat dit een Wii game blijft.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.