Nintendo maakt een boek over de geschiedenis van Zelda (voor Japan)


Het 25-jarige jubileum van The Legend of Zelda is al op veel manieren gevierd (onder andere met een concertreeks, een officiële soundtrack, de release van Link’s Awakening in de Virtual Console, en een gratis Four Swords-spelletje voor iedere 3DS-bezitter), maar nog niet met een koffietafelboek vol schetsen, achtergrondinformatie en concept art. Tot nu toe dan, want dat is precies wat Nintendo vandaag aankondigde. Hyrule Historia bevat 274 pagina’s aan tekeningen, reclames en oud promotiemateriaal uit Zelda’s lange geschiedenis. Een ware schatkist voor iedere fan van de beroemde avonturenserie.

Het slechte nieuws? Hyrule Historia is voorlopig alleen aangekondigd voor Japan. Daar zal het boek te koop zijn vanaf 21 december voor 3255 Yen (omgerekend ongeveer 32 euro). Of en wanneer de encyclopedie in andere talen wordt uitgebracht is nog niet bekend. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met de handvol ingescande pagina’s die Kotaku vandaag publiceerde.


Wat zou er bedoeld worden met deze vergelijking tussen een slapende Link in Skyward Sword en een slapende tekenfilm-Link in Wind Waker?


Nog zo’n intrigerend detail: een schets voor Twilight Princess die verrassend dicht in de buurt komt bij de Link uit Wind Waker. Nintendo heeft altijd beweerd dat de twee spellen draaiden op dezelfde grafische engine, maar blijkbaar waren de overeenkomsten aanvankelijk nog veel duidelijker.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s officiële Zelda-boek krijgt een Engelse vertaling
Lees ook:Nintendo overwoog een vervolg op The Wind Waker
Lees ook:Nintendo’s officiële tijdlijn voor The Legend of Zelda
Lees ook:Trailer voor Zelda-boek Hyrule Historia
Lees ook:Kijk dit: de nieuwe Zelda speelt zich af tussen de wolken

Eén reactie op “Nintendo maakt een boek over de geschiedenis van Zelda (voor Japan)

  1. Inno Vation

    Je gaat je afvragen waarom de voorkant hoofdzakelijk uit Engelse woorden bestaat, als het alleen in Japan uitkomt.
    Wat een wrede grap van Nintendo :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.