De WiiWare-demo’s komen terug


Hé leuk, Nintendo gaat het demo-programma nieuw leven inblazen. Vorig jaar werd er al twee maanden geëxperimenteerd met gratis demo’s voor WiiWare-spellen. Blijkbaar heeft dat toen zoveel nieuwe klanten opgeleverd, dat gratis uitproberen een vast onderdeel wordt van het winkelkanaal. Aanstaande vrijdag wordt de eerste lading demo’s geüpload in Europa. Helaas wel met dezelfde rare beperking als voorheen: ze worden na een paar weken ook weer verwijderd. Stom, maar daar staat tegenover dat het plan nu echt is om constant nieuwe demo’s te rouleren.

Ik stel me voor dat Xbox- en PS3-bezitters op dit moment over de grond rollen van het lachen (zij kunnen al jaren demo’s downloaden), maar daar hoef jij je als Wii-bezitter niks van aan te trekken. Voor fans en ontwikkelaars van WiiWare-spellen is dit gewoon goed nieuws. Punt. Helemaal leuk is dat de eerste demo’s allemaal van spellen zijn die ik nog niet heb gekocht maar waar ik wel nieuwsgierig naar ben: 2D platformspel Furry Legends, 3D platformspel Jett Rocket, on-rails shooter Zombie Panic in Wonderland en het puzzelspel ThruSpace waarin je Tetris-blokken door gaten in de muur schuift. (Van dat laatste spel was Nintendo zo onder de indruk dat ze besloten ThruSpace zelf uit te geven, bekijk hieronder een filmpje).

[g.forum]

Lees ook:Verrassings-update: WiiWare Demo’s nu beschikbaar
Lees ook:Nintendo doet test met demo’s voor WiiWare-spellen
Lees ook:And Yet It Moves komt naar WiiWare
Lees ook:Jett Rocket, een 3D platformspel voor WiiWare
Lees ook:Verrassing: mensen houden van gratis WiiWare demo’s

3 reacties op “De WiiWare-demo’s komen terug

  1. innovation

    Het doet mij meer denken aan dat geflopte SBS6 programma “Hole in the Wall”!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Hij is leuk! Inderdaad een merkwaardige mix tussen Missile 3D en Hole in the Wall. In het filmpje ziet het er makkelijk uit, maar het is echt lastig om zo snel een driedimensionaal blokje op de goede manier te kantelen.
    .
    Ik heb de demo’s allevier maar even uitgeprobeerd.
    .
    Jett Rocket – Saai. Niet kopen. Het is absoluut knap gemaakt, maar saaie levels met een irritante camera.
    .
    Furry Legends – Uch, vreselijk. Ik zou geeneens de demo downloaden als ik jullie was. Voelt als een amateuristisch LittleBigPlanet-level.
    .
    Zombie Panic in Wonderland – Twijfelgeval. Het ziet eruit als een on-rails shooter, maar is eigenlijk een schietgallerij. Je personage loopt niet maar blijft het hele level op één plek staan. Toch voelt het schieten best lekker en bijna alles kan kapot.
    .
    Thru Space – Verrassend leuk puzzelspel. Ga ik waarschijnlijk kopen terwijl het filmpje me niet echt aansprak. Het nut van een speelbare demo is daarmee bewezen. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.