Nostalgische Nintendo-standbeeldjes gebaseerd op klassieke illustraties


Kijk nou, Mario in zijn klassieke mushroom pose. Met de blauwe trui! En de rode broek! En de zwevende wenkbrauwen! En knielende Link, precies zoals hij eruitzag in de handleiding van The Legend of Zelda. Inclusief dat eenvoudige schild uit de NES-versie. Speelgoedfabrikant AmiAmi richt zich met deze beeldjes op een hele specifieke doelgroep: Mario- en Zelda-fans die oud genoeg zijn om zich Nintendo’s promotiemateriaal uit de jaren ’80 te herinneren. Link en Mario stonden in Europa niet eens op deze manier afgebeeld op de hoezen van hun spellen, maar omdat ik alle folders en Club Nintendo-tijdschriften zo aandachtig bestudeerde staan deze twee illustraties toch in mijn geheugen gegrift.

AmiAmi heeft ook nog beeldjes gemaakt van Mario in zijn wasbeerpak uit Super Mario Bros. 3, tekenfilm-Link uit The Wind Waker en de afgeslankte moderne Mario uit New Super Mario Bros. Bekijk alle foto’s hieronder. De figuurtjes zijn ongeveer 6 cm hoog en hier te bestellen voor 730 Yen (ongeveer €7,50) per stuk.Rechtstreekse link naar Tanooki Mario in de webshop


Rechtstreekse link naar moderne Mario in de webshop


Rechtstreekse link naar Wind Waker Link in de webshop


Rechtstreekse link naar Eighties Mario in de webshop


Rechtstreekse link naar Klassieke Link in de webshop


En tot slot: preview van een zesde beeldje dat AmiAmi in ontwikkeling heeft. Deze is gebaseerd op Nintendo’s officiële artwork rondom The Legend of Zelda: Skyward Sword op de Wii. Pre-orderen kan via deze Link.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo overwoog een vervolg op The Wind Waker
Lees ook:Legend of Zelda: Phantom Hourglass screenshots
Lees ook:Nintendo maakt een boek over de geschiedenis van Zelda (voor Japan)
Lees ook:Kijk dit: Nintendo onthult Zelda voor de Wii U
Lees ook:Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.